Fotoğrafçılık Forumları
Yeni Digi Makina Fikir Veriniz
Arkadaşlar selam,
Henüz bir makinam yok. Kendime digital makina almayı düşünüyorum. 1 haftadır inceledim, fakat bir sonuç alamadım. Okadar geniş bir dünyaki içinde kayboldum sanırım. Bir yandanda kafam iyice karıştı. Sizin yardımlarınızı rica ediyorum. Benim ikinci çocuğum oldu. amatör olarak aile fotoğrafları çekmeyi düşünüyorum. Aynı zamanda güzel doğa fotoğrafları yada hareketli resimlerde olabilir. Kısacası, aile dışında, makina yanımdayken hoşuma giden bir anı karelemek istiyorum. Bunun sonucundada memnuniyetsizlik duymak istemiyorum. Çokda pahalı olsun istemiyorum.
Ben Sony DSC T9 ve DSC N1 arasında kararsız kaldım. Diğer T serilerinide inceleyeceğim. N1 500 Euro T9 349 Euro civarı.
Bir yandanda digifoto ya bukadar yatırım yapmak iyimidir diye kendime soruyorum. En azından aldığım makina beni tatmin etmelei ve uzun yıllar kullanabilmeliyim.
Vaktinizi ayrıdığınız için çok teşekkür ederim. Tavsiyelerinizi bekliyorum.
Öncelikle konuyu iki farklı yerde açmışsın. Yapacağın amaç doğrultusunda,bütçen çakışmakta.İlk makinense çok yükseklere (Fiyat bakımından) çıkmana gerek yok.Ama şunu da unutma,çekmeye başladığında da bırakması zor.
O yüzden başlangıç seviyelerine bak derim.(-ki amatör seviyede ki her makine senin şu saniyedeki istediğin her kareyi çekebilir)Bunlar benim görüşüm.Temelin yoksa başlangıç seviyesinde bir makine bakman dileğiyle.....
Saygılar..
slm... eğer estetik, taşıması kolay ve kaliteli fotoğraf çeken bir makine istiyorsan DSC-N1'i tavsiye ederim... Gün ışığındaki fotoğrafların kalitesi dışında, oda ışığında ve hatta gece manzara fotoğraflarındaki görüntü kalitesi mükemmel... (tabi gece manzara fotoları için manuel ayarlar yapman gerekebilir) mail adresini verirsen örnek foto gönderebilirim... Veya DSC-N1 hakkında sormak istediğin bişey olursa mail at cevaplamaya çalışırım... Ayrıca makine hakkında genel olarak şunları söyleyeyim; aleti kullanması son derece zevkli, sanki bir oyuncak, 3'' LCD ekran olması çok güzel, üstelik dokunmatik ekran olmasıda aleti görenlerin dikkatini çekiyo... Bunun dışında fotoğrafların üzerine yazı yazabilme imkanı aile ve arkadaş fotoları için güzel bişey... Ve son olarak, video kaliteside harika... 3 ayrı kalitede video görüntü seceneği var. En kaliteli düzeydeki görüntü, biçok video kameradan daha iyi diyebilirim... Fakat bu kalitede görüntü çekmek istersen hafıza kartı alman gerekebilir... Ben 2 GB'lık hafıza kartı aldım, çok memnunum... Kısacası; uzun yıllar kullanabileceğin, eğlenceli, kaliteli ve cebine koyup heryere götürebileceğim harika bi alet...
ayrıca bu makine hakkında soru sormak isteyenlerin sorularını cevaplayabilirim... Mail adresim; [email protected]
OK arkadaşlar tam cihaza bakarken fiyatı düştü. Türkiyede Teknosa 1100 hepsi burada 960 civarı. Almanyada 397 euro ya buldum ve aldım. Sağolasınız.
- 1
İlgili olabilecek konular
-
Sayın Arkadaşlar. Çok Yeniyim Yardıma İhtiyacım Var
03 May. 2025, 18:10 aslls
018903 May. 2025, 18:10
aslls -
-
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 05
30 Oca. 2025, 14:37 miratcenk
074030 Oca. 2025, 14:37
miratcenk -
-
Üretimi Devam Eden Minilab Baskı Makinası Var Mı.
08 Oca. 2025, 00:43 cnyt34
273625 Oca. 2025, 19:03
cnyt34 -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 04
24 Oca. 2025, 12:21 miratcenk
057224 Oca. 2025, 12:21
miratcenk -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 03
06 Oca. 2025, 11:41 miratcenk
057506 Oca. 2025, 11:42
miratcenk -
Yeni Bölüm: Miratın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 4-b. 2