hardyuzır
hardyuzır (üye)
İstanbul / Amatör

Canon Ef-70-300 Do Is İle 70-200 L

Arkadaşlar selamlar...
Uzun araştırmadan sonra CANON EOS 400D aldım.Şimdi de lens araştırmalarına başladım.İki lens Arasında kontrast ve keskinlik açısından fark varmı acaba.Bilgi sahibi arkadaşlardan yardım bekliyorum...Canon Ef 70-300 do ıs usm ve ef 70-200f4l usm. hangisini almak daha mantıklı...

Tarih: 6 Ocak 2007, 15:15 - İp: 81.***.**3.104
burfak
burfak (üye)
İstanbul / Amatör

70-200 L serisi, yani profesyonel seriden bir lenstir. diğerine kıyasla çok daha iyi kontrast ve keskinlik verir.

Tarih: 7 Ocak 2007, 00:38 - İp: 88.***.**1.243
hardyuzır
hardyuzır (üye)
İstanbul / Amatör

teşekkür ederim burfak....
banada öyle geliyor ama acaba kullanan varmı merak ettim bu iki lensten birini. malum bunu kullanana danışmak lazım ilk defa alacağım için işimi ne kadar görür merak ediyorum..70-200 ü aldığımda makineye takıp denedim ama hiç çekim yapmadım vizörden bakınca kalite farkı anlaşılmıyor....Bide çok büyük ve dikkat çekici .DO olanı ufak ama kalitesi acaba nasıl....

Tarih: 7 Ocak 2007, 22:18 - İp: 88.***.**5.132
marangoz
marangoz (üye)
İstanbul / Amatör

Bende bir arayış içerisindeyim ama 70-300 Do yu hiç düşünmedim birkaç yerde görüntü kalitesinin pek umulduğu gibi olmadığını gördüm
bildiğiniz gibi DO kısa boyu daha kısa lens ...gibi düşünülebiliyor.
ben 7200 f4 L ile 70-300 IS yi karşılastırıyorum.bence seizde tercihlerinizi bu iki lensten birinden yana yapın

Tarih: 7 Ocak 2007, 23:09 - İp: 85.***.**2.131
guneyt
guneyt (üye)
Ankara / Amatör

Merhaba,

70-200 4L yi bir müddet kullandim ve sattim, su anda 70-200 2.8L kullaniyorum. Ek olarak arkadaşımın 70-300IS'inide kullanma şansım oldu. DO ya gelince okduğum bazı yorumlar var.

Şimdi kendi yorumuma gelirsek, 70-300IS gerçekten fiyatının fazlasını veren bir lens. Ayrıca bendeki 70-200 4L yi satmama vesile oldu. Kontrast hariç bu iki lens nerdeyse aynı kalitede görüntü veriyor. 4L çok az daha hızlı ama ötekinde de en son jenerasyon çok başarılı bir IS sistemi var. Bana sorcak olursan eğer makineni zor koşullar altında kullaniyorsan ve hıza ihtiyacın varsa 4L yi alabilirsin. Daha hızlı otofokus yapması ve durable olması işine yarar. Ama manzara çekerim, arada bir hayvanat parkına gider ördekleri çekerim gibi düşüncen varsa 70-300IS i al.

DO ya gelince okuduğum yorumlara göre bu lens 70-300IS ten ve doğal olarak 70-200 4L den çok az daha zayıf. Fakat aradaki fark normal foto baskısında pek hissedilir türden değil. Yorum yapan insanlar genelde resmin %100 hatta %200 versiyonlarını piksel piksel inceleyerek şu lens daha iyi yada bu daha kötü diyor. Evet işin piksel boyutuna inersek DO biraz zayıf görünüyor ama kullanışlı ve taşıması rahat bişey istiyorsan kesinlikle almanı öneririm.

Tarih: 8 Ocak 2007, 11:34 - İp: 213.***.**5.69
hardyuzır
hardyuzır (üye)
İstanbul / Amatör

çok teşekkür edrim tecrübelerini paylaştığın için guneyt...

do nun boyutu oldukça avantajlı.benim tecihim bundan yana olur eğer bu lensi denediysen ve çok bir farkı yok diyorsan çünkü 70.200 f4L oldukça büyük ve dikkat çekici...

