karbey
karbey (üye)
Ankara / Amatör

Stüdyosu Olanlar Acil Fikir Lütfen.



Merhabalar,

bir stüdyoyu devralmak üzereyim,bana yardımcı olmanızı rica ediyorum. Ekipmanları aşağı yukarı yazacağım sizden yaklaşık şu kadar eder bu kadara alırsan iyi olur gibi...Modelleri tam yazamadığım için net bir rakam veremeyeceksiniz biliyorum ama bende tam kesin bir bilgi alamadım öğrenebildiklerim aşağıda. Sizden yuvarlak aşağı yukarı tahmin rica ediyorum. Teşekkürler.

Copal 6130 banyo kiti ile birlikte
( mamiya ) tam modelini öğrenemedim
Canon pro1 dijital
Vesikalıkları basan Epson marka bir printer
standart bir pc
stidyo flash iki adet
yaklaşık 100 veya 150 adet film
ve biraz değişik ebatta çerçeve v.s

Şimdi biliyorum çok farklı fiyatlar olabilir diyorsunuz, Durumları ne durumdadır bilmek lazım diyorsunuz ama bende tam öğrenemedim ve çoook kısa bir zamanda bu kararın verilmesi gerekiyor.Garip bir durum biliyorum )

Birde bu copal baskı makinasını satıp dijitale geçmek çok tuzlu olurmu? Tam bilemiyorum ama sanırım bir cihaz takarak dijitale çevrilmesi gibi bir şeyin olabileceğini duydum bu doğrumudur.

Bana yol gösterin lütfen.Eşi,m burayı almamız konusunda çok ısrar ediyor bende arada kaldım net olarak hesap kitap yapmak lazım diyorum ama vakit yok.

Siz olsanız bu durumda nasıl hareket ederdiniz acaba, Ne kadar fiyat biçerdiniz.

Tarih: 1 Mayıs 2005, 01:40 - İp: yok
burkay
burkay (bilir kişi)
Ankara / Firma


Acele işe şeytan karışır...
Atı alan üsküdarı geçti bile...
Umarım yardımcı olabilmişimdir.

 

Tarih: 1 Mayıs 2005, 16:37 - İp: yok
karbey
karbey (üye)
Ankara / Amatör

Burkay bey,
Bu ilginç., Kısa , Anlamlı, cevabınız için çok teşekkür ederim.

Ayrıca hocam size makine konusunda danışmak istiyorum ama sanırım burada omaz. mesaj atacağım. Yardımcı olursanız minnettar kalırım. Hoşçakalın.

Kolay gelsin...


#karbey' tarafından 02.05.2005 00:19:29 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 1 Mayıs 2005, 23:40 - İp: yok
burkay
burkay (bilir kişi)
Ankara / Firma

Sevgili Karbey,
Geçen sene bu zamanlarda uzaktan kumandalı bir helikoptere fotoğraf makinesi monte edip havadan fotoğraf çekmeyi düşündüğümü ve yardıma ihtiyacım olduğunu bu siteden duyurmuştum.Benim bu yardım ihtiyacımı Fuji den Sayın Mustafa HOŞBAKAN bey duymuş ve bana bir finepix pro s1 makineyi hediye etmişti.(gerçi ben sistemi yaptım tüm modifikasyonları gerçekleştirdim ama hesaba katmadığımız bir şey vardı o da hayattaki en zor işin helikopter uçurmak olduğunu geç öğrendim.İki helikopteri haşat ettikten ve yaklaşık 5 milyar zarardan sonra hala sapasağlam olan fuji s 1 imle beraber helikopter uçurmayı öğreniyorum )

 

Tarih: 2 Mayıs 2005, 21:56 - İp: yok
burkay
burkay (bilir kişi)
Ankara / Firma

Neyse lafı fazla uzatmadan konuya geleyim :
Mustafa bey ile tanıştığımızda laf dönüp dolaşıp ne olacak bu fotoğrafçıların hali ne geldi .O stüdyoların taş çatlasa ömürlerinin yaklaşık 7 sene sonra biteceğini dijital teknolojinin ve fotoğraf yazıcılarının hızla pazar paylarını artırdığından bahsetti.Fotoğraf yazıcılarının satış grafiği hergeçen gün artarken analog makinelerinde artık üretilmediği, bilinen albümlerin yerine çok kısa bir süre sonra 5 gb lik hafızaları ile tablet albümlerin piyasaya çıkacağı günümüzde sen bir laboratuar devralıp kime hizmet etmeyi düşünüyorsun?
Benim sana önerim iyi bir tanıtım fotoğrafçısı olup kendini gelin-damat veya ürün fotografisi konusunda geliştirmendir.
canon ve Nikon makineler hakkındaki soruna gelince.Bütün makineler güzel çeker yeter ki sen iyi ol.

 

Tarih: 2 Mayıs 2005, 22:07 - İp: yok
  • 1