ozerarkis
ozerarkis (üye)
Bursa / Amatör

Dünya Fotoğraf Tarihi

merhabalar
acaba türkiye'de dünya fotoğraf tarihini bulabilceğim bir kaynak var mı?
bileniniz varsa, yazarı ile birlikte bana söyleyebilir mni?
teşekkür ederim

Tarih: 12 Aralık 2004, 17:13 - İp: yok
banvit82
banvit82 (üye)
Aydın / Amatör

Merhaba inan 3 gündür arıyorum (internette) heryere mesaj bıraktım bulunca bildiririm.İyi günler.

 

Tarih: 15 Aralık 2004, 22:43 - İp: yok
ozerarkis
ozerarkis (üye)
Bursa / Amatör

sağol ya çok iyi olur

 

Tarih: 17 Aralık 2004, 20:36 - İp: yok
acu
acu (üye)
İstanbul / Amatör

Amatörler için kitap tavsiyesi başlıklı forumda aşağıdaki kitapları yazmıştım. Fotoğrafa başlarken kitabının ilk 17 sayfasında fotoğraf tarihi anlatılıyor. Ne kapsamda bilgi arıyorsun bilmiyorum ama bayağı tatmin edici.

Fotoğrafa Başlarken - Prof. Dr. Levend Kılıç - Dost Yayınları
Yazarı halen Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesinde görüntü estetiği, optik bakış, televizyon programcılığı ve video sanatı konularında lisans-lisansüstü dersler vermekte (2002)
Yaratıcı Fotoğrafçılık - Michael Langford - İnkılap Yayınları (232 sayfa) 14,5 milyon TL
Fotoğrafçılık hakkında sıfır bilgimle önce Yaratıcı Fotoğrafçılık kitabını aldım ve okudum. Açıkçası orta düzey bilgisi olanlara hitap ediyordu ve pek hoşlanmadım.
Sonra Fotoğrafa Başlarken kitabını aldım ve okudum. Yazarı zaten bu konularda ders veren birisi olduğu için fotoğrafçılığın tarihçesi, temel bilgiler, makinalar, örnek resimler vs aklınıza gelebilecek herşeyi çok akıcı bir dille anlatmış. 214 okuma sayfası, ekler, sözlük falan toplam 263 sayfa kuşe kağıt. Eylül gibi Kadıköyden Alkim kitabevinden almıştım fiyatı 32 milyon TL. Çok faydalandığım içim rahatlıkla tavsiye ederim, arada bir başvurmak için referans kitabı olarak da kullanıyorum.
Ama yabancı kitaplar bu konuda aşmışlar. Remzi kitabevinde gördüm bir tane, büyük boy ansiklopedi gibi bir şey içinde yok yok. 20d haricindeki d70, eos 300d gibi güncel makinalar bile vardı. Adını unuttum ama 3-4 yabancı kaynak arasında hemen seçilir

 

Tarih: 5 Ocak 2005, 01:43 - İp: yok
  • 1