sedatbb
sedatbb (üye)
İzmir / Meraklı

Yazık Bu İnsanlara

arklar elinizde aldıgınız makineler inanılmaz fiyatlara.sımdı deneyin. ebay ve amazon.com a girip makinenize bakın.yarı fiyatına.kodak z740 720 ytl ye aldım.ebayda ve amazonda 329 USD olmazki ya.440 ytl ediyor yaklasık.valla sipariş verebilsem ordan getirticemde.tr yok.ama paypal para transfer firması aracılıgı ile ebaydan alısveris imkanımız dogacakmıs yakında.az bekleyin ordan yarı fiyatına alın derim.

Tarih: 29 Haziran 2005, 10:13 - İp: yok
luckymann
luckymann (üye)
Yozgat / Meraklı

Ben z740'ı 1 ay önce 620 YTL'ye aldım.Bahsettiğin sitelerdeki fiyatlara sipariş verdikten sonra gümrükten geçerken vergi ekleniyor mu?Eğer vergi de eklenecekse neredeyse TR fiyatına gelir.

 

Tarih: 29 Haziran 2005, 13:22 - İp: yok
centurion
centurion (üye)
İstanbul / Meraklı

kodak, türkiye'de bizzat kendi şirketi aracılığıyla faaliyet gösterdiği için, yurtdışı ile fiyat farkı en düşük olan firma. çoğu üründe abd'den çok da farklı değil fiyatlar. o bahsettiğiniz yerlerde ikinci el fiyatlar gözüküyor en düşük diye. dikkat ederseniz 329 $'dan itibaren diye geçer fiyatlar. yoksa luckyman'in dediği gibi, nakliyesi, gümrüğü vb derken daha pahalıya bile gelebilir. Ama Canon, Fuji gibi Türkiyede uçuk derecede pahalı satılan markalar için düşünülebilir yurtdışından getirtmek. Bunlarda dahi garanti vb. gibi imkanlardan feragat etmeye değer mi, tartışılır...

 

Tarih: 29 Haziran 2005, 14:10 - İp: yok
sedatbb
sedatbb (üye)
İzmir / Meraklı

bende ithalat ihracatla ugrasan biri olarak ne olursa olsun buradakinden daha ucuza gelecegine eminim.ayrıca bu siteler sattıkları ürünleri o ülkedeki bir firmayla ortaklık kurarak satıyorlar.yani bu firma gerekli garanti anlasmasını yapacaktır.yoksa 19 ülkeye satıs yapan bir siteden kimse garantisiz bi sey almazdı.

yenimi ikinci elmi dikkat etmedi o gün.ama simdi baktım.sıfırları 349,95usd satılıyor.

aslında en guzeli dubai de neyseeee...

 

Tarih: 30 Haziran 2005, 10:14 - İp: yok
gurcan
gurcan (üye)
İstanbul / Amatör

Yurtdışında daha çok trafik olduğuna göre daha çok rekabet, daha çok satıcı var >> her zaman daha uygun fiyat olması kaçınılmaz.

Ayrıca Türkiye'de son satıcılar rahatça fiyat kıramıyorlar. distribütor baskısı var. Bir nevi fiyat tekeli var. Vatan computer Finanscard'a %6 indirim + 6 ay taksit yapsa hepsi %8-9 avantajdır. Baz fiyat en az %30 yukarıda zaten.

Dx6490'ı ben 250 Eur'ya mal ettim. Tr'de 600YTL iken.
Şimdi Canon 350D'yi 18/55 ile Almanya'dan 799 Eur'ya aldırıyorum. Tr fiyatı şu anda 1250 Eur+KDV. Pes yani...

Garanti falan da çoğunlukla hikayedir. Bu makinayı Almanya'da tamir ettirmeye çalışmakla Tr'deki bayilerde işini gördürmeye çalışmak çok farklı değil.

%30 fiyat farkı için %5'lik bozulma ve tamir ettirereme riskini ALIYORUM İŞTE. Alırım.

Fark %10'a inmeden durum budur. Distribütorlere sesleniyorum: Kaybolmayan garanti istiyoruz.

2 ay önce garantideki Kodak makinasını tamir ettiremediği için küfür eden ve kendisine önce sizinki artık üretilmiyor, sonra da kıvırıp üretiliyor ama stoğumuzda yok diyerek daha düşük bir modelle değişim önerilen bir müşteriye şahit oldum. Firma aslında bilgisayar bayisi olan ve Kodak'ların foto mak tamir servisini de almış bir firma. Bilen bilir. Böyle yani.

 

Tarih: 30 Haziran 2005, 12:35 - İp: yok
yekaga
yekaga (üye)
İstanbul / Amatör

Kodak Servisinde makinemim aynısını sıfır ile garanti kapsamında değiştirdiler. Bence fotoğraf makinesi servisi olarak Kodak en iyilerden biri. Merkez servisini tavsiye ederim. Bir de bazıları yetki belgesi olmadan servis hizmeti vermeye çalışıyor. Bunlara dikkat etmek lazım.

