ndrsrc
ndrsrc (üye)
Aydın / Amatör

Olympus Lensleri

yaklaşık 1 ay kadar önce olympus e 420 makinemi yanında verilen 17,5-45 mm lensle aldım ve heyecanla fotoğraf çekmeye başladım. tabiki kompact makineden başka fotoğraf çekme deneyimim olmadığı için çok zorlandım çok kötü sonuçlar ve net olmayan fotoğraflar... derken teknik konulara yöneldim ve bu işin teknik yönlerini yavaş yavaş kawramaktayım ve sandığımdan da hoşuna gidiyo her geçen gün ancak kit lensin çok da iyi olmadığını ve iyi sonuçlar için çok fazla yeterli olmadığını burası gibi forumlardan öğrendim. öğleki alaca karanlıkta tripodla bile çekmeme rağmen bazen istediğim netlikte veya şöyle diyeyim buralarda gördüğüm netlikte sonuç vermiyo.

iyi bir lens almak niyetindeyim ancak tecrübelilerden yardım rica ediyorum.
mesela zuiko 12-60mm veya 18-180mm üzerinde yoğunlaştım.

henüz öğrenme aşamasında olduğum için 18-180 mantıklı geliyo daha geniş bi aralık olduğu için ancak fiyatlarıda çok tuzlu olduğundan yanlış seçim yapmak istemiyorum

yardımlarınızı ve önerilerinizi bekliyorum ve de neden bu lensler amerikada yarı fiyatına ve neden ordan getirtemiyoruz?????????

Tarih: 10 Mayıs 2009, 23:01 - İp: 94.***.**4.198
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

18-180 gibi bir lens onermem..
geniş aralık iyi degildir,ayrıca kitteki performanstan farkı olmaz.
fotograflara photoshopta yada makine menusunde keskinlik ve kontrast verirseniz daha keskin olduklarını gorursunuz..
17,5-45
35-90mm aralıgına gelirki geniş acıda sıkıntı..
olympusun 2x crop faktorunu bu yuzden sevemiyorum..
12-60 24-120mm ye denk gelirki geniş acıda daha iyi bir cozum olabilir..
tavsiyem kit lensin kalitesiz sonuclar verdigi gibi yanlıs bir dusunceden kurtulmanız, lensin hangi degerlerde en iyi sonuları verdigini ogrenmeniz biraz zaman alabilir ancak olympusun kit lensleri oyle kotu lensler degil..

Tarih: 10 Mayıs 2009, 23:08 - İp: 78.***.**1.120
ndrsrc
ndrsrc (üye)
Aydın / Amatör

saol gaijin ama benim demek istediğim şu fotoğrak küçükken net gibi ama gerçek boyutunda o kadar keskin deil öğleki tecrübeli birinede denetmeme rağmen sonuç aynı acaba lenste bi enayilik olabilirmi???

bide arkadaşlar bu amerikadan alma olayına bi çözüm getirebilen warmı

Tarih: 10 Mayıs 2009, 23:18 - İp: 94.***.**1.58
turnusol
turnusol (üye)
Ordu / Amatör

Hep olympus kullanacaksanız 12-60 gibi lensleri alabilirsiniz. 70-300 de beğenilen bir lens. 12-60 çok iyi bir lens.

12-60 Bhphoto da 950 dolar. Daha sonra satmanız pek mümkün olmayabilir.

Tarih: 10 Mayıs 2009, 23:34 - İp: 78.***.**5.81
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

bide arkadaşlar bu amerikadan alma olayına bi çözüm getirebilen warmı

risk iyidirde adı üstünde risk

anlamadığın bir işede girmiş oluyorsun oradan alışverişte. Belkide kaç yıldır hayal ettin makinayı alacakken hayatının en acı tecrübeyide yaşayabilirsin. Böylelikle eldekindende olabilirsin.
İlla alışveriş yapmayaı kafaya koyduysanız ufak şeyler alın bakalım geliyormu? Sorunsuz geliyorsa olaydada sakat bir tafaf yoksa rahatlıkla alışveriş yapabilirsiniz. Zaten bide olaın şöyle bir tarafı var. Oradan güvenli alışveriş yapan aracı veya site bulduğunuzda yolunuz 4 şeritli otoban gibi açılıveriyor. Önemli olan o siteyi yada aracı firmayı bulmak. Tüm sır orada.

