erdem80
erdem80 (üye)
Ankara / Firma

Film Çekeceğim Dv Kamera İçin Lens

Merhaba, biliyorum burası yeri değil gibi ama. Bir kısa film çekiyorum. Fakat kullandığım sony dv kameranın kendi standart lensinden başka lensi yok. Ve Ben sinema filmlerinde ki dof ( alan derinliği ) denilen odaklanmış nesnelerin arkasındaki bulanıklık etkisini oluşturamıyorum. Daha doğrusu uzaktan zoom yaparak bir insan yüzü çektiğimde ancak bir mişktar oluyor. Ama ben boydan aldığım zamanda sadece odaktaki nesne net görünsün onun dışında bütün alan bulanıklaşsın blur olsun istiyorum. Sanırım bunun için lensler almak gerek. Ama piyasadaki lensler hep foto makineleri için. Acaba bu lensleri dv kamerada kullanmak için çeviren bir converer varmıdır yada yapılabilir mi ? BU konularda beni aydınlatır ve amerikan filmleri ile ayırt edilemeyecek görüntüleri düşük çözünürlüklü de olsa almak için neler yapacağımı söylerseniz çok memnun olurum

[email protected]

Tarih: 13 Ağustos 2005, 12:25 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

hangi camera'yi kullaniyorsun erdem?

 

Tarih: 13 Ağustos 2005, 20:15 - İp: yok
erdem80
erdem80 (üye)
Ankara / Firma

bir kaç tane kameram var aslında, biri panasonic mini dv biri sony mini dv, standart el kamarası, biri si eski model bir el kamerası o da hi 8 sony trv 46-e olması lazım.. Yani hep standart el kameraları. Geçen gün bir lens buldum ankarada bir yüzü geniş açı bir yüzü zoom imiş. Converter parçasıda vardı yanında sanırım. 100 milyon dediler. Karar veremedim.

 

Tarih: 14 Ağustos 2005, 22:46 - İp: yok
tosunami52
tosunami52 (üye)
Yurtdışı / Haber Fotoğrafçısı

kameram sony diyosun ama modelini soylememissin,benim tavsiyem sony nin adresine gir aksesuar olarak bulabilirsin
ama kameranin modelini bilseydim biseyler yapardim,

 

Tarih: 15 Ağustos 2005, 00:17 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

simdi benim bildigim birsey varsa o da, en az alan derinligi olusturulmasindaki birinci etken yuksek aperture degeridir lensin ikincisi ne kadar uzakta durdugun objeye ucuncusu de teledeki focal uzunlugu degerinin yuksek oldugudur.. simdi lensi degistirme imkanin yok, cunku, basit bir mini dv kameraya sahipsin erdem, oyle degil mi? converter eklediginde focal uzunlugu degeri artacak fakat ayni sekilde aperture degeri de azalacaktir..
focal degerinin artmasi ile istedigin bir objeyi ekrana tam sigdirabilmek icin biraz daha uzaktan zoom yapman gerekecek.. bu da alan derinliginin artmasina neden olacak..
yani bu isin sonu yok.. converter ile cozebilecegini kesinlikle dusunmuyorum dogrusu..
bunun icin lensi degistirilebilen veya yuksek aperture degerine sahip lensi olan bir camcorder kullanmalisin..
tabii bir yol daha var; o da, programlar sayesinde istedigin "out of focus" olayini gerceklestirebilmek..
oncelikle background'u cekersin.. (background hareketsiz ise cok kolay..) daha sonra da objeyi.. daha sonra ikisini bir araya getirirsin.. layer'lari birlestirmek.. background'a blur effect'i eklersin onceden tabii.. dolayisiyla background out of focus olur..

 

Tarih: 15 Ağustos 2005, 22:05 - İp: yok
makromikro
makromikro (üye)
Bursa / Amatör

Benimde mini dv mv700 canon bir kameram var şimdi ayarlarımda MF manuel focus ayarı var ve bu etki yaratılabiliyor fakat sanırım senin kameranda yok lensi değiştirilemeyen bir kamera olduğu içinde pek yapabileceğin birşey yok konvertörde yapmıyorlar çünki küçük lensler ve zaten mini dvlerde piknik cameraları olmaya başladı profesyönel çekim yapmak isteyenler zaten en alasını alıp yapıyor bize pek bir şans vermiyorlar işallah ileride isteklerimizi gerçekleştiririz

 

Tarih: 7 Eylül 2005, 02:25 - İp: yok
tusubasa
tusubasa (üye)
İstanbul / Meraklı

Profesyonel kameralar alıyorlar bize şans vermiyorlar diye bir şey yok!!!!!

İstediğin kamerayla film çekebilirsin. Sadece 35mm ye bastırdığında kötü görünür o kadar.

 

Tarih: 16 Kasım 2005, 23:11 - İp: yok
  • 1