hulg
hulg (üye)
Erzurum / Amatör

Zor Seçim

Herkese selam.Slr-like tipi bir makina almak istiyorum.Ama sizlerinde bildiği gibi bundan daha zor bir iş yok(en azından benim için).Yaklaşık 2 haftadır bu siteyi izlemekteyim.Birkaç makinanın üzerinde duruyorum.Nikon 8800-Canon Pro1-Fujifilm S9500.Amerika ya giden bir dostuma getirtmeyi düşünüyorum.

Nikon + :Titreşim azaltma, Magnezyum gövde, Zoom
- :Yüksek iso da noise 35mm Objektif ,1/3000
Canon + :1/4000 Enstantane, 2 Lcd, 28mm Objektif
- :Zoom, Sizlerin pek önermemesi
Fujifilm 9500+:Yüksek iso, 1/4000 Enstantane, 28mm, Zoom
-:Marka(tutulma oranı), Hakkında fazla bilgi olmaması

Sizlerden ricam bu makinalardan hangisini(Lütfen nedenleriyle yazarak) veya bu özelliklere muadil önerebileceğiniz başka makinaların isimleri (8mp olmalı) + Amerika da bu makinalrın nerede daha ucuz olduğunu(İnternet sitesi mi yoksa mağazadan mı alınmalı) yazarsanız sevinirim.


Şimdiden cevap yazan arkadaşlara teşekkür eder saygılar sunarım

Tarih: 4 Ekim 2005, 18:46 - İp: yok
hulg
hulg (üye)
Erzurum / Amatör

Kendim hakkında biraz bilgi vereyim.Amatörüm, 1000$ civarı bir bütçem var.Büyük bir hevesim olduğu için gördüğün herşeyi çekmek istiyorum.Yani Olamasam bile prof luğa doğru ilerlemek.

 

alobar
alobar (üye)
Antalya / Amatör

Yazdığın + ve - lere bakalım.
Nikon + : Titreşim azaltma (önemli), Magnezyum gövde (? ne kadar önemli bilmiyorum), 10x zoom (önemli), bir artı da benden Marka.
- : Yüksek iso da noise (yüksek iso da zaten noise olur bu normal), 35 mm objektif (28mm dah iyi tabiki ama 35mm çok da kötü değil), 1/3000 (yeter de artar bile)
Canon + : 1/4000 (bence + anlamında gerekli değil, şimdiye kadar 1/1000 den hızlı çekim yapmadım), 2 inch lcd (iyi ama 1,8 den çok farklı olmaz), 28mm (iyi)
- : 7x zoom (10x e göre az tabi)
Fuji + : Yüksek iso (Az ışık şartlarında yüksek noise'e katlanılacaksa iyi, ama bana göre düşük iso daha önemli), 1/4000 (bkz. canon), 28mm (bkz. canon), 10x zoom (önemli)

Bu özelliklere bakarak ben Nikon derim. Ama kendi önceliklerime bakarak söylüyorum bunu, sen de kendi önceliklerini belirle bence.

 

Tarih: 5 Ekim 2005, 11:10 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

selamlar hulg..
alobar, nikon demis, ki gercekten de cok iyi bir makine oldugunu biliyoruz.. ama startup suresi ve shutter lag yuzunden bence bir kere daha dusunulmesi gereken bir makine.. ayrica genis acidaki kaybi da hesaba katmalisin..
benim tercihim s9500 olurdu listede..
yuksek iso'daki basarisini bence hesaba katmalisin.. cok onemli bir arti..
..
dslr almak istemiyorsun sanirim.. ama bir kere daha dusun derim..
mesela bir nikon d50 veya canon 350D.. uzerine de 70-300 bir zoom objektif takarsin..
8 megapixel olmasindan ziyade fotograflarin o 8 megapixelde verecekleri kalite onemlidir.. megapixel fazlaligi sadece daha buyuk olceklerde print alabilmek demek oldugunu unutma..
bir dslr'in artilarini saymakla bitmz aslinda.. yuksek iso'lari sectiginde dahi fotograf kalitesinden kayip olmamasi, inanilmaz kisa shutter lag, hizli acilma- cabuk kullanima hazir olmasi; lens degistirebilme kolayligi.. ....
..
almisken bir dslr al.. ve hatta oncelikle iyi bir lensle alip , bir zaman sonra da teleobjektif al kendine.. aldiginda ne demek istedigimi anlayacaksin..
..
gorusmek uzere.

 

Tarih: 5 Ekim 2005, 15:20 - İp: yok
hulg
hulg (üye)
Erzurum / Amatör

Arkadaşlar göndermiş olduğunuz cevaplar için teşekkür edrim.Bu tip makinaların Amerika da internet sitesinde mi yoksa mağazada mı uygun fiyat olacağını bilen varsa ve bu konudada bana yardımcı olursa sevinirim.(Amerika dan getirtmeyi düşünüyorum)

İlginize tekrar teşelkkürler

 

dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

online her zaman daha ucuzdur hulg..
http://pcworld.pricegrabber.com/search_attrib.php/page_id=48/
adresine giderek istedigin makineyi arat.. fiyatlarini karsilastir..
son olarak bazi saticilara guvenilemeyecegini de unutma..
http://www.resellerratings.com/
adresinden de satici hakkinda bilgi al, makineni almadan once..
..gorusmek uzere.

 

Tarih: 6 Ekim 2005, 15:32 - İp: yok
  • 1