munzo
munzo (üye)
Yurtdışı / Meraklı

Nedir Objektiflerdeki Vr-apo Gibi Kodlar

Daha önce de sony A 300 ün sonuna eklenen kodların anlamını sormuş, yardımlarınızla ve daha dikkatli inceleme yapmamla bunları anlamıştım. Buradan tekrar bana yardımcı olan üyelere teşekkür ediyorum, ancak henüz DSLR'a geçemedim maddi sıkıntıdan dolayı ne yazıkki. Ama bu konuya ilgim hiç eksilmedi ve hergün bu forumu okuyup bilgimi arttırmaya çalışıyorum. Ben bir ürün almadan onun en ince ayrıntısına kadar özelliklerini öğrenmek isterim fakat lenslerle ilgili çok bir bilgi edinemedim, daha doğrusu bilgi içinde boğuldum ve neyin ne olduğunu karıştırmaya başladım. Bu nedenle de işin en başından tekrar öğrenmeye karar verdim "VR" Canon yada Nikon tam bilmiyorum ama o makinalar için lensin image stabilizer özelliği olduğu gösteriyor sanırım ama ya diğer uzantılar? Mesela APO yada benim şu an hatırlayamadığım bütün diğerleri? Özellikle şunu da belirtmek isterim ki ben Canon veya Nikon değil, Sony A 300 serisinden bir makina almayı düşünüyorum ve daha çok da Sony uyumlu lenslerle ilgili bilgi almak istiyorum.Bu arada bana tavsiye edeceğiniz farklı lensler de olursa çok makbule geçer Makinayı kit lensleri ile almayı ve kendimi biraz geliştirince aynı aralıklarda daha iyi , özellikle de başta geniş açı olmak üzere farklı odaklarda değişik lensler almayı istiyorum.
Cevap ve yardımlarınıza şimdiden teşekkür ederim.

Tarih: 13 Mayıs 2009, 22:45 - İp: 95.***.**0.102
siginarock
siginarock (üye)
İstanbul / Amatör

sevgili munzo sony hakkında pek bilgim yok nikon kullanıcısıyım ve ilk başta bende 18-70le başldım, ve şimdi 17-50 F2.8 tamron kullanıyorum ve gayette memnunum fiyat olarakta uygun 2. el 600 lira civarında,

şimdi tele olarakta 55-200 veya 28-200 düşünüyorum.

benim tavsiyem hepsini aynı anda alabilme imkanın yoksa sende benim gibi sindire sindire al, 18-70 le başlayıp güzel bi geniş açı alırsın daha sonrada tele ye girersin. eğer arkadaşlarında çevrende bu lenslere sahip olanlar varsa denemenide tavsiye ederim.

aceleyle değil bilerek al

saygılarımla...

 

Tarih: 16 Mayıs 2009, 22:56 - İp: 78.***.**2.8
munzo
munzo (üye)
Yurtdışı / Meraklı

Yardımlaşmana ve tavsiyelerine teşekkür ederim siginarock;
Ben de senin gibi kit lenslerle ama 18-70 ve 55-200 teleli olan ile başlamak taraftarıyım, biraz kendimi geliştirdikten sonra daha kaliteli ve farklı odaklarda lenslerle seti büyütmek istiyorum. Daha makinayı ve lensleri tanımadan, fotoğraf tekniklerini biraz olsun sindirmeden lenslere yatırım yapmak bana pek mantıklı gelmiyor. Zaten hemen herkes Sony'nin kit lenslerinin çok iyi olmasa da fena olmadığını, uzun bir süre bu işe yeni girişenlere yeteceğini söylüyor. Öncelikle kendimizde bu iş hobi için yetenek ,azim ve zaman varmı onu görmeliyiz. Daha sonra da para kısmı geliyor tabiiki Keşke senin de söylediğin gibi yakınlarımda deneme yapacağım arkadaşlar olsa , ama ne yazıkki yurtdışında yaşadığım için böyle bir imkanım yok Bu durumda bana düşen ; en kısa sürede hayalini kurduğum Sony A300 veya bu serinin yeni bir modelini kit lensleriyle almak ve fotoğraf çekmeye başlamak. Biraz piştikten sonra da ilerisine bakacağız artık.
Tekrar teşekkürler ve iyi günler dilerim.

 

Tarih: 17 Mayıs 2009, 12:48 - İp: 95.***.**4.140