dwain
dwain (üye)
İstanbul / Amatör

Lens Karşılaştırması

Merhaba,

Eminim bu soru birçok kez sorulmuştur.

Öncelikle fotoğrafçılığa 5 gün önce aldığım Canon 450D makinem ile başladığımı hatırlatmak isterim.

Şu anda kit lensi ile çekimler deniyorum. Bir yandan da 300'lük bir lens almak istiyorum.

Sigma'nın 70-300 Apo lensi ile Canon'un Canon EF 70-300mm IS USM lensi arasında bir seçim yapmak istiyorum ancak Canon şu an için pahalı. Sigma fiyat olarak çok daha uygun. Sigma'yı tercih etmek istiyorum.

Sigma ile çekilen fotoğrafların resimlerine de baktım.

Benim sorum bu iki lens de aynı derecede zoom yapabiliyorlar. Sigma aldığım zaman ne kaybım olur? Aralarında çok büyük fark var mı?

Bilgim olmadığı için bilgilendirmelerinize ihtiyacım var. Şimdiden çok teşekkürler...

Tarih: 13 Temmuz 2008, 01:31 - İp: 88.***.**4.17
SWING
SWING (üye)
İstanbul / Amatör

Sigma aldığım zaman ne kaybım olur?

Lensin son kullanıcısı olabilirsin

 

Tarih: 13 Temmuz 2008, 14:14 - İp: 88.***.**5.74
ousahin
ousahin (üye)
Yurtdışı / Amatör


bildiğim kadarıyla Sigma'da titreşim önleme özelliği yok. yanılıyorsam düzeltsin birisi. Canon'da IS diye adlandırılan bu sistem Sigma'da OS diye geçiyor. lensin isminde OS geçmediğine göre de titreşim önleme yok diyebiliriz sanırım.

bu tür tele lenslerde IS önemli bir özellik ve Sigma alırsanız en büyük kaybınız o olur.
ayrıca Sigma'nın keskinliği ne ölçüde iyidir bilemiyorum. www.photozone.de sitesinden iki lensin de testlerini incelerseniz daha iyi fikir edinebilirsiniz.

 

Tarih: 14 Temmuz 2008, 10:10 - İp: 192.***.**4.218
dwain
dwain (üye)
İstanbul / Amatör

Bu sitedeki karşılaştırmalara baktığımda tabi ki Canon her açıdan üstün. Aslında kendimi çok zorlarsam Canon da alırım ama Sigma ile IS özelliği dışında fotoğrafçılığa yeni başlamış birisi olarak acaba kalite konusunda da çok şey kaybeder miyim bilemiyorum. Çünkü Sigma ile çekilen fotoğraflara baktığımda onları da çok kaliteli ve güzel buluyorum. Ama benim gördüğümle usta arkadaşların görükleri arasında farklar olabileceği için başlangıç olarak bu objektifin uygun olup olmayacağı konusunda düşünlerinizi öğrenmek istedim.

Çok teşekkürler...

 

Tarih: 15 Temmuz 2008, 00:23 - İp: 78.***.**7.237
ipana73
ipana73 (üye)
Antalya / Amatör

Selam,
300 lük lensler yeni baslayan için ne kadar gerekli ???
Ayrıca henuz ne yönde ne tur konular çekeceksin???
300 lük lensi bir test et sonra sigma olur tamron olur canon olur ona sonra karar veririz.
kişisel fikrim(yasadığın duyguların benzerlerini yasadık) 28-135 usm ıs yada 24-105 ıs usm çok ama çok yeterlidir.
Kimse ucuz alacak kadar zengin değildir.
Makinnle birlikte hayyama bir uğra yada telf. et onlar sana yardımcı olur.
300 için NO yani.

 

Tarih: 15 Temmuz 2008, 01:43 - İp: 212.***.**1.211
sigmafoto
sigmafoto (üye)
İstanbul / Firma

Merhabalar
Öncelikle SWING'i yaptığı yorumdan dolayı kınıyorum.
Aşağıda ipana73 gerçekten çok haklı bir noktaya değinmiş, daha 5 gün önce bu konuya merak sarmış biri olarak bence de biraz elindeki kit lensin ile idare et, hem sen makinene biraz ısınırsın hem de acele davranarak yanlış karar vermemiş olursun.
Sigma 70-300 konusuna gelince tabiiki Canon 70-300 ile aynı lensler değilller ve mutlaka ki farkları olacak mesela IS Sigma lenste yok buna karşın MACRO özelliği de bildiğim kadarı ile Canon lenste bulunmuyor, Canon lens 10grupta 15 element buna karşın Sigma 10 grupta 14 element, canonda 8 sigmada ise 9 diyafram yaprağı var, asgari net mesafesi olarak canon 1,5metreden sigma ise 90cm den netlik yapabiliyor...... buna benzer daha bir yığın farklı özellik sayılabilir ama önemli olan lensi ne kadar efektif kullanabildiğin.
Ben yine başa dönerek derim ki öncelikle elindeki kit lensle biraz daha fotoğraf çek ve almak istediğin lenste neler olmasını ve bu iş için ne kadar bütçe ayırabileceğini iyice incele, gerekirse lenleri dene ve kararını daha sonra ver.
İyi günler dilerim
Levent Evlice

 

Tarih: 15 Temmuz 2008, 18:05 - İp: 213.***.**7.138
dwain
dwain (üye)
İstanbul / Amatör

Merhaba,

Yanıtlarınız için teşekkür ederim. Bir konuya katılıyorum. Aslında yeni başlayan birisi olmama rağmen belki 300'lük lens almak konusunda biraz aceleci davranıyorum. Ancak ben makro çekim yapmasını ve özellikle çok uzaktan kuş, ay vs gibi cisimlerin resmini çekmekten çok büyük keyif alırım. Ben IS olan zoom lens ile bile akşamları özellikle çok dikkatli çekim yapıyor olmama rağmen ufak da olsa oynamalar olabiliyor. Dolayısıyla IS özelliğinin olup olmaması ne kadar gerekli emin değilim. Zaten tripodum var. Gerekirse onu kullanırım diyorum.

Neyse ben sanırım Sigma alacağım. Çünkü hem daha ekonomik hem de son kullanıcısının yine kendimin olmasının benim için hiç mahsuru olmayacaktır.

Neyse tekrar yorumlarınız için teşekkür ederim.

 

Tarih: 15 Temmuz 2008, 23:01 - İp: 88.***.**0.61
  • 1