 

Tarih: 2 Temmuz 2005, 00:38 - İp: yok
bysavas
bysavas (üye)
İstanbul / Meraklı

sayın sedatbb biraz daha konu ile ilgili bilgi verirsen sevinirim bende Nikon D 70 makine almayı düşünüyorum amazon.com'u inceledim fiyatlar neredeyse %50 - 45 arası daha düşük fakat gönderi vergi gümrük vb problemler varmı yoksa siparişi yapıp malı DHL ile alabiliyormuyuz !!!

 

Tarih: 2 Temmuz 2005, 11:45 - İp: yok
halil75
halil75 (üye)
İstanbul / Meraklı

tr de fz 20 1500 ytl ye satılırken ben makinayı 490 dolara almıştım şlimdi abd den fz 5 getiricem tr de1000 ytl 359 dolara alınıyo abd den.makina kıyaslayın .....tam yarı yarıya neymiş garanti
garantili alacagıma 2 adet alırım biri bozulursa birini kullanırım bozulmazsa teki yanıma kar kalır.

 

Tarih: 3 Temmuz 2005, 00:49 - İp: yok
sedatbb
sedatbb (üye)
İzmir / Meraklı

bysavas dostum.bnde almayı denedım.bakalım vergi kargo vs eklenecekmi diye.ama malesef heryerde olmadıgı gibi turkiye burdada yok.yani anlayacagın kıytırık bir alısveris sitesi bile bizi takmamıs.ama sende dene belki ben yanlıs yapmısımdır.adres girilen yerde türkiye diye bir ulke goremedim.yurtdısında tanıdıgı olanlar yada gidip gelenlerden temin edicez anlasılan.yada biz mi gitsek?dubai de en dehset makina 300 400 usd imis.dubai turlarıda 300 400 usd.hem gez hem al gel.valla super

 

Tarih: 3 Temmuz 2005, 11:31 - İp: yok
özgür
özgür (üye)
Çanakkale / Amatör

Sevgili Gürcan,
Canon EOS 350D'nin Türkiye fiyatı 18-55 mm lensi ile beraber 1250£ + KDV değil, 967£ + KDV. Hatta internette sitesi olmayan bir yerden 1600 YTL'ye kadar buldum ki o da KDV dahil 1000£'ya tekabül ediyor. Ancak yine de sana katılıyor ve yurt dışındaki fiyatlar ile kıyaslandığında Türkiye'deki fiyatların "oha yani" denecek kadar fazla olduğunu düşünüyorum. Bütçem izin vermediği halde Canon EOS 350D almak için direniyorum ve elimde Türkiye'deki fiyatı kadar para olsa bile sanırım almam ve yurt dışından daha uygun fiyata getirtmenin yollarını ararım. Ki öyle yapıyorum..

Bu arada forumda daha önce Dubai'den alış-verişle ilgili bir başlık açılmıştı ama ben Dubai'den alışverişle ilgili birşey sormak istiyorum. Dubai'deki fiyatların uygun olduğu söyleniyor. İnternetten biraz araştırdım, bunun en önemli nedeni Dubai'deki alışverişlerde hiçbir verginin bulunmamasıymış. Ancak oradan alışveriş yapmakla ilgili güzel şeyler söylenmediğini de anımsıyorum. Eski bir arkadaşımın Dubai'de olduğunu öğrendim ve hala oradaysa ona ulaşıp EOS 350D sipariş edebilirim diye düşünüyorum. Dubai'deki EOS 350D fiyatından haberdar olan var mı? Bir de Dubai'den alışverişle ilgili kötü bir tecrübesi olan arkadaşımız var mı aceba? Dubai'den alışverişi tavsiye eder misiniz? Teşekkürler..

 

Tarih: 3 Temmuz 2005, 13:05 - İp: yok
gurcan
gurcan (üye)
İstanbul / Amatör

EOS350D için 1250paund demedim. Eur demiştim. TR'deki ilk resmi fiyatı budur ve doğrudur. Erkayalar'dan sorulmuştur. Bana 2047YTL vermişlerdir.

Şimdi biraz düşüğünü görebilirsiniz. 1 aydan fazla geçti. Internet'te 1750YTL civarı var mı var.

Ama Avrupa'da da düştüğünü unutmayalım. Kapan aynen devam ediyor. Edecek.

Dubai çok tavsiye değil. Şahsen gidebildiğiniz yerleri tercih edin. Makinayı elden yollayabileceğiniz yerleri tercih edin. %40 yerine gerekirse %20 ucuzuna razı olun. Suyunu çıkarmaya kalktığınızda fazlası bazen geri tepiyor. Ben yaşadım.

Mesela tamamen bozuk çıkıp da tekrar gidip değişitirdiğim aletler bile oldu.

Dubai'ye sık gidenlere laf yok tabii. Go baby go!

 

Tarih: 3 Temmuz 2005, 20:28 - İp: yok