ufukacn
ufukacn (üye)
İstanbul / Amatör

Yeni Makina Alacağım Kodak-fuji-canon ??

Herkese iyi geceler.. Birine hediye olarak fotograf makinası alacağım bunun için fiyat performans konusunda optimum bir makina önerirseniz sevinirim..

Araştırdığım ve üzerinde durduğum makinaları size söyleyeyim

Kodak Z915
Fuji S2500
CANON A490

Kodak ya da fuji yi alacak olursam gittigidiyordan yenilenmiş ,0lanmış ürünlerden alacağım.. Bu konuda biraz tereddütlerim var..Çünkü kimi satıcılar garantisi türkiyede geçerli diyor kimisi demiyor..Kimisi 1yıl diyor kimisi 2 yıl diyor...Bu konuda kesin bilgisi olan arkadaşların da fikrini almak isterim. Şimdiden herkese teşekkürler

Tarih: 16 Ekim 2010, 04:15 - İp: 85.***.**3.135
yozkan88
yozkan88 (üye)
İzmir / Meraklı

Zamanında bende benzer bir konu açmıştım. Kodak'ı unut demişlerdi bana,bende unutup fuji almıştım.Memnun da kalmıştım.Fuji alın demiyorum ama kodak almayın diyorum.

Yenilenmiş ürün almakta sakınca var mı yok mu kararını siz verin ancak sadece bu tip ürünlerin değil, yurtdışından gelen sıfır ürünlerin bile Türkiye'de garantisi geçerli değildir. Garanti kapsamında tamir ettirmek için yurtdışına göndermeniz gerekiyor.

Tarih: 16 Ekim 2010, 11:17 - İp: 92.***.**9.73
musti35
musti35 (üye)
İzmir / Meraklı

sıfırlanmış ürünler hakkında bir şey diyemeyeceğim fakat.

Bunlar arasından fujiyi tavsiye ederim.

Kodak genelde forotğrafçı arkadaşlar tarafından tercih edilmeyen bir markadır.

Canon A4901 ise bas çek bir makinedir.

Eğer manuel fotograf ayarı imkanı olsun derseniz Fuji S2500 derim..

Hem manule ayar imkanı olsun hemde A490 gibi küçük olsun derseniz Canon a590 modeline bakabilirsiniz

Tarih: 16 Ekim 2010, 12:45 - İp: 212.***.**4.119
ufukacn
ufukacn (üye)
İstanbul / Amatör

Fuji için gece çekimleri iyi değil diye duydum..

CANON a yoğunlaşmaya başladım...Fakat A590 nı internetten alacak bir yer bulamadım..

A490 ise şuan 219 lira ya www.fotozeynep.com da satılıyor ve hediyeleride mevcut...

A590 bulabileceğim bir yer söyleyebilr misiniz ? Ya da hiç düşünmeden a490 almalımıyım ?

Tarih: 16 Ekim 2010, 13:59 - İp: 85.***.**3.135
ufukacn
ufukacn (üye)
İstanbul / Amatör

Arkadaşlar gözüme bir de Nikon Coolpix L21 takıldı ..Canon a490 ile çok yakın duruyorlar.. canon un çöznürlüğü biraz daha yüksek fakat fiyat olarak aynı sayılırlar..

Tarih: 16 Ekim 2010, 14:11 - İp: 85.***.**3.135
prxx
prxx (üye)
Aydın / Amatör

Ufukacn Arkadaşım öncelikle selamlar,

Kodak z915 modelinde titreşim önleyici modları zayıf, özellikle haraketli konumlarda zorlanmalar oluyor. her makine gece biraz sorunludur. Gece fuji yada canon yada kodak fark etmez mutlaka gündüz çektiğin gibi resim alamazsın.

Fujifilm S2500 modeli hd olan ve hdmi çıkışı olan bir makinedir. Manuel kullanımın yanında sana dügün yada buna benzer ortamlarda fayda sağlayacak Auot sahne tanımlama modu mevcuttur. buda zorlanmadan fotoğraf çekmek demek, 18 optil zoom ise Amatör için yeterli bir mesafe çekim olanağı sağlayacaktır.

Canon A490 modeli ise diğer modellere göre kompakt bir makinedir. Optik zoom düşük ve diğer makinelerin sana imkanını vermez.

Tarih: 16 Ekim 2010, 22:55 - İp: 78.***.**7.179
arandur
arandur (üye)
Zonguldak / Amatör

Fuji S2500
CANON A490

Bu ikisini bir arada soruyor ve kıyaslama istiyorsan bence kafanda bu iş daha yeterince olgunlaşmamış. Ne istediğine tam olarak karar verirsen (bas çek, ayar imkanı olan kompakt, süper zoom, vs.) ona göre yardım etmek daha kolay. Bence sen sınıfını belirlemelisin.

