arsho
arsho (üye)
İstanbul / Amatör

Zoomlu Video

arkadaşlar merhaba yeni üyeyim ve acilen yardımınıza ihtiyacım var video çekerken kesintisiz kayıt ve zoom yapabilen bir makine arıyorum (baba adayına bi iyilik yapıverin) tüm marka fiyat/performans önerilerinize açığım [email protected]

Tarih: 25 Ocak 2005, 22:53 - İp: yok
ohara
ohara (üye)
İstanbul / Doğa Fotoğrafçısı

Canon S1 IS'le 1 saat kadar video çekimi yapabilirsin. 640x480 gibi de iyi bir çözünürlüğü var.

Ayrıca video çekerken de zoom yapabiliyosun. Hem de 10x zoom.

Tarih: 25 Ocak 2005, 23:26 - İp: yok
ocum
ocum (üye)
Kayseri / Amatör

arkadaslar canon s1is nin video özelliklerini fazla abartmayin lütfen. tamam kaydettigi videonun kalitesine bisey söylenemez ama kayit süresi kötü. söyleki:
(süreleri 1GB CF için kart söylüyorum)
640x480-fine 30 fps 8 dak 19 saniye
640x480 30 fps 11 dak 25 saniye
320x240-fine 30 fps 24 dak 12 saniye
640x480-fine 15 fps 16 dak 31 saniye
640x480 15 fps 22 dak 37 saniye
320x240-fine 15 fps 47 dak 19 saniye
isin en kötü tarafi da bu süreler kadar kayit yaptiginizda yaklasik 1GB dosya büyüklügüne ulasirsiniz. böyle 20 kayit yapsaniz gitti 20 GB harddisk alani. gördügünüz gibi 1 saatlik kayit yok bu listede. erkayalar mail ile sordum. makinenin destekledigi en büyük CF kart boyutu 1GB imis. bana pek inandirici gelmedi ama ithalatcisi böyle söylüyor. hem FAT32 yi destekleyip hem de en çok 1GB desteklemesi tuhaf dogrusu. daha fazla olsa gerek diye düsünüyorum. deneyen veya deneme imkani olan varsa lütfen düzeltsin beni.

#ocum' tarafından 26.01.2005 02:48:23 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 26 Ocak 2005, 02:53 - İp: yok
ohara
ohara (üye)

ocum dedğin doğru. zaten bütün makinelerde verilen video çekim süre sınırı en düşük kalite üzerinden hesaplanır.

ama erkayalar ya sana yanlış söylemiş ya da sen yanlış anlamışsın. benim bildiğim hiçbir makinede hafıza kartı sınırı yok. ben bu aralar 2 GB kart alıcam ve tahminime göre 1 saat çekim bittikten sonra yeni bir çekime başlayıp kayda devam edebilirim.

sadece en fazla 1 GB kart destekleme diye birşey olamaz istersen 12 GB kart tak ve kullan. şu ana kadar deneme imkanım olmadı ama kural olarak böyle olması lazım.çünkü senin iddian mantıklı değil.

1 GB kart dolduğu an veya video kayıt süresi dolduğu an video kayıt durur ve sen yeni bir CF kart takarak veya daha yer varsa yeni bir kayda başlayarak çekime devam edersin.

Tarih: 26 Ocak 2005, 03:32 - İp: yok
ohara
ohara (üye)

Steves Digicams Sitesinden Bir Alıntı:

The S1 has a very high quality movie mode with sound, capturing your choice of 30 or 15 frames per second at resolutions of 640x480 Fine or Normal, or 320x240. The 30fps 640x480 Fine movies consume about 2-megabytes per second of recording but they look like they were shot with a camcorder, they're very smooth with no compression artifacts whatsoever. While many digicams force their lens to full wide-angle in movie mode, the S1 IS allows you to zoom during recording because the ultra-quiet USM motor does not interfere with the audio. The S1 also provides a useful movie editing tool in playback mode, allowing you to cut from the beginning and/or the end, and saving the edited clip as a new file or overwriting the original. The maximum length of capture in any mode is limited to 1GB which in our testing produced:

640 x 480 pixels Fine (max. 9:09 at 30fps)
640 x 480 pixels (max. 12:23 at 30fps)
320 x 240 pixels (max. 26:41 at 30fps)

The good news is that Canon put a CF Type II card slot on the S1 and it's FAT-16 and FAT-32 compatible. This means that you can use any capacity CompactFlash Type I or II card or Microdrive, even the new 4GB Microdrive.

Tarih: 26 Ocak 2005, 03:34 - İp: yok
burkay
burkay (bilir kişi)
Ankara / Firma

Sevgili arsho,
Allah hayırlı evlat nasip etsin.Alacağın makinenin MPEG 4 format çekim yapmasına dikkat etmen yeterlidir.Zoom yapması dezavantajdır.Benim önerim:Sanyo VPC-C1 ve Samsung U-CA 3 modeli (345 dolar KDV dahil)

Tarih: 26 Ocak 2005, 08:21 - İp: yok
suysal1
suysal1 (üye)
Denizli / Amatör

Yetkili bir yer bana yanlış bilgi verdi. ultra 2 'yi sorduğumda kullanamazsın demişti. En güzeli denemek.

#suysal1' tarafından 26.01.2005 11:22:35 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 26 Ocak 2005, 10:04 - İp: yok
ocum
ocum (üye)
Kayseri / Amatör

sayin ohara

birincisi, CF kartla ilgili burdaki yazimda herhangi bir iddia yok!
video sürelerini, formatladigim 1 GB kart icin makinenin üzerinden bakarak yazdim. geri kalan kismi gözümden kaçmis olabilir diye bir kez daha okudum, yine de bir iddia yok (sadece bilmedigim icin ihtimalli seyler yazmisim). ikincisi erkayalarin cevabi ile ilgili... aynen söyle yaziyordu cevapta: "s1 en çok 1 GB a kadar olan kartlari destekler" !!??

sayin suysal1
benim kullandigim kart 1GB ultra 2... kartla ilgili sikintim yok. gayet güzel çalisiyo.

Tarih: 27 Ocak 2005, 14:53 - İp: yok
suysal1
suysal1 (üye)
Denizli / Amatör

Ocum, Ultar 2 hakkında yanlış bilgi verildi bana o yüzden makinayı alırken satın almamıştım. Ama işin doğrusunu öğrendik. Sağolun.

Tarih: 27 Ocak 2005, 18:24 - İp: yok
  • 1