saban
saban (üye)
Bursa / Amatör

Tavsiye

Merhaba öncelikle böyle bir site olacağını düşünmüyordum ama tesadüfen rastladım, ayrıca emeği geçenlere teşekkür ederim.

Benim sorum şu bir fotoğraf makinası almak istiyorum aşağıda 4 adet fotoğraf makinalarında takılmış durumdayım hem fiyat uygun hemde özellikleri iyi olmasını istiyorum tavsiyeleriniz benim için önemli olacaktır incelediğim fotoğraf makinaları şunlar.

ilk düşündüğüm öncelik sırasına göre

1.KODAK EASYSHARE DX7590 DİJİTAL FOTOĞRAF MAKİNESİ + 512 SD CARD

2.FUJIFILM FINEPIX S3500 DİJİTAL FOTOĞRAF MAKİNESİ

3.INCA IDC-444 CCD 8.0 MP DİGİTAL FOTOĞRAF MAKİNASI

4.CANON POWERSHOT S1 IS DİJİTAL FOTOĞRAF MAKİNESİ

veya sizlerin tavsiyesi.

şimdiden bu makinalar üzerinde yorum yapan arkadaşlara teşşekür ediyorum

Tarih: 8 Aralık 2004, 13:38 - İp: yok
bozo
bozo (üye)
Kocaeli / Amatör

Hmm bütçen bu saydığımız makineleri almana yeterli.
Canon eos300D arkadaşın çok iyi bulmuş? nasıl olurda 540 milyona bulmuş makineyi? çalıntı olmasın? 1800 Euroluk bir makine deil bi kere Eos300D.. Bu makineler 1000 dolar altı DSLR diye geçer.. ayrıca Prof. sayılmaz. Amatör Prof. diye geçiyor.. Ha türkiyede 1,5-2 milyar arasında Eos300D alabilirsin.. ama 1800 Euro ya satan yerde kazığın alasını yapıyor derim.. 540 milyona arkadaşının aldığı çok özür dilerim.. filmli makine satmış olmasınlar 3000N filan.. şekil hemen hemen aynıdır .. aklım almıyor böyle fiyata DSLR 2. el bulunması.. Yok eğer bulunabiliyor dersen lütfen bana söyle kar kış demem gelip alırım daha varsa (ciddiyim)..
Bu saydığımız makinelerin hepsi sesli video çekim yapar. ama çok şey beklememen gerekir tabi. Sonuçta FOTO MAk. bunlar..
Tasarıma gelince.. Aslında Dij foto mak. arasında en çok SLR-benzeri prosumer makineler çok hoşuma gidiyor. Fuji den hoşlananlar, çekimlerinden tatmin olmayanlar çıksa da.. Açıkcası Fuji S5100, 5500 , S7000 tasarımlarını çok çekici buluyorum..

Tarih: 9 Aralık 2004, 11:54 - İp: yok
bozo
bozo (üye)
Kocaeli / Amatör

Senin Durum anlaşılmıştır. Sen eline avcuna şöyle sığacak güzelcene bi makine istiyorsun.. Renkler ve zevkler farklı..
En iyisi senin gidip bir fotocuya, ya da sirkeci, doğubank ve çevre pasajlara.. (İST) tüm fotocuları gezerek makineleri tek tek eline alman.. sonuçta görüntü kalitesi olarak da bi yere kadar hepsi yeterli olacaktır sana.. ama içine şekil olarak da sinmesi lazım.. burda resimler de gördüğün gibi büyük sanma bazı makineleri .. mini minnacık olanlar var. insana oyuncak havası veriyor.. Benim şahsi fikrim.. foto mak. diyince (SLR dışında) öyle metal görüntülü değilde.. Kaliteli siyah plastik den ele avuca dığan bol düğmeli bir cihaz olmalı öyle cebe at gez tiplerden hoşlanmıyorum..

Listeye Sony F717 de ekle bence artık..

Tarih: 9 Aralık 2004, 11:57 - İp: yok
saban
saban (üye)
Bursa / Amatör

valla güzel yazmışsın aynen düşündüğüm gibi mesela geçen gün Kodak Easy Share 6490 dı sanırım aynen benim birinci şıkta sölediğim makinaya benziyor, elime bir aldım böyle resimlerde büyük bişey gibi duruyo sandım halbuki küçükmüş yani küçüğün bi büyüğü birde bu 7590 ı yabancı sitelerde 5+5 puan ve yorum yazmışlar tabi Panasonic DMC-FZ20K içinde aynı şekil 5+5 puan tabi yorumlarıda okudum yabancı önerilen sitede; kısacası şimdi diğer markaları otomatik olarak eliyorum,
bu iki makinadan birini alacam inşallah tabi istanbula gelince, yakında ordayım

Herkese teşekkür

Tarih: 9 Aralık 2004, 14:00 - İp: yok
murat 856
murat 856 (üye)
Çanakkale / Doğa Fotoğrafçısı

yapma şaban gözünü sevetim nereden bulacak o makinayı o fiyata....
neyse eğer o 800 doları 1100 dolar civarı yaparsan sana d70 i öneririm...(fiyat aralığı bol oldu ama neyse şansımı deneyiyim )
d70 gerçekten çok güzel mak.eğer maddi durumun yeterse al derim...

Tarih: 9 Aralık 2004, 17:26 - İp: yok
ozguradam
ozguradam (üye)
Bingöl / Amatör

arkadaşlar herkes panasonic fz20 hakkında çok güzel şeyler söylüyor ama bari bende duyduğum bir şey söyliyim.fotokritik sitesinin adminlerinden mert diye biri bu makineyi kullanmış.ışıkta çok güzel fotoğraf çektiğini söylüyor.yalnız az işıkta felaket kötüymüş.o yüzden tavsiye etmiyor.ilgililere duyurulur

Tarih: 9 Aralık 2004, 18:35 - İp: yok
murat 856
murat 856 (üye)

mert i tanıyorum ama böyle bir yorum ve görüş okumadım neyse bek arkadaş yeterti kadar yardımcı olmuş ona göre seşim yapalım arkadaşlar...

Tarih: 9 Aralık 2004, 18:44 - İp: yok
ozguradam
ozguradam (üye)
Bingöl / Amatör

murat fotokritik sitesinde forumlar kısmından panasonic fz20 diye arat.mutlaka bulursun

Tarih: 9 Aralık 2004, 21:36 - İp: yok
murat 856
murat 856 (üye)

sağol tşk.ederim...

Tarih: 10 Aralık 2004, 20:55 - İp: yok