skaraca
skaraca (üye)
Uşak / Amatör

Close Up Makro Objektif

Merhaba arkadaşlar,

Bir ay önce Canon A700 fotoğraf makinesi aldım. Makro mesafesinin 1 cm olması nedeniyle bu makineyi almıştım. Genel olarak memnunum ancak şu anda 1 cm makro mesafesi de beni tatmin etmiyor. Makinenin kataloğu ve internet sitelerinde macro çekimler için close up objektif öneriliyor.
Öncelikle sormak istediğim Close Up objektif ile macro mesafesini 1 cm den aşağıya indirmek veya close up olmaksızın çektiğim makro fotoğraflardaki görüntüyü örneğin pazarbey'in makrolarında olduğu gibi close up ile daha da yaklaştırma imkanım olur mu?
Bir de bu objektiflerin ve gerekiyorsa bağlantı parçasının fiyatı nedir? Nerede bulabilirim?
İnternette araştırdığımda hep yabancı siteler çıkıyor. Türk alışveriş sitelerinde bunları görmediğim için fiyatları hakkında bilgim yok.
İlginiz için şimdiden teşekkürler.

Tarih: 23 Haziran 2006, 15:53 - İp: 212.***.**0.22
sarucabey
sarucabey (üye)
Kocaeli / Meraklı



Bu üründen almalısın Erkayalardan 65ytlye almıştım avro üzerinden satılmaktatır. Şimdi ne kadar fiyatı bilmiyorum.

 

Tarih: 10 Temmuz 2006, 08:05 - İp: 194.***.**9.29
murgur
murgur (üye)
İstanbul / Amatör

Bunlar reklam kokan laflar, 1cm makro mesafesinin hiçbir anlamı yok. bende Canon S2 var, makro mesafesi 0 cm, 0 cm'den çekersem, çekeceğim cisim nereden ışık alacak?
en yakın 5cm'den çekim yapabiliyorum. 5cm'e gelene kadar da böcek genelde kaçıyor. o yüzden close-up lens takacağım. Raynox dcr-250 düşünüyorum. Canon'un web sitesinden, sizin makineniz için gerekli lensi öğrenebilirsiniz.

 

Tarih: 10 Temmuz 2006, 08:31 - İp: 85.***.**0.10
  • 1