cha cha
cha cha (üye)
İstanbul / Meraklı

18-55 Lensle Neyi İyi Çekeriz?

arkadasım kampanyadan CANON EOS 400D 18-55 lensli makina almış.
sonradan ogrendik ki bu lens iyi netice vermiyormus.
peki hic resim cekmeyelim mi?
18-55 lensle; yakın cekim,gece ,manzara, portre falan veya baska HANGİ CEKİMLERI en iyi cekeriz?
TESEKKURLER.

Tarih: 10 Şubat 2008, 12:49 - İp: 88.***.**9.91
ressam_m
ressam_m (üye)
Bursa / Amatör

bıraz komık bır soru olmus bu

18-55mm lens nıkonlarda 35 mm formata gore 27-82,5mm`ye tekabul eder..yanı genıs ve ve portre calısabılırsınız...yanı yenı baslayan bırısı ıcın gayet ıyı bır acı aralıgıdır bu...zaten adı ustunde kıt lens...genel maksatlı herseyı cekebılırısınız...onemlı olan ve bır lensı ıyı yada kotu yapan seylerın en basında dıyafram aralıkları gelıyor...bu kıt lenslerde genellıkle 3,5-5,6 oluyor...tabıı sızın bahsettıgınız kıt lensı soyluyorum...
ben analog bır makına kullanıyorum ve fotografı lens degıl de fotografcının cektıgı dusuncesını savunuyorum...mılyarlarca lıra verıp ıyı fotograf cekecegım dıye ugrasmamak lazım...( bu ısten para kazanmıyor yada paramızın hesabını bılmeyecek kadar zengın degılsek ) ama kıt lens ıle ben harıkalar yaratan arkadaslara tanık oldum...ben suan zenıt 11 ve canon eos 50e kullanıyorum...lenslerım de zenıt ıcın helıos 58mm 2 dıyafram ve alman efsanesı exakta 28-70 makro ve eos 50e ıcın de tamron 28-200 lensım var...fotografcılıkta ısın ozu kullandıgınız malzemeyı sevmektır...gerısı bence bostur...kus yada vahsı doga fotografı cekmeyı dusunmuyorsanız bence gayet ıyı bır acı aralıgında elındekı lens...sadece dıyafram aralıgı bıraz belkı dert olur ama o da buyuk sorun teskıl etmez...ısık gecırgenlıgı ıcın de ıyı bence...

en ıyıyı ınsan oglu herzaman kendı basarır ekıpmanı degıl...ama portre ıcın 90mm 2,8 yada 2 dıyafram bır lens mukemmel olacagı gıbı fıyatını duydugu zaman da acaba dıyecegınız bır lens oldugunu unutmamak gerekır...

bence elındekı ıle hersey cekılebılır...bıraz yaratıcı olmakta fayda var dıye dusunuyorum...portfolyomda zenıtle cektıgım fotograflar var...58 mm ıle neler cekılebılınıyor gorebılırsınız..ozellıkle yol ısımlı fotografta...begenıyorum sahsen...bır bakmanızı tavsıye ederım..elınızde lensın neler yapabılecegıne sız kendınız karar vereceksınız

saygı ve selamlarımla

Tarih: 10 Şubat 2008, 15:33 - İp: 88.***.**1.123
ulucz
ulucz (üye)
İstanbul / Amatör

bende pentax k100ds almaya karar verdim, kit lensinin iyi olduğunu, 50-200 ün harika sonuclar verdiğini okudum. ilk Dslr deneyimim olacak, bende benzer sorular sormak istiyorum;

18-55 i verip, 50-200 almak sizce mantıklı mı? 18-55 ile nasıl fotoları 50-200 den daha iyi (daha iyi demiyimde, daha sağlıklı sonuc verecek sekilde) çekebilirm?

18-55 i ve 50-200 ü nasıl fotogrqaflar cekerken kullanmalıyım, hangisini ne zaman tercih etmeliyim?

teşekkür ederim

Tarih: 25 Mayıs 2008, 20:45 - İp: 81.***.**4.213
  • 1