Fotoğrafçılık Forumları
Nikon D80 İçin Uygun Objektif Nedr?
Sevgili arkadaşlar;
Nikon D80 makinem var. Buna Nikon AF-S VR Zoom 70-300mm f/4.5-5.6G IF-ED objektif siparişi verdim, ücretini ödedim ve yarın elimde olacak. Ancak son anda internette gözüme takılan birşey kafamın karışmasına neden oldu, bu kafakarışıklığımı gidermeme yardımcı olursanız çok sevinirim. Net de okuduğum şu; benim makinemim DX formatta olduğu (1,5 focal çarpanlı) için üzerinde DX ibaresi olan Nikon marka objektifleri kullanabileceğim. Benim yeni sipariş verdiğim 70-300 ün üzerinde DX ibaresi yok. Şimdi ben bu yeni objektifimi D80 im ile kullanamıyacakmıyım. Bu konuda bilgi sahibi olan arkadaşlar yardımcı olurlarsa çok sevinicem, şimdiden teşekkürler...
kullanabilirsiniz.
DX ibaresi bu lenslerin DX formatlı makineler için üretildiğini gösterir. DX lenslri fullframe gövdelerle kullanamazsınız. ama sipariş edip aldığınız lensi hem fullframe hem DX gövdelerde kullanabilirsiniz. yani ileri dönük bir yatırım gibi görün. ileride fullframe bir gövdeye terfi ettiğinizde lensleriniz hazır demektir.
Cevap veren arkadaşlara teşekkür ediyorum, ancak sormak istediğim birşey daha var.Ürünün özellikleri arasında şöyle bir açıklama var;
Picture angle : 34 degrees 20 feet- 8 degrees 10 feet (22 degrees 50 feet – 5 degrees 20 feet with Nikon DX format digital SLR cameras)
Yani benim anladığım şu;DX format slr makineler ile kullanıldığında degrees ve feet değerleri değişiyor, bu değerlerinde ne olduklarını bilmiyorum açıkçası. Acaba bu değerlerin değişmesi bu objektifin DX formatlı makinelerle kullanıldıklarında performanslarının düştüğünümü anlatmak istiyor,ya da değer değişiklikleri ne anlama geliyor?
bende başka birşey sormak istiyorum size de.
nereden sipariş verdiniz, ve ne kadara acaba? bende düşünüyorumda bilgi için
saolun
Ben gittigidiyor sitesinden lensshop adlı satıcıdan siperiş verdim 680 ytl'ye, ancak siparişimin üzerinden tam iki hafta geçti henüz bana ulaşmadı, yutdışından geldiği için gelmesi uzun sürüyor. 15-20 gün beklemeyi göze alırsanız aradaki fiyat farkı için tabi siz bilirsiniz, çünkü aynı lens yalçınlarda 1.050 ytl civarında
tşk ederim cevabın için
ama acaba güvenilirmi, abd de nereden alıyor biliyormusunuz?
hangi mağazadan? garanti durumu nasıl mesela
gittigidiyor sitesinden satıcının yorumlarıı okumanı tavsiye ederim. Benim anladığım kadarıyla geç de olsa siparişler geliyor, en kötü ihtimalle gelmese bile site sana paranı iade ediyor zaten.
aynı satıcıya verdiğim sipariş tam bir ayda gelmişti. hatta lensin ilk taksidini ödedim lens ondan sonra geldi.
- 1
İlgili olabilecek konular
-
-
-
Usb'ye Müzik Kopyalama Araba İçin Flash Bellek Yapma
13 Eki. 2024, 15:47 prodersler
040513 Eki. 2024, 15:48
prodersler -
-
Sony Zve-10 İçin Lens Önerisi
27 May. 2024, 10:30 zeynelvardar