Fotoğrafçılık Forumları
Zor Karar S2- Panasonic Fz5
iki makinanin özelliklerini okumuş olmama rağmen, yine de karar veremedim ve tavsiyelerinize ihtiyacim var, lakin oğlumun doğmasına iki hafta kaldı
Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler
tabiiki S2 FZ5 ten daha iyi. Ama bir de H1 var buna ne dersin?
s2 tabiki düşünmeye bile gerek yok.
Dogrusu ben de S2 diyorum. S2'yi alali sanirim bir ayi gecti, epeyice de fotograf cektim ve oldukca begendim makinayi.
Arkadaşlar niye S2 mutlaka haklı ve objektif nedenleriniz vardır vede teknik üstünlüklerini açıklayabiliyorsunuzdur...Ve ben bunları duymak istiyorum yoksa işkembe-i kübradan sallamanın bir anlamı yok burada...
Hic bir makina asla mutlaka hakli degil ve olamazda. Her makinanin ve modelin kendine ozgu ustun ve tabii ki zayif yanlari var. Eger ben S2 yi sectiysem ve begenerek kullaniyorsam nedeni asla S2 mutlaka hakli ve ustun oldugu icin degil. Ben S2'yi sectim cunku; ozellikleri bana hitap ediyor. Hangi ozellikleri veya teknik ustunlukleri diye sorulacak olursa da, S2 bu forumda en basta Pazarbey olmak uzere kullanicilari tarafindan hem olumlu hemde acimasizca olumsuz yonlerince pek cok elestirildi ve yazildi. Hepsini burada tekrar yazmak istersem sanirim epeyice uzun tutar. Sonucta herkes icin kendi sectigi ve begenerek kullandigi kendi makinasi ustundur.
Bir ilave notum daha olacak. Ben; Canon Powershot S2 IS'yi, Sony Cybershot DSCH1'yi, Canon PowerShot Pro 1'i, Canon G6 7.1MP'i, Olympus C5500 5.1MP'i, Olympus CAMEDIA C7000 7.1 MP'i, Panasonic Lumix DMC-LZ1 4MP'i inceledim. Hatta bu makinalardan bazilarini ayni zamanda satin alip deneme amaciyla bir hafta-10 gun kadar kulldim ve sonra geri verdim. Kullandigim sure icinde bu makinalarla cesitli test fotograflari cekip bilgisayarimda karsilastirdim. Bu makinalar icinde genel ozellikleri acisindan Canon Powershot S2 IS'yi ve Sony Cybershot DSCH1'i; fotograf kalitesi acisindan da Canon G6 7.1MP'i begendim. Sonuc olarak benim tercihim S2 oldu. Eger istek olursa yararlandigim cogunlugu ingilizce olan web sitelerinin linklerini de burada verebilirim.
#tr_535' tarafyndan 07.10.2005 10:12:29 tarihinde düzenlendi.
#tr_535' tarafyndan 07.10.2005 10:42:44 tarihinde düzenlendi.
Benim yabancı web sitelerinden takip ettiğim kadarıyla fotoğraf çekiminde FZ5 gayet iyi, S2'nin video kaydı artı özellik olarak iyi.
Arkadaslar, direk S2 diyorken FZ5'in performansıyla ilgili yorumlarınızı ilave ederseniz sevinirim. Netice de Leica lens kullanmakta, optik sabitleyicisi gayet iyi, tüm özellilleri S2 ile neredeyse aynı ve 250 ytl fark var!
http://forum.netfotograf.com/dijital_kompakt.asp?msg_id=4990
Ben daha once FZ5'i incelememistim. Daha dogrusu incelemelerimi yaparken dikkatimi cekmemis. Evet oldukca guzel bir makina. Yani farketseydim S2 yerine onu almayi dusunebilirdim. Az once yaptigim kisa bir inceleme sonucu gordugum S2 ile farklari;
S2'ye gore olumlu yonleri: S2den daha hafif. S2 405 g, FZ5 ise 326 g. Inceleme raporlarina gore dis ortam goruntu kalitesi netlik ve renkleri kullanim acisindan S2ye gore biraz daha iyi gorunuyor. Noise olaylarina karsi daha basarili gorunuyor. Ergonomik dizyni daha iyi. Fz5 TIFF formatinda cekebiliyor.
