tolgabas92
tolgabas92 (üye)
İstanbul / Amatör

Sokakta Portre Icin Lens Secimi

Oncelikle merhaba, ben RTS öğrencisiyim ve amatör olarak fotoğraf ile ilgileniyorum. Nikon d3200 makinem var ve yaklaşık 4-5 aydır kit lens ile kullaniyorum 18-55. Fotoğrafçılık ile ilgili uzun araştırmalar yaptım kendimce fotoğraflar çektim ve artık yeni bir lens alma zamanı geldi diye düşünüyorum. Size sorum şu olacak : ben portre fotoğraflar cekmek istiyorum ancak bu kadar amatörken birisne gel benim modelim ol demek biraz iddialı geliyor. O yüzden sokakta gezerken yakaladığım gözüme çarpan insanları çekmek istiyorum ancak onlari rahatsız etmek de istemiyorum. Sonuç olarak gidip hiç tanımadığı birine fotoğrafını çektirmek istemeyecektir insanlar. Kaldı ki ben hadi fotografinizi çekiyorum dediğimde kabul etseler bile o doğallığını kaybedecek ve poz verecek.Ben dogal hallerini uzaktan yakalamak istiyorum.
Oncelikle boyle bir kullanım için hangi lensi onerirsiniz?
Diğer sorum da şu olacak ; normal modelle çalışırken portre lensi olarak croplu govdede hangi lensi onerirsiniz ?
Bir arkadaşımda 50mm 1.8 vardı görüntüsü ve hızı çok güzel anca bana çok dar geldi yani cok yakın çekiyor. Bu yuzden 35mm 1.8 nikon g serisi bir lens alsam daha geniş açıyla portre ceksem daha mı iyi olur acaba ? Tecrübeli arkadaşların tecrübelerinden faydalanmak isterim bu konuda . Zahmet edip okuyuo cevap verenlere de çok teşekkür ederim.

Tarih: 12 Ekim 2015, 05:19 - İp: 78.***.**8.225
nikonfili
nikonfili (üye)
Yurtdışı / Amatör

hızlı lens için nikon 35mm 1,8G öneririm. fiyatının çok üzerinde başarılı bir lenstir. tereddütsüz alınabilir bir lenstir.

öte yandan sokakta sabit odaklı lens kadraj oluşturmak için bazen sıkıntı olabiliyor. zumlu 18-55 bu açıdan yeterli.

 

Tarih: 12 Ekim 2015, 15:21 - İp: 85.***.**1.207
  • 1