jetranger
jetranger (üye)
İzmir / Amatör

Sony W70 - Sony T-10

Arkadaşlarfotoğraf makinası konusunda fazla bilgili değilim. 3 yıla yakındır Sony DSC P-10 kullanıyorum. Benim işimi görüyor. Bu kez doğacak torunum için çocuklarıma bir hediye almak istiyorum. Sony makinaları biraz inceledim, W70 ile T10 arasında kaldım. Fiyatları hemen hemen eşit. Ancak bebek resimleri çokça çekileceğinden oda şartlarında flaşsız çekime mümkün olduğunca izin vermesini arzu ediyorum.
Bu makinalardan daha uygunu hangisidir, ya da sizin başka bir öneriniz olur mu?
Şimdiden teşekkür ederim.

Tarih: 26 Kasım 2006, 03:12 - İp: 85.***.**4.203
jetranger
jetranger (üye)
İzmir / Amatör

Değerli üstatlarımın yorumlarının ışığı altında son değerlendirmem ve kararım aşağıdadır..
Canon Ixus 60 ve 65 arasında eos arkadaşımın dediği gibi:
"IXUS 60,65 arasında sadece kasa,LCD ve vizör farkı var."
Tabii biraz da fiyat farkı.. 3 inçlik LCD güzel de ben optik vizör olmasını da isterim. Dolayısı ile ikisi arasında Ixus 60 tercih ederim.

Gelelim Sony tarafına..W50 ile W70 arasında en önemli 2 fark görebildim. Pixel ve dahili bellek. Buna mukabil fiyatta 100-120 YTL fark var.. Aile fotgrafı amaçlı kullanılacağına göre 6.0 megapikselin yeterli olacağını düşünüyorum. Burada da tercihim W-50.

Sonuç: Canon Ixus 60 ile Sony W-50 yi seçim için karşılaştırdığımda Sony pek çok noktada avantajlı özelliklere sahip. Uzun pozlama süresi ve memory stick fiyatı farkına rağmen satın alma tercihimi Sony W-50 için kullanıyor ve onu almayı planlıyorum.

Yanlış bir düşüncem veya gözden kaçırdığım bir nokta varsa sayın üstatlarım lütfen ikaz etsinler.
Değerli yorumları ile karar vermemde yardımlarını esirgemeyen tüm arkadaşlarıma sonsuz teşekkürler ediyorum.
Saygılarımla..

Tarih: 1 Aralık 2006, 20:44 - İp: 85.***.**5.56
egeus
egeus (üye)
Gaziantep / Amatör

ben w serisi kullanıcısı olarak w70 gerçekten pişman olmazsınız

Tarih: 3 Aralık 2006, 01:45 - İp: 85.***.**6.54
e0s
e0s (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

W70 in IXUS 60 modelinden ne gibi bir üstünlüğü var çok merak ettim.W70 kullananlar söylerse çok sevineceğim.Daha üst özellikler de Canon varken Daha dayanıklı gövdesi ve Japon üretimi iken Neden W70 almalıyım ki..?

(Çözünürlük demeyin aile fotografları için 6.0 MP çok yeterli bir çözünürlüktür.)

Tarih: 3 Aralık 2006, 13:43 - İp: 85.***.**3.100
murgur
murgur (üye)
İstanbul / Amatör

Ultra slim olması şart mı?
Ultra slim olmasa da kompakt yapıda Fuji F30 gibi harika bir makine, ve Canon A620 var. Bunları da düşünmenizi öneririm.

Tarih: 4 Aralık 2006, 08:18 - İp: 85.***.**8.174
buffalo
buffalo (üye)
Ankara / Amatör

tıkla

burada karşılaştırması var. w50 ve w70 arasında çok fark yok. sonuçta aralarında ciddi fiyat farkı yoksa w70 alın, ama 100 liradan fazla fiyat farkı varsa kesinlikle gerek yok yok. sensörleri aynı çünkü, dolayısıyla biraz daha fazla çözünürlüğün pratikte hiç bir katkısı yok.
w serisi çok güzel makineler. memorystick dezavantaj değil, bunları sonyericsoon telefonlarda ve ps2 de kullanabiliyorsun. fiyatı da garantisiz alırsan diğerlerinden pahalı değil. zaten bazı yerler w serisini memorystick hediyeli satıyorlar.
enstantanenin 1 saniye olması ilk bakışta ciddi bir dezavantaj. ama pratikte, gece uzun pozlama yapmayacaksan(makineyi bir yere sabitleyip 8-10 saniye pozlamak) kullanacağın bir özellik olmadığını söyleyebilirim.

sonuçta bu makine ile ixus arasında kaldıysanız w serisini tavisiye ederim. kompakt yapı pek de öenmli değilse ixus değil de a620 düşünülebilir. hatta a620 bunlardan epeyce iyi resim kalitesine sahip.

Tarih: 4 Aralık 2006, 12:46 - İp: 81.***.**0.61
jetranger
jetranger (üye)
İzmir / Amatör

Değerli Arkadaşlarım,
Son yorumlarınız için de teşekkür ederim. Bufallo kardeşimin bahsettiği A620 ve Murgur kaedeşimin önerisi olan Fuji F30 u da inceledim. Onlar da çok güzel makinalar.. Eos kardeşimin önerisi olan Ixus serisi hakında zaten görüş belirtmiştim. Hepsinin birbirine göre iyi veya zayıf tarafları neredeyse dengede.
Ancak şu anda kullandığım Sony DSC P10 dan gelen menuye ve kullanımına olan alışkanlıklarımızı da hesabe katarsak ben Sony W50 ya da W70 modelinden birini fiyat ve ödeme şartları ile değerlendirip almaya karar verdim.
Tüm yorumları ile bana yol gösteren üstat arkadaşlarıma tekrar teşekkür ederim.
Saygılarımla..

Tarih: 5 Aralık 2006, 11:43 - İp: 85.***.**4.15