Fotoğrafçılık Forumları
İkincielnikon24-85mm2. 8içinyardım
yarın bir kullanıcıdan nikon24-85mm 2.8 objektif alacağım ilk önce neyine dikkat etmeyilim. gidip deneyip kendim elden satın alacağım.lütfen yardım....
stüdyo için ideal bir lens 24-85 hele 2.8 çok iyi.yakın ve uzak çekim yap fazla çalış neticeleri görür ve karar verirrsin- şimdiden hayırlı olsun
Merhaba şafakyakın, öncelikle almaya giderken makinanı da yanında götür. İlk olarak objektifin dış, fiziksel yapısını incele. Vida yerlerini, daha önce açılmış mı diye kontrol et. Dışında çatlak, ezik, kırık var mı, ona bak. Objektifi hafifçe sallayarak, gereksiz sesler geliyor mu diye kontrol et. Zoom halkasının akıcı bir şekilde çalışıp çalışmadığını kontrol et. Diyaframı sonuna kadar aç ve objektifi her iki yönünden de güçlü bir ışık kaynağına tutarak, lenslerde çizik,çatlak, kir toz, tüy vs., kısacası olmaması gereken bir şey var mı diye bak. Son olarak makinana tak ve hem auto ve hem de manuel fokus yaparak bir iki foto çek ve neticelerine (tecihan bir bilgisayarda, yoksa LCD'inde) bak. Autofokus yaparken çıkan sesin çok gürültülü olmamsına dikat et.
Benim ilk etapta aklıma gelenler bunlar. Kolay gelsin....
gercekten güzel lens bede kullanıyorum ama şimdiye kadar ikinci el ne aldıysam sorun yaşadım bence sıfır al derim
şimdiden hayırlı olsun
- 1