sedatbb
sedatbb (üye)
İzmir / Meraklı

Yeni Aldım

arklar bugun kodak z740 aldım.oldukca guzel bir makine.gayet kolay kullanımı yanısıra manual ayarlarda yeterli.hatta ayarlarda kayboldum bile.muhtesem resimler cekiyor.ve sasırtıyor.

ozellikleri

yanlıs secımmı?

Tarih: 26 Haziran 2005, 17:41 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

bence almamaliydin.. tuh, keske daha once bir sorsaydin forumda..

 

Tarih: 26 Haziran 2005, 18:25 - İp: yok
luckyman
luckyman (üye)
Kırşehir / Meraklı

Sayın sedatbb!Ben de 20 gün önce almıştım.Alırken bu kadar iyi olabileceğini tahmin etmiyordum.Hatta forumda zaman zaman tavsiye ettim.Bence fiyat/performans oranı şu anda en iyi dfm. Elimde şu anda kardeşimin panasonic fz 20'si var ve emin ol kodak z740 resim kalitesi açısından pek de aşağı kalmıyor.Tabii ki fz 20'nin birçok artısı var fakat bu artılar için bir sürü de para ödemek gerekiyor.Bence çekim tekniklerini geliştirinceye kadar kodak z740 iyi bir makine.sonraki adım elbette d-SLR

#luckyman' tarafından 26.06.2005 18:45:41 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 26 Haziran 2005, 18:43 - İp: yok
kahveistey
kahveistey (üye)
İstanbul / Meraklı

Yanında printer dock 3ü de aldın mı? Ayrı kaça satıyorlar? Bildiğim kadarıyla printer dock alınınca Kodak marka şarjlı pilini de veriyorlar bu arada.

Gerçi ne kadar hoş görünse de evde bu dockla fotğraf basmak sayfa başı kağıt artı mürekkep 63 sente mal loyormuş. Kartı alıp fotoğrafçıya gitmek halen en ucuz yol şimdilik.

Bence güzel bir kamera ama görüntüyü çok fazla sıkıştırıyor veya noise reduction suluboya etkisi yapıyor (her zaman değil - ışık yetersizken) ve elle beyaz ayarına izin vermiyor. Hayırlı olsun.

 

Tarih: 26 Haziran 2005, 21:24 - İp: yok
sedatbb
sedatbb (üye)
İzmir / Meraklı

kahveistey kardesim haklı.gece manzara cekimlerinde.eger cok uzaksa ve/veya karanlıksa bozuluyor.ama genede guzel resimler elde ediliyor.ayrıca zoom ve d.zoom oldukca ii fotoyu fazla bozmadan d.zoom yapıyor.

ayrıca ayarlarıda cozemedim daha.manual ayarlarda bir gece resmi cekemedim.AE uyarısı veriyor.ne ettiysem olmadı.karanlık cıkıyor.hatta kara cıkıyor.yada cok az ısık cıkıyor.???
hatta otomatik gece manzara moddunda bile karanlık cıkıyor.ornegın sudaki yansımalar yok!gerci uzagı cekıyorum.izmirde karsıyakadan karsıyı cekıyorum!!!
bu mesafeden midir?
bu arada burayada derdimi anlattım ama..pardon.istenirse duzeltirim.

#sedatbb' tarafından 26.06.2005 22:34:08 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 26 Haziran 2005, 22:32 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

sedtabb saka soyluyorum.. bir kere almissin artik, tekrar sormana gerek yok ki.. ki forumda bu makineyi kullnanlar da memnunlar.. zaten kullanan bile olmasa sen begenerek almissin, ozellikleri herbirseyi yeterli.. umarim alinmamissindir yaptigim sakaya..
..
kahveisteyen sende dcs-v3 var demek? ne zaman aldin? memnun musun? hangi ozellikleri hosuna gidiyor? nesi sana gore eksik?.. hemen bir degerlendirme raporu yazsan da bizler de yararlanabilsek hani.. (ben de v3'yi dusunuyorum..)

 

Tarih: 26 Haziran 2005, 22:52 - İp: yok
macromurat
macromurat (üye)
İstanbul / Firma

geçmiş olsun arkadaşım

 

Tarih: 26 Haziran 2005, 23:02 - İp: yok
sedatbb
sedatbb (üye)
İzmir / Meraklı

dadanagast kardesım kesınlıkle alınmadım.ben cearfour cuyum zaten hemen sutlardım.pek sorun degil. yas tahtaya basarmıyım?

 

Tarih: 26 Haziran 2005, 23:04 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

sedat bu problemlerin normal.. gece manzara cekimlerinde tabii zorlanacaksin.. cunku isik yetersiz kaliyor..
manuel ayarlardayken gece fotograf cekebilmek icin yapacaklarin sunlar; ya uzun sureli enstantane kullanirsin, ya flash'i acarsin, ya yuksek iso'da cekersin ya da diyaframi sonuna kadar acarsin.. en saglikli sonuc alabilecegin uzun sureli enstantane.. cunku flashin etkisi bir yere kadardir mesela, veya yuksek iso'da cok fazla noise ile karsilasirsin, ya da cok acik diyafram ile alan derinligi saglayamazsin..
ama merak etme, problemler cok normal.. sen makineni tanimaya devam et.. bak luckyman gayet memnun yazdiklarindan bildigim kadariyla..

 

Tarih: 26 Haziran 2005, 23:04 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

"cearfour cuyum"
da ne demek sedat? mafya gibi birsey mi yoksa futbol klubu mu sutlama islemine bakilinca?

 

Tarih: 26 Haziran 2005, 23:08 - İp: yok
sedatbb
sedatbb (üye)
İzmir / Meraklı

macromurat saolda noldu?
arklar iyi degilse yada bu mak ile sorun yasayan varsa yada su daha iyiydi diyen varsa.15 gun icinde desin.iade edeyim.yoksa 15 gun sonra parasını hepinize bölüştürürüm.ve bulur alırım
aslında fena fikir degil her ay birine makine alsak.altın günü gibi?

dadanagast kerdesim iade olayı varya daha oncede ordan aldım.dısarda nerde bu kadar deneme sansın varki.uzman olsam neysede.acemi olarak en iyisi bu.tavsiye ederim

#sedatbb' tarafından 26.06.2005 23:14:02 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 26 Haziran 2005, 23:10 - İp: yok