Fotoğrafçılık Forumları
Konvertörün Fotoğraf Kalitesine Etkisi
merak ettiğim konu objektif ile lens arasına takılan konvertörün fotoğraf kalitesine etkisi nedir.kullanan arkadaşların gözlemlerini yazmalarını bekliyorum.
dikkat etmeden yazmışım lens ile body arasına takılan konvertör hakkında bilgi edinmek istemiştim
Kullanan kimse yazmamış - ben yazayım bari ....
Faydası malum , yakınlaştırıyor .300 mm'iniz bir anda oluyor 420,450,600 mm ...
Kalite üzeinde etkisi derseniz ; olumlu etkisi yok . Converter kalitesine gore değişir ama kontrastı,netliği,çözünürlüğü azalttığı kesin ...
2 stop da ışıktan götürüyor .
Iyi olanlar sanırım $200-300 'den başlıyor - ucuz bir kit lens fiyatı neredeyse ...
Eskiden ( 1970-1980'ler ) zoom lensler çok pahalı iken ucuz kalan bir çözümdü ; fotograf kalitesine de bu kadar takık değildik o zaman . Zenit'e filan takar , çok mutlu olurduk teleobjektifimiz oldu diye .... Gunumuzdeki zoom seçenek ve fiyatlarıyla gerekliliği tartışılır . Bir de çözünürlüğe,lens kalitesine ,gürültüye bu kadar kafa yorarken .
Tele ile işi çok olanlar , vahşi hayat fotografçıları filan belki faydalı bulabilir .
lens ile body arasına takılan konvertor?
makro tuplerindenmi bahsedıyoruz?
**
yoksa yıne yanlıs bir yazım ve lens onune tkılan papermanın bahsettigi konvertorlerdenmi??
ikincisiyse eger, paperman gayet iyi acıklamıs..
ilkiyse eger,araya optik bir malzeme girmedigi için lens kalitesine etkisi yoktur,ancak lensin sensore veya filme uzaklıgı arttıgından ısık ıhtıyacı artacaktır..
Gaijin , benim bahsettiğim ikisi de değil ...Bildiğimiz klasik gövde-lens arasına takılan teleconverter . Senin bahsettiğin uzatma tübünün lensleri olanı diyelim .
Ironman için bir-iki ilave ... 20-25 yıldır kullanmadığım için değişmiş bir şey var mı diye meraktan baktım ....
Zoom lensler için tavsiye edilmiyor . 1.5-2 stop diyafram azalınca f8'lere gelen diyafram Autofocus için yeterli ışık sağlayamıyor . Goruntu kalitesi de çok bozuluyor . Hatta yapılan testlerde , 2x converter yerine , %200 büyültme ve crop daha iyi netice vermiş .
Kullanım sadece hızlı ( f2.8 veya altı ) prime lensler ile tavsiye ediliyor . Nikon zaten sadece hızlı bir kaç lensine uyacak teleconverterleri uretiyormuş . Diğer lenslerde/zoomlarda çalışmıyor .
teşekkür ederim.fotoğrafçılık faydalıbir hobidir.ben insanların kapalı bir kahvede boş oturacağı yerde harekat edip doğa fotoğrafçılığı yapmalarını isterdim.orada boşa harcayacağı zamanınve harcayacakları parayı ben fotoğraf yada başka bir hobi ile geçirmelerini aynı zamanda kendi ruh ve bedensel sağlıkları için uygun olacağı düşüncesindeyim. body ile lens arasına takılan yakınlaştırmayı iki kat artıran konvertörü sormuştum anladığım kadar negatif etkisi olmuyor fotoğrafa fakat bu konvertötün kalitesinede bağlı bir durumanladığım kadar .ben giriş seviyesi bir makine aldım ve çocuklarımında bu fotığraf sevgine sahip olmasını güzel bir hobiyle uğraşmalrıını isterim.çünkü bana göre fotoğrafın içindeki sanattır.
anladım bilgi için tesekkurler
1.4x olanlar bir durak geri götürür lensi ( Yani f 2.8 olan açıklık f4 e düşer)
2x olanlarda ise iki durak...
Fotoğraf kalitesini çoğu gözle görülür derecede olumsuz etkiler ama prime ve iyi diyafram açıklığı sunan lenslerde bu his azdır ve anca kroplarda bir fark belli olur.
Ayrıca AF hızı ve AF yi doğru tutturma kabiliyetleri azalır. (Bu arada eğer ki diyafram değeri kötü ise AF yapmaz bile. Klasik DSLR lerde mesela Canon 400mm f5.6 ile 2x TC otofokus yapamaz).
İşin özeti eldeki lens iyi ise takılır, bir tele zoom a takmak çok şşey ifade etmiyor
amatörler için gereksiz olduğunu düşünüyorum belki konu yakalamak isteyen tele magazinciler için olabilir.
Amatörler için gereksiz ifadesini ben kabul etmeyeceğim. Sabit odaklı lensler ile kullanılınca çok işlevsel. Hem 300mm hem de 420 mm lensiniz olur bir 1.4x konvertörle.
bilgileniriz için sağolun.teşekkür ederim
- 1
İlgili olabilecek konular
-
-
-
-
-
Hangi Fotoğraf Makinesini Almalıyım?
06 Mar. 2023, 00:49 alperencnky
2203721 Şub. 2025, 11:34
emre11 -