Tarih: 19 Ekim 2010, 09:56 - İp: 88.***.**2.197
melihengin
melihengin (üye)
Kayseri / Amatör

gece çekimlerinde fuji ve canon iyi.
kompakt alacaksan fuji f200 exr al canon diyorsan a490 fiyatına yakın olan ve aralarında en iyisi olan canon a1100 is dir digit 4 işlemci kullanıyor resimlerini inceledim gayet güzel.
ben makine kullanmasını biliyorum diyafram ayarları yapabilirim diyorsan seçimlerinde olan fuji s2500 al derim.

Tarih: 21 Ekim 2010, 12:08 - İp: 95.***.**9.133
rammstein777
rammstein777 (üye)
İstanbul / Doğa Fotoğrafçısı

benim kullandığım canon powershot sx210 IS çok memnunum tavsiye ederim alcaksan bunu al

Tarih: 29 Ekim 2010, 20:45 - İp: 178.***.**6.126
expert2610
expert2610 (üye)
Ankara / Amatör

Uyarı

1. Forumda yazılan mesajlardan tamamen üye sorumludur.
  2. T.C. yasalarını ya da uluslararası kanunları, anlaşmaları, tüzükleri çiğneyen mesajlar foruma gönderilemez.
  3. Konu açmadan önce forumu aramanız önerilir. Bir birinin benzeri konular silinecektir.
  4. Konunuzu, ilgili ve sadece tek bir bölüme açın.
  5. Konunuzun başlığını, sorunuzla ilgili özet bir cümle olarak belirtin. "Acil..., yardım.., buraya bakın..., makine alacam kararsız kaldım..." şeklindeki konular silinecektir.
  6. Topluluklar hakkında tahrik edici ve küçük düşürücü yazılar yazılamaz.
  7. Site tanıtımı, reklam, satış ve satın alma ilanı şeklindeki mesajlar silinecektir.
  8. Özel mesaj sistemi ya da mail üzerinden dosya ve bilgi paylaşımı talebi içeren mesajlar silinecektir.
  9. Programların crack ve seriallerini dağıtmak, crack, warez, hack benzeri sitelerin tanitimi kesinlikle yasaktır.
  10. Telif hakları kanunu kapsamında; kullanma klavuzu, görüntülü belge veya dökümanların yayınlanması, bu belge ve dökümanları barındıran sitelere link verilmesi kesinlikle yasaktır.
  11. Herhangi bir kullanıcının kişisel bilgilerini yayınlamak ve özel mesaj sistemindeki bir konunun foruma taşınması kesinlikle yasaktır. Rahatsız edici mesajları olduğunu düşündüğünüz üyeyi site yönetimine bildirin.
  12. Foruma konu açan ve cevap yazan her üye yukardaki kuralları kabul etmiş sayılır, aksi davranışlar üyelik iptaline neden olur.

Tarih: 30 Ekim 2010, 22:50 - İp: 78.***.**0.30
expert2610
expert2610 (üye)
Ankara / Amatör

Uyarı

1. Forumda yazılan mesajlardan tamamen üye sorumludur.
  2. T.C. yasalarını ya da uluslararası kanunları, anlaşmaları, tüzükleri çiğneyen mesajlar foruma gönderilemez.
  3. Konu açmadan önce forumu aramanız önerilir. Bir birinin benzeri konular silinecektir.
  4. Konunuzu, ilgili ve sadece tek bir bölüme açın.
  5. Konunuzun başlığını, sorunuzla ilgili özet bir cümle olarak belirtin. "Acil..., yardım.., buraya bakın..., makine alacam kararsız kaldım..." şeklindeki konular silinecektir.
  6. Topluluklar hakkında tahrik edici ve küçük düşürücü yazılar yazılamaz.
  7. Site tanıtımı, reklam, satış ve satın alma ilanı şeklindeki mesajlar silinecektir.
  8. Özel mesaj sistemi ya da mail üzerinden dosya ve bilgi paylaşımı talebi içeren mesajlar silinecektir.
  9. Programların crack ve seriallerini dağıtmak, crack, warez, hack benzeri sitelerin tanitimi kesinlikle yasaktır.
  10. Telif hakları kanunu kapsamında; kullanma klavuzu, görüntülü belge veya dökümanların yayınlanması, bu belge ve dökümanları barındıran sitelere link verilmesi kesinlikle yasaktır.
  11. Herhangi bir kullanıcının kişisel bilgilerini yayınlamak ve özel mesaj sistemindeki bir konunun foruma taşınması kesinlikle yasaktır. Rahatsız edici mesajları olduğunu düşündüğünüz üyeyi site yönetimine bildirin.
  12. Foruma konu açan ve cevap yazan her üye yukardaki kuralları kabul etmiş sayılır, aksi davranışlar üyelik iptaline neden olur.

Tarih: 30 Ekim 2010, 23:07 - İp: 78.***.**0.30