doctore
doctore (üye)
İzmir / Amatör

Zoom Farkı

Arkadaşlar dijital zoom ve optik zoom arasındaki farkı açıklar mısınız?

Tarih: 19 Mayıs 2005, 19:57 - İp: yok
buba
buba (üye)
İstanbul / Amatör

optik zoom görüntüyü bozmadan zoom yapmanı sağlar dijital zoom ise bilgisayardaki yaptığın yakınlaştırmanın aynısıdır görüntü kalitesinide ne kadar yakınlaştırırsan o kadar bozulur ve belli bi müddet sonra pikselleri saymaya başlarsın bu yüzden bence bi dfmde dijital zoom o kadarda önemli değil.

 

Tarih: 19 Mayıs 2005, 20:30 - İp: yok
doctore
doctore (üye)
İzmir / Amatör

Peki arkadaşım optik zoomu en iyi olan dijital fotoğraf makinesi
hangisi?Bir önerin var mı?

 

Tarih: 20 Mayıs 2005, 12:57 - İp: yok
centurion
centurion (üye)
İstanbul / Meraklı

optik zoom'u en iyi olan makine diye bir şey söz konusu olamaz. ihtiyacınıza göre 3x, 4x, 5x... 10x, 12x gibi ultrazooma doğru yol alan objektife sahip makineler var. eğer uzun mesafeleri yakınlaştırıp çekmek sizin için önemliyse, 10 veya 12x zoomlu bir makine alabilirsiniz. yoksa 3x (ki pek çok makinede standart olarak bu özellik var) optik zoomu olan bir makine işinizi görür. bir diğer husus da odak mesafeleridir. yani tek başına 3x optik zoom bir şey ifade etmez. bunun yanında mm cinsinden odak mesafelerini de bilmek gerekir. örneğin 28mm-84mm de 3x optik zoom'ludur, 39mm-117mm de öyle. fakat bunlardan birincisi geniş açılı lense sahip demektir.

 

Tarih: 20 Mayıs 2005, 15:27 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

sanirim optik zoom'u en iyi olan makine derken, doktore; yuksek zoom miktari, kalitesi ve kullanirlabililigi acisindan (genis acidan baslayip telephoto zoom'a kadar uzanan..) soylemek istedi..
en iyisi tabii ki; en yuksek zoom'a sahip olani olacaktir.. bu arada kaliteden de odun vermeyecek bir makine olmali.. aperture degeri her zoom degerinde yuksek olmali.. VR, IS veya OIS gibi titiresimi onleyecek bir sistemi olmali lensin..
aklima ilk gelen panasonic'in FZ20 veya FZ5'i.. 12x zoom lens.. ayrica f/2.8 her zoom degerinde.. OIS'i var.. her iki fotograf makinesi de her degerlendirmeden yuksek puanlar aliyor.. parasini hak eden makineler.. leica lensleri var..
eger ufak bir makine olsun, her yere rahatlikla tasiyabileyim dersen o zaman FZ5, yok biraz daha buyuk olmasinda zarar yok dersen FZ20..
ben olsaydim FZ5'i secerdim.. ufak olusu cok buyuk bir avantaj.

 

Tarih: 20 Mayıs 2005, 18:35 - İp: yok
doctore
doctore (üye)
İzmir / Amatör

Arkadaşlar amazon.com diye bir site var.Bu sitedeki makineler çok ucuz.Bu siteden tam anlamıyla nasıl makine alabiliriz.Bilenler açıklarsa sevinirim...

 

Tarih: 20 Mayıs 2005, 20:51 - İp: yok
  • 1