helmer
helmer (üye)
Sakarya / Meraklı

U. S. A. Garantisi Ne ???

merhaba arkadaşlar
sonunda kararımı verdim ve CANON A 510 modelini almak üzere sipariş verdim.sanırım ürün salı günü elime geçecek makina hakkındaki yorumlarımı en kısa sürede foruma yazarım.bu arada biraz geçte olsa aklıma bişey takıldı.bu U.S.A. garantisi tam olarak ne demek yani kısaca makina garantisizmi oluyor.
her hangi bir sorun olduğunda türkiyedeki yetkili servis olan eraylara götürsem makinayı garanti kapsamınında kabul etmeyecek mi?yani ben allah göstermesin böyle bir durumda makinayı paralı olarak mı tamir ettirebilirim.
sanırım bu sıkıntı birçok kişinin kafasını karıştırıyordur.cevaplarınızı bekliyorum.şimdiden teşekkürler

Tarih: 19 Mart 2005, 16:12 - İp: yok
kobra
kobra (üye)
Sakarya / Meraklı

Yurtdışından alınan Canon ürünlerinin garantileri Türkiye'de geçerli değil dolayısıyla bir sorun olduğu takdirde ücreti karşılığında makineni tamir ettirebilirsin

Tarih: 19 Mart 2005, 16:47 - İp: yok
breeze
breeze (üye)
İstanbul / Meraklı

slm sen soru sormuşsun ama benim sana bi sorum olcak ))
bende a510 almayı düşünüyorum.abd fiyatları gerçekten çok ucuz ama bu garanti olayı ve bu tip satınalımlar hakkında bilgim olmadıgından sanırım türkiyeden alıcam.sen hangi siteden nasıl sipariş verdin???kaç günde eline geçmiş olacak???ne kadar fiyat???
ayrıca bişey daha...a510 ve 520 hakkında olumsuz yorumlar var..resimleri karta aktarma hızının yavaş oldugunu ve kırmızı göz probleminin fazla olduğunu söylüyorlar.bu konuda ne düşünüyosun yada alınca bu konuda düşündüklerini yazarsan sevinirim...ona göre bende kesin kararımı veriyim...şimdiden iyi günlerde kullanmanı dilerim...

Tarih: 19 Mart 2005, 18:35 - İp: yok
halil75
halil75 (üye)
İstanbul / Meraklı

yurtdısından gelen ürünlerin garantisi yok hatta türkce kitapcıkları 30 40 milyona sayıyolar bazı yerler var sen düşün tamirini ama makinayı yarı fiyatına aldıysan o zaman iii nakliyesi ne ne kadar ödediğni söylersen sevinirim .

Tarih: 19 Mart 2005, 19:10 - İp: yok
helmer
helmer (üye)
Sakarya / Meraklı

valla halil sanırım yarı fiyatına falan alamdım ama piyasadan 70 lira daha ucuza aldım diyebilirim.bana toplam 400 liraya maloldu.dün satın aldım makinayı internetten ama bugün şöyle gezinirken gördüm ki genpada aynı ürünün satışı başlamış fiyat olarakta 470 lira olarak görünüyor.
valla iyimi ettim kötümü bilmiyorum ürün elime salı günü ulaşacak geldikten sonra yorumlarımı yazarım...
inşallah garanti sıkıntısı yaratacak bir durumla karşılaşmam.

Tarih: 19 Mart 2005, 21:05 - İp: yok
cou_grace
cou_grace (üye)
İstanbul / Meraklı

Valla kızmayın ama 70 mılyon ıcın garantısız ve turkce kullanım kılavuzsuz bı urun almaya degmez. Cunku turkce kullanma kılavuzu almaya kalksanız 30 40 mılyondan anca alabılıyorsunuz. Hele kı makına bozuldugunda Erkayalar sagolsun duydugum kadarıyla yurt dısından alınan makınaların tamır fıyatlarını 2 ye katlıyorlarmıs. Valla boyle bır olay umarım yoktur ama topıc'ın bırınde boyle bı yazı vardı.

Sonucta anlıyacagınız yurt dısından alarak kar ettıgınız paranın kat ve katını ozellıkle teknık servıste bırakıyorsunuz.. Bu yuzden cok cok avantajlı olmadıgı surece yurt dısından mal almayın derım..

Tarih: 20 Mart 2005, 00:17 - İp: yok
ohara
ohara (üye)
İstanbul / Doğa Fotoğrafçısı

erkayalar bu aralar sitesine yeni bi uyarı eklemiş. abd'den canon alımları artıp erkayaların satışları düşünce bu garanti olayına daha ciddi yaklaşmaya ve garantisiz telefon alanları cezalndırmaya(fazla servis ücreti alarak) başladılar.

ama ben erkayalardan nefret ettiğim için abd'den yapılan alımları destekliyorum. ekonomide rekabet denen bişi vardır. sen ürününü pahalıya satarsan adam gider taaa abd'den alır. bu da onlara ders olsun da kar marjlarını düşürsünler!

Tarih: 20 Mart 2005, 02:13 - İp: yok
helmer
helmer (üye)
Sakarya / Meraklı

valla arkadaşlar bu yorumlarınız konusunda biraz geç kalındı sanırım.artık iş işten geçti.artık tek umudum düşünmek dahi istemiyorum ama üründen yana bir sorun yaşamamak.yoksa bana maliyetinden pahalıya patlıyacağı kesin gözüküyor baksanıza...

Tarih: 20 Mart 2005, 03:05 - İp: yok
burkay
burkay (bilir kişi)
Ankara / Firma

Sevgili helmer,
Hiç bir markanın başka ülke garantisi ülkemizde geçmez dünya garantisi ise ancak fabrikada geçerlidir.
Makineni hoyrat kullanmazsan ve en önemlisi kimseye emanet vermezsen.Medya kartını takıp çıkarırken dikkatli olursan (medya kartının deliklerinin hepsi açık olmalı tıkanık olursa pimleri eğilir) makro özelliğinin makineyi yıprattığını bilir ona göre davranırsan makinen sana en az 5 sene rahat bir şekilde hizmet eder.

Tarih: 20 Mart 2005, 19:03 - İp: yok
  • 1