Fotoğrafçılık Forumları
Yardımlar Mısınız?
SONY DSC-F717 NİCON COOLPİX 5700 İKİ MANİKADAN BİRİNİ SEÇMEM KONUSUNDA BANA YARDIM EDER MİSİNİZ LÜTFEN
selam.bak dijitali hayatta sevmem ama f-717 istisnadır.o makine bir efsane.param olsa alacaktım,ama zaten şu sıralar bulunamıyormuş.(f-828 çıktıya).717 deki tonlama,netleme,gece çekim özellikleri hiçbir makinede yok,5700 dahil.ayrıca o makinede zeiss vario sonar lens var.Hayırlı olsun
Ha Kardeş bu arada Nicon Değil Nikon
#umutakdag' tarafından 23.12.2004 19:57:32 tarihinde düzenlendi.
bende sony yi tercih ederdim...
şunuda belirteyim sakın 828 i falan alayım deme 717 daha başarılı.
cevaplarınıza teşekkür ediyorum...fakat araştırdıkça daha iyi makinalar buluyorum tabii verebileceğim paraya endeksli....şu sıralar coolpix 8800 de karar kıldım lakin birkez bile karşılaşamadık...resimlerine bakmakla yetiniyorum...fiyatı konusunda kafam karışık...sanırım ankarada bulamıycam...birçok yere baktım fakat yok!bu tercih konusunda olumlu olumsuz eleştirilerinizi haddim olmayarak bekliyorum... bu arada umut için söylüyorum sony f717 yi ankara da maltepe köprüsü/kızılay altında bir mağazada dün gördüm..almak istiyorsan mağaza ismi teknoshop fiyatı kdv dahil 1 270 000 000 civarı....bilgilerine.
8800 için sanfo ya baktın mı?ama 717 yi düşün ve sanırım daha ucuzdur.
o kadar para vereceğine üzerine 50-100 milyon daha ekle nikon d70 al (ABD fiyatına göre)
murat allah aşkına amerikadan getirtmeyi hiç denedinmi sen.o artık hayal .gümrükte adamın boğazına yapışıyorlar.ayrıca f 717 prosumer makine olmasına rağmen d70 den daha iyidir.bıral artık şu d70i.
dalga mı geçiyorsun sen??
717, d70 den iyi olabilir mi yaa?
iki makinayıda iyi karşılaştır ve çektiği fotoğrafları iyice incele...
muratım canım kardeşim d70 nikon un tonlaması ve focusing i en kötü makinesidir.sadece insanlar tarafından abartıldığı için çok tuttu.d70 i seven insanlar başka makine kullanıp kıyaslamadıkları için iyi diyorlar.sen bak bi d100 e .ben d70 de kullandım f717 de.tek kelimeyle yarı fiyatı olamakla birlikte f717 daha iyidir.bu arada hayatta sevmeme rağmen yaza dijital makine almak zorundayım inatlaştım yine d70 almıycam gidip 300d alıcam(o kadar param olacak çünkü).İYİ SENELER
Selam
tabi ki f717.
bu makineden bi tanede ben almak istiyorum.internette ulaştığım en uygun fiyat 449$.
maalesef Türkiye'de sony euro ile satılıdığından bir de çok pahalıya satıldığından bu makine el yakıyor. prosumer olmasına ragmen cok güzel bir makine.Uygun fiyatlı ikinci el arıyorum.önümüzdeki hazirana kadar bulmam lazım.staj için ingiltereye gideceğim.o fotograf makinesi elimde olmalı.satan filan varsa haberiniz olsun.
Arkadaşlar kişi size D70 almayı düşündüğünü falan söylememiş ki, neyi tartışıyorsunuz? Arkadaşa yardım etmek isterken onun aklını da karıştırabileceğinizi hiç düşündünüz mü? Eğer çok istiyorsanız D70 ile ilgili bir topic açın orada tartışın, karşılaştırın. Art niyetle söylemiyorum ama kaş yapayım derken göz çıkarmamaya dikkat etmek lazım.
vpemrah şu adresten makinaların ayrıntılı bir karşılaştırmasını yapabilirsin arkadaşım:
Diginorm
Benim bildiğim ve pek çok yerde gördüğüm kadarıyla Nikon 5700 ün Sony 717 den pek te aşağı kalır bir yanı yok. Hatta ben olsam nikon'u alırdım, ziya sony alırsan memory stick almaya mecbur kalacaksın ve bu medyayı ancak yine bir sony makina da kullanabilirsin. Yani upgrade'ye uygun bir kayıt medyası değil. Ama görebileceğin gibi 717'nin de makro uzaklığı 5700'den iyi. Ayrıca diyafram ayarlarında 717 daha geniş. Ama enstantanesi 30- 1/1000 ki bu gerçekten belli bir zamandan sonra seni rahatsız edecek bir değer. Gece fotografı, makro ve tele çekimlerde pek te istediğin başarıyı yakalayamayabilirsin. Fakat 5700 de 8X zoom var ve enstantane değeri 717 ye beş basar. Neyse fazla konuşup aklını karıştırmayayım.
Kısacası ikiside zaten aynı kategorideki makinalar. Hangisini alırsan al, seni üzmeyecektir. Ama ben olsaydım Nikon alırdım.
- 1
- 2
İlgili olabilecek konular
-
Lütfen Yardıma İhtiyaçım Var Bakar Mısınız?
28 Eki. 2019, 10:07 onurksn
2183122 Ağu. 2020, 22:14
selmankaya -
Düğün Klibi İçin Program Önerisi Yapar Mısınız?
20 Şub. 2016, 18:35 merandve
2185123 Şub. 2016, 12:39
merandve -
Fotoğrafı Shoplarmısınız ? Çok Önemli
20 Ara. 2014, 21:15 semposezer
2196101 Oca. 2015, 09:27
paperman -
-
-
-
-
-