S2'ye gore olumsuz yonleri: S2'nin movie fonksiyonlari daha iyi ve ayrintili. S2 de kalem pil kullanilabiliyor. Ben kendi s2'm icin 4 tane 2500 luk Ni-MH pil aldim ve bir sefer doldurdugumda 1000 tane kadar fotograf cekebiliyorum.
Inceledigim web sitesinde FZ5 te softwere destegini daha zayif gosteriyor. Ama bence bu nokta o kadar onemli degil.
S2nin arkadaki 1.8 inchlik LCD ekrani acilarak degisik acilarda kullanilabiliyor. Hatta S2nin bu ozelligi baslangicta beni rahatsiz etmisti. Ama kullandikca gordum ki kimi zaman degisik cekimler sirasinda ve ozellikle makro cekimlerde S2nin bu ozelligi epeyice ise yariyor.
Az onceki kisacik inceleme ve karsilastirmalarim sirasinda en fazla yararlandigim web sitesi de su:
FZ5'icin linki:
http://www.megapixel.net/reviews/panasonic-fz5/fz5-results.php
S2 icin linki de su:
http://www.megapixel.net/reviews/canon-s2is/s2-results.php
Son soyliyeceklerim; dogrusu Fz5'i ben de oldukca begendim. Sana makina seciminde iyi sanslar dilegiyle,Refik...
herkesein her dediği her zaman dogru değil bana göre bana kalırsa fz 5 daha kullanışlı hemen hemen biribirine yakın foto cekiyolar.video mkalitesi senin için cok önemli değilse ben fz 5 derim.anladıgım kadar cok profesyonel olmadıgına göre sana fz 5 fazlasıyla yetecektir hakkaten bende daha önce fz 20 ve fz 30 kullandım cok memnun kalmam ragmen makinalar cok büyük ve agır öyle her yere tasıyamıyosun fz 5 alırsan pişman olmazsın hatta cokda memnun kalırsın .tabii en önemlisi kaça aldıgın makinaları ben mesela sipariş verdim fz 20 ve fz 30 u saatım fz 5 alıcam sabırsızlıkla bekliyorum. bundan önce forumlarda s1 en iyi maskina idi şimdide s2 ama bana göre öyle değil fz 5 ergonomisi ve kullanışı ile cok iyi ben 300 dolara alıcam tr de 750 milyona alırsın sirkeciden .canon s2 ye milyar vemene gerek yok bence ona kalana kadar kodak7590 al süper bi makina bana kalırsa ama ben panasonice alıştım baska makina kullanamıyorum o zoom lardan sonra ......
Tesekkürler arkadaslar yardımlarınız için. Megapixel.net secimim icin etkili oldu, tr-535. Hafta sonu FZ5 aldim gold computer'den sirkeci fiyatına taksitle. Tüm hafta sonu makinayı inceledim, fotolar cektim. S2 sahipleri kusura bakmasın ama FZ5 beklediğimden cok daha iyi bir makina. Hersey bi yana Leica farkını hissettiriyor. Manuel focus yok ama FZ20'den 350 ytl ucuz ve yarısı kadar.
- 1
- 2
İlgili olabilecek konular
-
-
Fujifilm Finepix S2980 Kullananlar Bakabilir Mi?
28 Eyl. 2020, 15:49 rojinrojout
2392527 Mar. 2022, 07:25
sametonsuz -
Fujifilm Finepix S2995 Marka Fotoğraf Makinesi
17 Eyl. 2021, 17:34 elifcokuc
0236717 Eyl. 2021, 17:34
elifcokuc -
-
-
Panasonic Fz-48 Video Hakkında
09 May. 2020, 18:56 erencakir
1185412 May. 2020, 02:16