Fotoğrafçılık Forumları
Canon Close-up Lens
Arkadaşlar Canon Eos 550D makinama close-up lens almak istiyorum objektifim : Canon EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 IS
Close-up lensler hakkında fazla bilgim yok biraz araştırdım hem set olarak hemde tek olarak satılıyormuş galiba,ben yakın çekim yapmak,böcekleri onlara yaklaşmadan net bir şekilde yakın fotoğraflar çekmek istiyorum ve bunu kendi lensimle başaramıyorum..Bu lenslerde en yakın çekim yapan kaç oluyor ve fiyatı nedir bilgilendirirseniz sevinirim..
Birde Canon close-up lens 500D [77mm] benim objektifime uyumlu mudur ?
#gulsah_' tarafından 21.07.2010 17:30:14 tarihinde düzenlendi.
evet lens çapı 58mm internetten getirtmek değilde gidip kendim inceleyip almak istiyorum ama bulamadım maalesef sizin dediğiniz set olarak mı satılıyor,en yakın gösteren kaç oluyor hangi marka tercih edilmeli bu lens ile örn:ucan bir kuş çekilir mi uzagı mı yakınlaştırıyor yoksa sadece yakından çekim yapmayı mı saglıyor yardımcı olursanız sevinirim .??
Birde Canon close-up lens 500D nasıl bir şey araştırdım ama bulamadım benim makinama uyar mı ki acaba ?
#gulsah_' tarafından 22.07.2010 13:15:07 tarihinde düzenlendi.
Arkadaşlar ; Ankara'da nerede bulabilirim close-up lensleri bilgisi olan var mı ? Birde üstteki sorularıma yardımcı olabilir misiniz ?
ebay sitesinden alırsanız sorunsuz evinize kadar gelir. fiyatları da uygun. türkiyede çok kolay değil(en azından izmirde) bu tip filtreleri bulmak. bunlar genelde set halinde olur. +1 +2 +4 +10 gibi. tek tek takabileceğiniz gibi üstüste takarak daha fazla büyütme elde edebilirsiniz. kuşa falan yakışacağını zannetmiyorum, telefoto görevi görmüyor benim kullandığım kadarıyla. yakından börtü böcek çekimi için uygun. bende biraz otofokus problemli oluyor bu filtreleri takınca bilginiz olsun. 500d diye ararsanız sonuç bulamayabilirsiniz. close up filtre (ebayde close up filter 58 mm diye arayın ) şeklinde ararsanız sonuçlara ulaşırsınız. 10 dolardan 50 dolara kadar setler var.
bu bendeki filtrenin fotoğrafı:
tıklayın
hatta buyrun bu da ebay'de sonuçlar listesi:
tıklayın
#yozkan88' tarafından 09.09.2010 13:03:56 tarihinde düzenlendi.
Yardımınız için çok,çok teşekkür ederim ben aslında bu lensi kuş fotosu falan çekmek için istiyordum ama yinede güzel bir lense benziyor büyüteç görevi göryor galiba anladığım kadarıyla.Netten getirtmek istemiyordum fakat dediğiniz gibi bulamıyorum ebay güvenilir bir site midir siz nereden temin ettiniz close-up lensinizi acaba ?
ebay
Peki teşekkürler .
bir saniye
bunları 18-55 e takıp kus fotografı cekemezsiniz.
zaten optik kaliteyi cok dusurecektir bu lensler.
boyle bir niyetiniz vara en ucuz cozum ikinci elde olsa bir canon yada sigma 70-300 almanızdır.
sahibinden.com gibi sitelerde 300 liraya bulunabiliyor
bende kendim için sorayım. tamron önermez misiniz? 70-300 için. 380TL gibi bir fiyatı var sıfır ürünün.
Görüntü kalitesini düşürdüğünü bilmiyordum peki canon 55-250mm lens ile mi iyi sonuç elde edebilirim yoksa 70-300mm ile mi benim amacım uçan bir kuşa yakınlaşıp havada yakalamak aslında.Çünkü 18-55 hiç bir işe yaramıyor en yakın çektiği bile kötü oluyor ben fotoğrafı detaylarıyla birlikte profesyonelce çekmek istiyorum bunun için hangi lensi önerirsiniz fiyat önemli değil.
fiyat onemli degil dersen 400 liralık lens onerecekken birden 2000 liralık lense fırlar hesap.
butceyı belirle once.
70-300 is alabiliyorsan 1100 liraya işini fazlasıyla gorur.
ama 55-250 i 450 lira. o da işini gorur.
İlgili olabilecek konular
-
-
Canon 600d Görüntü Görüntülenemiyor, Bilgisayarda Yeşil
16 Ara. 2024, 08:32 alarissa
1102925 Ara. 2024, 13:11
mete007 -
İup İşgücü Uyum Programı (typ) Başvurusu Nasıl Yapılır
05 Eyl. 2024, 22:47 prodersler
051505 Eyl. 2024, 22:48
prodersler -
-
-
-
-
-
Canon Eos 1d Mark İv İş Görecek Seviyedemi ??
30 Eki. 2022, 00:48 thief_88
0112030 Eki. 2022, 00:48
thief_88 -