dogukanerr
dogukanerr (üye)
Ankara / Meraklı

Lens - Optık - Pıksel Yardım Lütfen :(

pıyasada 12.1 megapıksel 4 x zoom sony vs vs.. bırcok marka mevcut ancak hıcbırı bırkac metre uzaga zoom da basarılı dııl. hemen karıncalanmalar, parlamalar, bozulmalar, bulanmalar oluyo. oda sartlarına ısık sartlarına cok zor uyum saglıyolar hatta gece karanlıgında kullanmak tam bır fıyasko. ((
arkadaslar lutfen ama LUTFENNNNN
BIRI BANA EN FAZLA 500 600 LIRAYA MALOLACAK BIR MAKINENIN OZELLIKLERINI ONEREBILIR MII????????
MESELA
7.1 MEGAPIKSEL
5X OPTIK ZOOM
5X DIGITAL ZOOM
... MARKA LENS
SONY, CANON, NIKON vs vs vs....
KOLAYLIKLA TASINABILEN

YUKARIDAKI SEKILDE BIRKAC URUN VE OZELLIKLERINI TAVSIYE EDER MISINIZ COK AKLIM KARISIK... BEN SADECE GUZEL ANLARIMI OLUMSUZLESTIRECEK ORTA GELIR GURUBUNDAN, KOLAY TASINABILECEK, ORTAM SARTLARINA UYUM SAGLAYABILEN, GECE DE HIC YOKTAN IYI GORUNTU SAGLAYAN, COK UZAK OLMASADA BIRAZ UZAGI DA NET OLARAK CEKEBILECEGIM BIR MAKINE ALICAM.

LUTFEN LUTFEN YARDIM EDIN...

Tarih: 2 Ağustos 2010, 00:46 - İp: 188.***.**0.78
malkocy
malkocy (üye)
Yurtdışı / Amatör

Merhaba, spot olarak bulabileceğiniz, (mesela sahibinden ürün satılan internet sitelerinde) 850 TL dolayındaki Canon G11'i size önerebilirim.

Canon G11 inceleme

 

Tarih: 4 Ağustos 2010, 12:17 - İp: 116.***.**4.116
dogukanerr
dogukanerr (üye)
Ankara / Meraklı

teşekkur ederım yanlız bana anlatmanız mumkun acaba ıyı bır fotograf makınesını nasıl anlayabılırım. ornegın lens 5x15 yazıo ne anlama gelıyo bu. teknık terımlere bırazcık yabancıyım eger bılgılendırır ısenız cok memnun olurum..

 

Tarih: 6 Ağustos 2010, 09:19 - İp: 188.***.**2.75
malkocy
malkocy (üye)
Yurtdışı / Amatör

Merhaba, bu makinenin sensör boyutu normal kompaktlardan iki kat büyüktür. Bu da daha kaliteli fotoğraf demek, yani derinliği daha yüksek fotoğraf.
Yukarıdaki, Canon G11 inceleme yazan yeri tıklarsanız, orada da detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.
Bununla birlikte lensin üzerinde 5X yazıyor, ki bu da 5X zoom'dur, yani 5 katı yakınlaştırma. Lensin alt kısmında göreceğiniz ibarede; 6.1-30.5mm yazısı bu lensin odak uzaklıklarını belirtir. Bu da 35mm eşleniği olarak 28-140mm'ye denk geliyor. bu iki rakam arasındaki fark ne kadar artarsa, o kadar yakınlaştırma artması demektir. Ancak bir o kadar da fotoğraf kalitesinden kayıp demektir. O rakamların devamı 1/2.8-4.5 te F değerini yani diyafram açıklığını verir. Bu rakamın daha küçük olması daha kaliteli lens manasına gelir.

Lensin üstünde 15 gibi gördüğünüz "IS", "Image Stabilizer" yani Görüntü Sabitleyicisi demektir. Bu da Canon'un titreşim engelleyicisidir. Fotoğraf çekerken, elinizin titreşmesini fotoğrafa yansıtmayı engeller.

Eğer bu makine bütçenize göre pahalı gelirse, daha küçük boyutlarda, ve bu makineyle başabaş kalitede Canon S90'ları inceleyebilirsiniz..

 

Tarih: 6 Ağustos 2010, 10:39 - İp: 116.***.**2.52
  • 1