Burada>>>
ve
Burada>>>
konu hakkında yazışılmış.
---------

Daha sonra satmanız pek mümkün olmayabilir.
ben şahsen hiç bir ürünümü satmam. Kırarım yine satmam. Satmak için mal alınmamalı. Alırsanız kullanın. Ama illa satacam dersenizde bu sitenin ilan sayfasından veya gittigidiyor tarzı sitelerde satabilrsiniz.

Tarih: 10 Mayıs 2009, 23:58 - İp: 88.***.**0.35
sereze
sereze (üye)
Karabük / Meraklı

Lens'ten önce tekniklere biraz daha girin bence, Olympus'ta ayna var mı bilmiyorum ama ayna varsa ve ayna kilitleme modu da varsa onu deneyin ( ayna çarpma anında sarsıntı yapar, ayna kilitleme modunda ayna çarptıktan bir süre sonra fotoğraf çekilir) , tripodlu dahi olsa deklanşöre direk basarak fotoğraf çekmeyin , 2 sn sonra çekim moduna getirin, veya uzaktan kumandayla çekin, deklanşöre basma anında verdiğiniz titreşimden bu şekilde kurtulabilirsiniz, ışık koşulları da netliğe etkili olmakta, kalteli ışık arayın, sabah erken saatler veya akşam üstü gibi veya flaş gibi, kapalı gri bulutlu havalarda fotoğraf çekmemek gibi, noise aynı zamanda netliği düşürür, gece çekiminde noise kaçınılmaz,( tripodlu da çekseniz ) , photoshop'ta keskinlik verebilirsiniz veya makinanın kendi keskinlik ayarını bir miktar artırabilirsiniz... Tripodsuz çekimlerde düşük perde hızı kullanmak makineyi iyi kavramak nefesi tutmak vs.. vs...

Ha biz bunları biliyoruz kardeşim bana adam gibi lens lazım diyosanız o başka tabi

Tarih: 11 Mayıs 2009, 00:12 - İp: 88.***.**0.83
sercan85
sercan85 (üye)
İzmir / Amatör

%100 bakınca aşırı keskinlik genelde pek olmaz zaten, çoğu zaman en kaliteli lenslerin bile %100 cropları jilet gibi değil.

Bu şunlardan kaynaklanabilir:

1) En başta autofocus hatası (hatalı odaklama çoğu
zaman olur, genelde yarım basıp
çerçeveyi yeniden düzenlerken ya da sistemin hatalı
odaklamasından olur)

http://www.dpreview.com/lensreviews/tamron_70-200_2p8_c16/page5.asp

altta AUTOFOCUS CONSISTENCY kısmında örneği var.

Ben tamron 17-50 lensimle çok karşılaştım, bazen sıradan keskinlik varken bazen
şaşırıyorum aşırı keskinlik oluyor. Bazen benden bazen de makinadan kaynaklanır
hatalı odaklama.

Bu yüzden canon nikon olmayan birçok kaliteli lens (tamron sşgma) performansını
her zaman yeterince gösteremiyor diye düşünüyorum.

2) Bayer interpolasyonu yüzünden %100 büyütmede aşırı keskinlik pek olmaz
zaten. canon 70-200ün fotosunda bile %100 bakınca herzaman jilet gibi keskinlik
olmuyor (yani mükemmel görüntü olmuyor) sebebi de dijital teknoloji.

3) Pozlama hızının yüksek olmasından kaynaklanabilir. 60mm eşdeğer odak
uzunluğunda mesela 1/60 önerilir ama o da çoğu zaman çok keskin olmaz. 1/125
gibi birşey daha garantili olur.

4) Elbette lensten kaynaklanıyor, ama olympusun kit lenslerinin kaliteli olduğunu
duydum ben de.

#sercan85' tarafından 11.05.2009 00:45:24 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 11 Mayıs 2009, 00:42 - İp: 78.***.**3.96
turnusol
turnusol (üye)
Ordu / Amatör

Sitede makinesini değiştirmeyen kaç kişi var acaba..

Benim dördüncü fotoğraf makinem. Ama sadece olympus e-510 kullanıyorum.
Diğerlerini de kırmadım.

Satmak için makine alınmaz.
Ama makine satılır.

Olympus a 12-60 takarsam hayatta satamam.. İşte o zaman kırmak isteyebilirim..

Tarih: 12 Mayıs 2009, 01:14 - İp: 78.***.**5.81
  • 1