alperdutki
alperdutki (üye)
Çanakkale / Amatör

Olympus E300 Obektifi?yardım

merhabalar
olympus e300 almak istiyorum ancak ozelliklernde optık zoomu alacagnz objektfe bagldr diyor..çok masraflımıdır?aydınlatrdanz sevnrm
bu makinayı onerrmsnz

Tarih: 16 Nisan 2006, 02:43 - İp: yok
burkay
burkay (bilir kişi)
Ankara / Firma

Bence pentax ist d2 ye de bir bak ancak objektif seçeneği ne kadar geniş bilmiyorum...
Yada senin için optik zoom önemliyse panasonic fz 30 veya fuji s 9500 de bakabilirsin (bunlar dslr like makinelerdir) Veya ikinci el bir fuji s 2 pro da alabilirsin bu makine nikon bayonet kullanıyor yani ileride eğer nikon makinelere terfi etmek istersen objektiflerini nikona da uyumlu olduğu için kullanabilirsin..2. el fuji s 2 pro yu ortalama 750-800 dolara alabilirsin.

Evet bir makinede objektif satın almak demek makineye yatırım yapmak demektir.Çeşitli çekim şartlarına bağlı olarak değişik objektifler alır bunlardan bir takım oluşturursun...Çeşitli ticari kaygılardan ötürü büyük markalar sadece kendi makinelerine uyan objektif bayoneti kullanırlar yani nikon makinenin objektifi canona uymaz vs..Olympusunda bayonetinin diğer markalara uymadığını biliyorum...Yine bilinen objektif üreticileri (sigma tamron vs. ..) haliyle satışı yüksek makinelere objektif üretirler ben olympus uyumlu bir objektife rastlamadım.Bu nedenle sadece olympusun ürettiği objektifleri satın almak durumunda kalabilirsin bunun da fiyat dezavantajı olabilir...

sonuç olarak: objektif ve model seçeneği bol , ülkemizde yerleşik üretici tarafından yetkilendirilmiş ve eğitilmiş yetkili servisi olan herhangi bir markayı tercih etmeni öneririm.

eğer objektifler hakkında daha fazla bilgiye ihtiyaç duyarsan. www.reproset.com.tr de fotoğrafçılık bölümünün sigma kısmında çok değerli bilgiler var ayrıca yine www.melihozbek.com sitesini de okumanı öneririm.


#burkay' tarafyndan 16.04.2006 23:27:14 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 16 Nisan 2006, 09:35 - İp: 88.***.**3.136
alperdutki
alperdutki (üye)
Çanakkale / Amatör

verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim burkay bey...
umarım sonunda bir makine üzerinde karar verebilirim

 

Tarih: 16 Nisan 2006, 12:28 - İp: 85.***.**4.31
  • 1