tatarbey
tatarbey (üye)
Ankara / Meraklı

Deli Topiği

Şöyle 4/4 lük bir polemik bulsam

Milleti birbirine kırdırsam

Canım sıkılıyor…

Tarih: 7 Haziran 2007, 14:16 - İp: 213.***.**2.98
nehirden
nehirden (üye)
İstanbul / Amatör

yaaa canım katmer istedi..izmir/urla da harika yapıyorlardı bir zamanlar..hala var mı acaba??

şöyle peynirliiii..şapırt!!

ahhh ah! [>:D

Tarih: 16 Temmuz 2007, 09:52 - İp: 88.***.**4.58
tatarbey
tatarbey (üye)
Ankara / Meraklı

Kavun yiyorum çekirdeklerini biriktiriyorum.

Sübye diye müthiş bir lezzet varmış tarifini aldım. Onu yapacam.

"İzmir'e özellikle tire'ye has bir içecek olan sübye öncelikle kavun çekirdeklerinin kuru iken iyice ayıklanmasıyla yapılmaya başlanır. Kalburda çalkalanıp yeniden en az 1,5 saat ıslanmaya bırakılır Suda kaldığı süre içerisinde posası yarım saat kadar tokmakla dövülür. Sonra 1e 1,5 oranında şekerle döğülerek kavun çekirdeği kalmayacak şekilde karıştırılır, macun şeklini alır. Bu hali yıllarca bozulmaz. Kullanmak istediğinizde ihtiyacınız kadar alın ve bir miktar su ile ıslatın. Eriyen macunu ince bir elekten veya tülbentten en az dört beş sefer geçirerek sekiz ila on saat arasında tüketin. Tadını çok seveceksiniz. "

Ama siz evde yapmak isterseniz aşağıdaki şekilde yapabilirsiniz. Öyle de çok güzel oluyor.

Gerekenler:

* 1 bardak yıkanmış kurutulmuş kavun çekirdeği
* 4 bardak su
* 3/4 bardak şeker

Kavun çekirdeklerini su ve şekerle birlikte blendere koyup 10 - 15 dk, iyice püre olup da bembeyaz olana kadar çekin. Üzerine tülbent koyduğunuz süzgecinizden geçirip sürahiye aktarın. İyice süzüldüğünde şekerini kontrol edin, azsa ekleyip eriyene kadar karıştırın. Buzdolabında iyice soğutup servis edin.

Bulamadım içemedim delirecem...

Tarih: 16 Temmuz 2007, 10:46 - İp: 213.***.**2.98
alyen.
alyen. (üye)
İstanbul / Meraklı

#alyen.' tarafından 11.02.2014 18:48:42 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 16 Temmuz 2007, 12:54 - İp: 88.***.**5.82
alyen.
alyen. (üye)
İstanbul / Meraklı

#alyen.' tarafından 11.02.2014 18:49:55 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 16 Temmuz 2007, 13:41 - İp: 88.***.**5.82
tatarbey
tatarbey (üye)
Ankara / Meraklı

Bazı markalar mağaza açamadıkları zaman bir mağazanın bir köşesinde ürünlerinin satılmasına izin veriyor karşılıklı anlaşarak. Bunlarada corner diyorlar.

Acaba diyorum üç corner bir penaltı uygulaması bu sektörde de geçerlimi?

Tarih: 16 Temmuz 2007, 13:53 - İp: 213.***.**2.98
alyen.
alyen. (üye)
İstanbul / Meraklı

#alyen.' tarafından 11.02.2014 18:50:32 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 16 Temmuz 2007, 13:57 - İp: 88.***.**5.82
nehirden
nehirden (üye)
İstanbul / Amatör

döğülerekmiş!!

sübye; ufak balık ya da deniz yaratığı dimi? babam oltaya takardı..
ondan olmazmı acaba??

hiç de bulanmadı midem..

Tarih: 16 Temmuz 2007, 14:41 - İp: 88.***.**4.188
tatarbey
tatarbey (üye)
Ankara / Meraklı

Bu sübye muhteşem bir lezzetmiş içen arkadaş anlata anlata bitiremedi İzmir Kemeraltında eskiden satılan bir içecekmiş hatta eskiden sokaklarda dolaşarak sübye satan satıcılar olurmuş Hatayda da satılırmış galiba. Musevi vatandaşlarımız yapar satarmış bildiğim kadarıyla. İzmirde arkadaştan istedim ama gönderemiyorlarmış bozuluyormuş. Lezzetini anlata anlata bitiremedi sübye içmeye İzmire gidecem böyle anlatmaya devam ederse.

Delimiyim neyim?

Tarih: 16 Temmuz 2007, 14:49 - İp: 213.***.**2.98
nehirden
nehirden (üye)
İstanbul / Amatör

hımmm..yarın izmir e gidiyorum..bi bakayım..hem niye biriktirilir ki..satılıyor sanırım kavun çekirdeği.herhalde yiyerek çıkartmıyorlardır deli işi gibi

hatta yapıp içeyim..

Tarih: 16 Temmuz 2007, 14:52 - İp: 88.***.**4.188
berilyum
berilyum (üye)
İzmir / Amatör

ben izmirdeyim hiç duymadım gidip denemek lazımm kim demiş bu topirik hiç faydalı değil diye işte yeni bişey daha öğrendikk [>:D

Tarih: 16 Temmuz 2007, 14:54 - İp: 88.***.**6.212