Tarih: 8 Ocak 2007, 13:56 - İp: 81.***.**3.104
guneyt
guneyt (üye)
Ankara / Amatör

Selam, DO olanını bizzat denemedim ama 70-300IS'e optik kalite olarak çok yakın olduğu söyleniyor. Zaten arada ciddi bir fark olacağını pek zannetmiyorum.

Tarih: 9 Ocak 2007, 19:17 - İp: 213.***.**5.69
gorkemkgo
gorkemkgo (üye)
Bursa / Meraklı

70-200 F4L kullanıyorum. Optik olarak süper. Fotoğraftan zevk almama vesile oldu diyebilirim. Fakat beraberinde bir tripod ve bir de uzaktan kumunda almanızı şiddetle öneririm. RC1 kumandayla mirror lock up modunda kullanınca harika sonuçlar veriyor. En güzel yanı optik kalitenin tüm zoom aralığında çok iyi oluşu ve üstelik diyafram değeri tüm aralıkta sabit F4.

Kötü yanları:

Tripod kullanılamayacak durumlarda IS gerçekten aranıyor.
Makinenize taktığınızda bir anda bütün bakışlar size çevriliyor

Tarih: 16 Ocak 2007, 23:13 - İp: 85.***.**6.73
hardyuzır
hardyuzır (üye)
İstanbul / Amatör

evet gorkemkgo...
ben de dikkat çekmesinden hoşlanmıyorum.Geçen hafta makinemle gidip bir iki kare deneme çekimi yaptım satıcıdan alıp.Gerçekten kalitesi L olmayanlarla çok farklı....Acaba biraz daha sıkıp ıs liyi mi tercih etmeli..Hiç ıs lens denememiştim Orda 135 mm ıs L olmayan laens vardı onlada deneme kareleri çektim. ama ıs bir tripotla çeker gibi değil gibi geldi yani titremeyi azaltıyor ama tamamen yok etmiyor gibi...
birde kumanda almayı düşünüyordum zaten acaba ne kadarlık bişi bu

#hardyuzır' tarafından 16.01.2007 23:42:57 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 16 Ocak 2007, 23:39 - İp: 88.***.**0.76
gorkemkgo
gorkemkgo (üye)
Bursa / Meraklı

Tripod kullanmak bu lensten en iyiyi almak için şart. Gündüz çekimlerinde elde de iyi sonuçlar alıyorum. Fakat düşük ışıklı ortamlarda ISO400 bile fayda etmiyor.Noise görmek istemediğim için ISO800 ya da ISO1600 kullanmıyorum.

Sizin de söylediğiniz gibi IS bir yere kadar etkili. Tripod eninde sonunda gerekiyor ve +IS özelliği için 400-500$ fazladan ödeme yapmak bana mantıklı gelmiyor. Tripod taşımayı çok dert etmemek gerek 30-40YTL'ye çok sağlam mekanizması olan minyatür tripodlar satılıyor. Çantada 70-200mm'nin kapladığı yer kadar bir alan kaplıyor ve 350D +70-200mm'yi tripoda takılan lens aparatı olmadan tripod makineye takıldığında bile dengeli tutabiliyor.

RC1 kumandayı yurtdışından 25$'a getirdim. Türkiye fiyatını bilmiyorum. Ama kesinlikle tavsiye ederim. Mirror lock up modunda ve tripod kullandığım durumlarda RC1 kullanırsam 30-40sn pozlama yaptığım fotoğraflarda bile titreşimden kaynaklı bozulma göremiyorum. Kumanda yokken çektiğim gece fotoğraflarında deklansöre basarken meydana gelen titreşim farkedilir boyuttaydı. Ayrıca gündüz çekilen fotoğraflarda da (özellikle 200mm'de) çok faydalı.

Başka bir güzel artısıda sinir bedici timerı beklemeden kendi fotoğraflarımada yer alabilme imkanı tanıması.

Kendime benzer işlevde yedek bir tane yapmayı planlıyorum.

Tarih: 18 Ocak 2007, 01:14 - İp: 85.***.**2.193
hardyuzır
hardyuzır (üye)
İstanbul / Amatör

çok teşekkür ederim deneyimlerini paylaştığın için...
70-200f4L tam benlik ondan almayı düşünüyorum birde tabii uk.alıcam.Is için çok istekli değilim çünkü tam gidermiyor titremeyi.Ancak pan çekimlerde bu handikap pek dikkat çekmez diye düşünüyorum..

Tarih: 18 Ocak 2007, 16:33 - İp: 81.***.**3.104
  • 1