franchise123
franchise123 (üye)
İstanbul / Amatör

Sony W270 - H20?

merhabalar

1 yıl kadar önce çok ucuz fiyata sony s650 fotoğraf makinesi almıştım. Pek bir bilgim yoktu. "sony işte ne kadar kötü olabilir ki" diyerek karar kılmıştım. fakat hiç memnun değilim. en ufak bir harekette bütün ekran silik çıkıyor. Geçtiğimiz günlerde farklı yerlerde satıcılarla konuştum; "keşke S serisi almadan sorsaymışsın" dediler (s serisi alacak arkadaşlara da duyrulur).

ben amator bir kullanıcıyım. gökkuşağı çekeyim, dağ-taş çekeyim diye bir isteğim yok. ama bu makinemle arkadaşlarımla bile resim çekemiyorum yaptığım araştırmalar sonrası adaylarımı sony w270 ve sony h20 olarak belirledim. (270'i 290 da yapabiliriz ekran dışında aynılar bildiğim kadarıyla). H20 biraz daha pahalı ve w270 ile kıyaslanınca çok büyük.

Acaba bu iki makine nasıldır? özellikle w serisininin methini çok duydum. En ufak bir harekette bozulmayacak görüntü istiyorum. Fotoğraf çekmek bir zulüm değil zevk olsun =)

Görüş ve önerilerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.

Tarih: 22 Mayıs 2009, 21:08 - İp: 85.***.**7.22
handeblsl
handeblsl (üye)
Şanlıurfa / Amatör

ben de w serisi kullanıyorum. gayet güzel.
dediğiniz gibi titreşim sorunu yok.
ama h serisi hakkında bi bilgim yok, yorum yapamıyorum o yüzden.

 

Tarih: 22 Mayıs 2009, 21:21 - İp: 85.***.**0.229
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

w serisindede manuel ayar imkanı olmadıgına gore, aynı kosullar ve ayarlar altında s 650den farklı fotograflar vermesi beklenemez. en ufak harekette fotograf silik cıkıyor demişsiniz-de ne bekliyordunuz?
dogru modlarda cekim yaptıgınızdan emin olun..

fotografların silik cıkmasının nedenı, enstantanenın dusuk olmasıdır,bunun nedenıde ortamdaki ısıgın az olmasıdır.. eger flaş kullanırsan, ve dogru modlarda cekim yaparsan yuksek enstantanede silik fotograf cıkmaz...

h20 alır bu makineyı yıne otomatik ayarlarda kullanırsan bu makinenın verdigi fotograflardada bir fark goremezsin..
cunku makine benzer ısık kosullarında aynı modlarda benzer tepkiler verecektir..
--------------------------------------



 

Tarih: 22 Mayıs 2009, 21:29 - İp: 78.***.**0.116
franchise123
franchise123 (üye)
İstanbul / Amatör

tüm modlarda denedim. hep aynı sorun oluyor. çok iyi ışıkta fena değil. enstantane hızı da çok iyi kağıt üzerinde. ama yine de tam ve saf bir netlik yok. W serisini baya övdüler. hatta birkaç resim çektim w220 ile. çok hoşuma gitti. henüz karar verebilmiş değilim. forumdaki diğer arkadaşların da görüşlerini beklemekteyim halen =)

 

Tarih: 22 Mayıs 2009, 21:47 - İp: 85.***.**7.22
bolubeyi
bolubeyi (üye)
Ankara / Amatör

Aynı markanın farklı serilerinde farklı kalitenin elde edilmesini lenslerine bağlıyorum. S serisi makineler Sony üretimi lens kullanmaktadır ve ucuzdur (kanımca kalitesizdir lens). W serisi Carl Zeiss lens kullanmaktadır (kalitesi herkes tarafından bilinir). Bu nedenle şiddetle bu iki model arasında W serisini tavsiye ederim.

Ancak yine de belirttiğiniz kadar abartı bir fark aracağını düşünmüyorum. Zira gündüz çekimlerinde her iki makine de 1/125 ten daha uzun enstanteneye ayarlamaz kendini. Çektiğiniz ortamın ışık koşulları da bu bağlamda çok önemlidir. Kompakt makinelerden akşam vakti keskin fotoğraflar beklemeyin.

 

Tarih: 22 Mayıs 2009, 22:32 - İp: 78.***.**6.30
  • 1