aydinligil
aydinligil (üye)
Çanakkale / Amatör

Yeni Bir Fotograf Makinesi??

herkese mrb.
gruba az önce üye oldum.
forumda güzel bilgiler var fakat hepsini çok iyi okuyamadim. Bundan sonra inş. daha çok burda olucam.
Sizlere bir sorum olacak. canon a610 almaya karar verdim. Sorularıma gelince?
1-)a610'nun manuel ayarları var demişsiniz. Benim gibi amatörün bu makineyi kullanması zor olurmu?
2-)İnternet üzerinden almamda ne gibi sakıncalar olabilir?
3-)Şarj cihazı ve piller için ne önerirsiniz?
cevaplarınızı bekliyorum.

Tarih: 10 Mart 2006, 15:27 - İp: yok
engin 13
engin 13 (üye)
İzmir / Amatör

üye olmakla iyi yaptın sana daha önceleri yezdığım forumu kopyalıyorum.....

ben sırasıyla kodak ls 443 ve v550, canon a520 ve en son olarak canon 350d dslr aldım.

ls 443 ve v550 bas-çek tarzı makinalar bunların manuel ayarlarına giremediğim için a520 aldım güzel makina a520 ile ilgili sorunum v550'ye göre kırmızı göz, arka arkaya çekim hızlarının yavaş olması ve max flaş gücünde çekimlerde, tekrar çekim için pilin durumuna göre ~10 sn bekletmesi sinir bozucu (umarım a620 ve a700 de bu konuyu geliştirmişlerdir).....

video çekimler için dikkat .kodak V550 de (640x480 30kare/sn) ise video uzunluğu pilin ve hafızanın durumuna göre değişiyor, çözünürlük ve ses iyi, birde garip bir ses çıkarsa da çekim esnasında zoom yapabiliyorsunuz. fakat canon a520 de kısıtlama getirmiş (3dk...640x480 yanlış hatırlamıyorsam 15kare/sn) a700 bu konuda iyi:

Standard, Color Accent, Color Swap:
640 x 480 pixels (30 frames/sec., 15 frames/sec.)
320 x 240 pixels (30 frames/sec., 15 frames/sec.)
Recording can continue until the memory card is full* (can record up to a maximum of 1GB at one time)**

Fast Frame Rate:
320 x 240 pixels (60 frames/sec.)
Max. Clip Length at one time: 1 minute
Compact:
160 x 120 pixels (15 frames/sec.)
Max. Clip Length at one time: 3 minutes
* Using super high-speed memory cards (SDC-512MSH recommended).
** Even if the clip size has not reached 1 GB, recording will stop at the moment the clip length reaches 1 hour. Depending on the volume and data writing speed of the memory card, recording may stop before reaching 1 hour or before the recorded data volume has reached 1 GB.

nikon'u, yanlış yönlendirmek istemem ama bu tür yarı prof makinalarda sevmiyorum. Kullanmadım ama verilere göre (4 sn)uzun pozlamalarda bence zayıf, canonda 15sn buda gece çekimlerinde idare eder. Manuel focus için a700 de var diyor***. bence olmasa da olur ben a520 de hiç kullanmadım. Önemli olan 1 cm den macro yapması...birde a700 ün 6x optical zoom lens'i var ki bu makina için çok iyi...

***TTL autofocus
AF lock and Manual focus are available
Focusing frame: 9-point (AiAF) / 1-point (AF)*
* Fixed to center or FlexiZone AF

http://web.canon.jp/Imaging/psa700/index-e.html bu sitede a700 bütün özellikleri ve çektiği örnekler var.

son olarak pil kullanımı: hangi makina olursa olsun makinayı alırken yedek bataryanın fiyatı. özel bataryalar yaklaşık 50 ytl .Ama a520'nin bataryası 2xAA pil, yarıyolda kalmanız yok gibi.Birde 2500mAh 4 adet pil aldınızmı bu konuda baya kar yaparsınız.
sonuç: amacınız sadece fotoğraf çekmek ise bence kodak v550...

ama kendinizi fotoğrafcılık konusunda geliştirmek için bence canon a620 yada a700 ideal. Ben olsam a700 alırdım fakat yine de çok araştırmanı tavsiye ederim. ben a520 alırken istediğim özellikte olan bu kadar seçenek yoktu....

canon'un diğer seçenekleri için...Canonun bu sitesini çok seviyorum İyi bir seçim yapman dileğiyle...

http://web.canon.jp/Imaging/BeBit-e.html

Tarih: 10 Mart 2006, 16:35 - İp: 85.***.**9.38
SWING
SWING (üye)
İstanbul / Amatör

Ben de A520 yi yeni aldım. şimdilik kurcalıyorum,özellikleri fiyat performans a göre iyi. Araştır derim. Internet üzerinden alışveriş güvenceli olur ama sana tavsiyem, dükkandan alman. Ben YALÇINLAR dan aldım. (Set halinde) En azından bir şey olursa iletişim kuracağım bir yer var. Internet üzerinden bunlar olmuyor maalesef Başlangıç olarak A520 yi tavsiye ederim

Tarih: 10 Mart 2006, 20:39 - İp: 85.***.**6.97
ahmedo
ahmedo (üye)
Hatay / Amatör

selam, bu siteye yeni üye oldum ve henüz çok acemiyim. ama yaklaşık 4 aydır internette dolaşmadığım dijital fotoğraf makineleriyle ilgili site kalmadı. 4 aylık emekler sonucunda 2 gün önce Canon A610 siparişi verdim ve eminim pişman olmayacağım. 556 YTL/12, bu fiyata bundan daha iyi bir makine alacağımı sanmıyorum.

Tarih: 11 Mart 2006, 02:37 - İp: yok
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

Aydinligil şu sıralar canon un A610/A620 modelleri piyasadaki en iyi kompakt modelleri.Gerek manuel ayarları,gerek makro çekim özellikleri,gerekse de 4pil ile yüksek çekim sayısı ve 2 inch hareketli lcd ekranıyla yeni başlayacakları oldukça tatmin edecektir.
Manuel dışında otomatik çekim ayarıda olduğundan korkmana gerek yok.Kendini geliştirmen adına enstantane ve diyafram öncelikli ayarları kullanarak çekim yapman iyi olacaktır.Piyasada bu model kadar başarılı olmasa da nikon L1,P1,P2 ve 7900 modellerini de inceleyebilirsin.

Tavsiyem A610,çözünürlük lazım dersen de A620 derim...

Tarih: 11 Mart 2006, 15:22 - İp: 85.***.**2.168
  • 1