saltan
saltan (üye)
Kocaeli / Amatör

Zeiss Marka Lens

Zeiss marka lens sadece sony demi kullanılıyor?

Başka lens markası tavsiye edermisiniz?

Tarih: 4 Şubat 2005, 10:07 - İp: yok
alito
alito (üye)
İstanbul / Amatör

Bildiğim kadarıyla Contax da Zeiss kullanır ama Contax'daki optikler ile Zeiss'ın Sony' ye yaptığı objektifler ayni kalitede midir bilemem.Çünki Contax'takilerde "T" sembolü var belki farklıdır.
Objektif markasına göre dijital makine alacaksanız Leica objektif kuillanan Panasonic'leri düşünebilirsiniz.Leica 'nıın dijitallerini de Panasonic yapıyormuş Leica da Panasonic'e objektif veriyormuş ama ayni kalitede optik kullanıyorlar mı onu da bilmiyorum.

Optik markasına göre makine almak bana hiç anlamlı gelmiyor.Bu forumdan öğrendiğime göre dijital makinenin fotoğraf kalitesini optik kadar belirleyen başka faktörler var.
Öte yandan büyük Japon markalarının optik kalitesinin ismi geçen alman markalarından aşağı kalmayacağına -en azından pratik kullanımdaki yani laboratuvar testleri dışındaki sonuçlar bakımından-eminim.
Optik alandaki marka fanatizmi ve bunun getirdiği karşılaştırmalar analog fotoğrafçılıkta yıllarca tartışılmış ve tartışılan konulardır.Ama bir sonuca varıldığı da pek görülmemiştir.Onun için siz objektif markası meselesine pek kafayı takmasanız iyi olur derim ben.

Not:analogçular açısından Zeiss işi biraz karışık çünki Doğu Almanı, Batı Almanı var, Jena'sı -şu eski Praktika'lardaki-var.Yani her Zeiss ayni Zeiss değil.

 

Tarih: 6 Şubat 2005, 16:37 - İp: yok
trilogy
trilogy (üye)
İzmir / Amatör

Zeiss ın SONY F828 de kullandığı mercek de T ile anılıyor. Bu sanırım Transparent ın T si ve merceğin yansıttığı ışık miktarını azaltarak içine giren ışığın artmasını sağlıyor.

 

Tarih: 7 Şubat 2005, 11:36 - İp: yok
alito
alito (üye)
İstanbul / Amatör

Doğrudur ama başka modellerinde de var mı acaba? "T"sembolü fazladan anti-refle kaplamalı Zeiss objektiflerde oluyormuş.Diğerlerinde de kaplama var ama "T" ler daha özel yani.
Bu kaplamalar objektif içinde ışığın mercek yüzeylerinde yansımalar yaparak sonuçta fotoğrafta hayalet parlamalar vs olmasına, kontrast azalmasına engel oluyor.
Yanlış anlaşılmasın, aslında bütün markalar mercek imalatlarında bu tür kaplamaları yıllardır kullanıyor Zeiss'a özgü bir şey değil.

 

Tarih: 7 Şubat 2005, 19:05 - İp: yok
  • 1