Fotoğrafçılık Forumları
Eleştiriler
merhaba ,sadece üye olup resim yüklememiş arkadaşlarımız var (sözüm meclisten dışarı)ama bazıları eleştirilerini ağır yapıyor ve doğal olarak birşeyler öğrenme umuduyla onların fotoğraflarına bakmak istiyoruz ama resimleri yok !!!!?????Tabikide illaki fotoğraf çeken yorum yapacak diye bir kaide yok bu işle ilgilenmeyende yorum yapabilir ama bu dalga geçer gibi olmamalı.saygılarımla
var oyle kendini bilmez tipler. bence yorum yapan kisinin portfolyosu cok onemli. en azından nasıl birinden elestiri aldıgın konusunda klavuz olabiliyor.
        Tamam arkadaşlar iğne bana..   

Şaka tabi.. tek fotoğrafımı yayınladım.. müşterilerimin fotoğrafını yayınlamıyorum tabii..  ama foruma yöneltilmiş soruları, kendi penceremden cevaplamaya bakıyorum..   Saygılarımla.. mete...   

merhabalar, 

Fotoğraf eleştirisi en zor işlerden biridir. Bunun bir çok nedeni var.İyi ile kötü arasındaki teknik de dahil, fotoğrafçının  kendinden    biçerek  bir sonuca varması sonucu, kendi  beğenisini yansıtır genelde.Fotoğrafçı ise, 
kendi ürettiğinin eksiklerinin daha çok farkındadır.Buradaki asıl sorun eleştirlerin nevi değil, yeteri kadar  çok fotoğraflara  bakılmamasıdır.Bunu  bir fiil deneyimlediğim için söylüyorum.Çünkü  bakılmayan fotoğraf hakkında  bir yargıya da varılamaz.Yargı için bakmak gerekir , bu da zaman işidir.Sanırım bunun   asıl sebebi , fotoğraf uğraşısı ile  fotoğraf severin her iki işlevi  üstlenmesinin   olduğunu düşünüyorum.Çünkü, sitede öyle  foytoğraflar var ki,  insan bakanların  az sayıda olmasına üzülüyor.Kötü eleştiri ise   , babanın evladını  dövmesi gibidir.Bir sonrakine sirayet eder.O da  diğerini  aynı uslup ile eleştirmeyi reva görür.Bu tip eleştirileri kaale bile almayınız.Siz bol mitarda fotoğraf   pozlayın, tekniğinizin gelişmesi için   elinizden geleni yapınız, ama  başkalarının  begenisi hep 2. 3. planda kalsın. Çünkü siz  diğerleri ile benzemek değil kendinizi ifade ettmek adına yol almalısınız ki, sizi izleyenler  bir başkasını bulmasınlar fotoğrafınız da.. 

sevgiler..                                    

- 1
İlgili olabilecek konular
- 

İnsani Tanıklığa Sırça Köşklerden Yapılan Eleştiriler01 Eki. 2025, 12:33 miratcenk 031901 Eki. 2025, 12:34
 miratcenk
- 

Eleştiriler-cevaplar-bakış Açıları20 Kas. 2008, 19:25 husmenaga 451571414 Şub. 2013, 09:13
 efildeniz
- 

- 

- 

- 

- 

-