burakerenn
burakerenn (üye)
İzmir / Amatör

Ucuza Kaliteli Dfm

Kendime makine aldıktan sonra artık kızarkadaşa da makine almanın zamanı geldi. Nasıl yapsak nasıl etsek bu sefer işin içinden çıkamadım çünkü o kadar çok model çıktı ki karşıma afallayıp kaldım. 5 ay öncesinden kalmış bilgilerime de güvenemedim açıkçası . en özellikleri sıralayayım isterseniz size, siz de bana yardımcı olun

** Öncelikle makine ucuz olacak. 250 YTL`ye kadar gibi ( Fiyat aralığını düşük tutmakta fayda var nasıl olsa çıkacak yukarıya )

** Bas-çek ve küçük bir makine olacak ( Sanki slr alacağız bu paraya da )

** Daha çok bebek, aile fotoğrafları gibi fotoğraflar çekilecek. Kapalı mekana uygun olacak. ( Düşük ışıkta iyi çekim yapması ideal )

** Lensi kaliteli, düzgün fotoğraflar çekebilecek.

Bu özellikleri sıraladıktan sonra işin içinden çıkamadım. Bana yardımcı olursanız çok sevinirim.

Tarih: 8 Ekim 2005, 12:33 - İp: yok
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

orite al. cmos sensör kullandığı için portrede slr gibi çeker. bak al dene. slr ciler kızmayın canım.

 

burkay
burkay (bilir kişi)
Ankara / Firma

aydınlar fotodan yashika kyocera m 410 r al. bir kere alırsın ve başın ağrımaz birdaha

 

Tarih: 8 Ekim 2005, 17:31 - İp: yok
burakerenn
burakerenn (üye)
İzmir / Amatör

pazarbey; orite mı? Portrede slr gibi çeker mi onun şüphesi yüksek olmakla beraber pili 5 pozda biten, 6. pozda yeni pil isteyen bir makine almayı hiç istemem.

burkay; burkaycım şaşırdın mı? m 410r 10x optik zooma sahip 650YTL lik bir makine. Tahminen saydığım özelliklerde değil. Yanlış yere yazdığını düşünüyorum bu tavsiyeyi.

 

Tarih: 8 Ekim 2005, 21:00 - İp: yok
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

pil maalesef öyle ama foto kalitesin seni hayran bırakaçak. birde canon 400 e bak.Tam adını hatırlayamadım.

 

olko1
olko1 (üye)
İstanbul / Amatör

ne o burkay bey fuji yi yaladın yaladın birşey çıkmadı şimdi aydınları mı yalıyorsun ?

 

Tarih: 9 Ekim 2005, 10:43 - İp: yok
burakerenn
burakerenn (üye)
İzmir / Amatör

ya fotoğraf kalitesi neden beni hayran bıraksın arkadaş? Saçma makineler çıkarır orite, asahi v.s. gibi markalar. CMOS sensör o makine için tamamen pil tasarrufu amacıyla yapılmış. CCD koysalar zaten 3 fotoğraf çekebilir.

Ama yok biliyorum sen bir kaç DSLR makinede gördüğün CMOS sensörlere benzediğini zannediyorsun ama alakası yok. Arkadaşım da vardı zaten Orite oradan biliyorum. Bilmesem de Orite gibi bir marka almam, kimseye de aldırmam.

 

Tarih: 9 Ekim 2005, 13:08 - İp: yok
caglareral
caglareral (üye)
İzmir / Amatör

Sevgili Burak. Sana tek bir makine tavsiye edeceğim eğer alırsan sonunda bana çok dua edeceğine eminim. Konica Minolta Z2O al abicim sonra da güle güle kullan. ben bu makineyi bir süre önce arkadaştan alıp kullandım.kullandığım çok daha pahalı ve masraflı makinelerden bile kaliteli sonuçlar vermesi çok şaşırttı beni.. ben derimki başka model düşünme. senin düşündüğün rakamı aşsa da o makine çok daha yüksek bir rakamı hakediyor bence.. ürün incelemeye bu linkten ulaşabilirsin http://www.letsgodigital.org/tr/camera/review/45/page_1.html

 

Tarih: 9 Ekim 2005, 13:51 - İp: yok
burakerenn
burakerenn (üye)
İzmir / Amatör

caglareralcım. O makine de yüksek zoomuyla ve tanışamamazlığıyla ve fiyatıyla düşünce dahilinde değil. Ki ben de çok severim z20leri, kendi makinemden sonra ikinci tercihimdir . Amma velakin madalyonun öteki yüzü o parayı veremeyeceğimizdir

 

Tarih: 9 Ekim 2005, 19:28 - İp: yok
özgür
özgür (üye)
Çanakkale / Amatör

Burak madem 250 YTL'yi geçmeyecek diyorsun o zaman sana Ricoh Caplio RX'i öneriyorum. 200-250 YTL aralığında olsa gerek. Arkadaşım aldı ve gayet memnun, yani fiyat-performans açısından. Özellikle makro çekimde ve gece çekiminde iyi sonuçlar veriyor..

 

Tarih: 9 Ekim 2005, 21:25 - İp: yok
burakerenn
burakerenn (üye)
İzmir / Amatör

evet özgür, Ben de en son bu forumda onu görmüştüm ucuz makine olarak. Ve açıkçası onu düşünüyordum ilk sırada ama belki arada başka modeller olmuştur diye düşünmüştüm ama öyle değilmiş

 

Tarih: 9 Ekim 2005, 23:04 - İp: yok