hoydaa
hoydaa (üye)
Ankara / Meraklı

Sony W1 Vs Sony P100

Sizce hangisi daha iyi. Aslinda uc temel fark disinda birbirlerinin kopyasi gibiler. Bu farklar neler: dizayn, ekran ve pil.

Ancak yabanci forumlarda ve bazi incelemelerde belirtildigine gore W1, P100 e gore biraz daha bulanik cekiyomus. Ayrica yine W1 de kirmizi goz sorunu varmis. W1 kullanan arkadaslar bu konuda bilgi verirse sevinirim.

Ayrica W1 in ekrani 2.5'' olmasina karsin piksel sayisi P100 un 1.8'' lik ekraninin piksel sayisindan daha az. Yani daha kareli bir goruntu oldugu anlamina geliyo. Yine W1 veya P100 kullanan arkadaslar bu konuda bilgi verirse sevinirim.

Son olarak P100 de flash objektifin tam uzerinde olmadigi icin cekilen resimlerde bazi golgeler olustugu soyleniyor. P100 de bu golge cok rahatsiz edici oluyo mu?

Tarih: 22 Aralık 2004, 14:28 - İp: yok
oray42
oray42 (üye)
Eskişehir / Meraklı

Bu konuda sanki biraz kullanım hatası var gibi geldi çünkü p100 ün ve w1 in pixel'i aynı. ikiside 5.1 mp. w1 in setup ayarlarında red eyes modu var eğer bu off konumunda ise kırmızı göz problemi ortaya çıkacaktır. Bunu "on" konumuna getirerek HOLOGRAM AF çalıştırılabilir.
P100 ün flaş objektifi duruma göre objeye göre ayarlanabiliyor örneğin ışığın seviyesine ve yönüğne göre flaş odaklanması ayarlanabiliyorve sonuçta çok net bir fotoğraf elde ediyorsun. bunu kullanma kılavuzundan rahatça yapabiirsin eğer elinde böyle bir kıolavuz yoksa ben sana bu konuda yarım edebilirm.

Tarih: 29 Aralık 2004, 13:28 - İp: yok
ruyaavcısı
ruyaavcısı (üye)
Ankara / Meraklı

sony p-100 deki flasla ılgılı golge problemını ben hala cozebılmıs degılım.sorun gercekcıdır.1 haftadır kullanıyorum ve en belırgın sorun burada flaslı cekımlerde ,ozetlersek cıddı golge problemı var..bunun dısında makine cok hızlı ,pil omru cok tatmın edıcı,flaştan ust duzeyde performasns saglıyorsunuz, bırcok karede eger uc ayak kullanırım dıyoe iseniz bu makine tam size gore. 5 mp de cektıgım fotograflarda objelerın kenarında kırık goruntuler hıc ama hıc hosuma gıtmedı.bıraz pısman oldum dıyebılırım fakat tam olarak yorum yapamıyorum.casıo dusunmustum ona sarılıyorum.olumsuzlukları bır kenara bırakıp hatayı kendımde arıyorum.ılla kı cozecegım .bendemı makınede mı ?

Tarih: 16 Şubat 2005, 00:11 - İp: yok
tungsten
tungsten (üye)
İstanbul / Meraklı

p100'de flashli cekimlerde olusan golgenin nedeni objektif ile flash'in ayni eksende olmamasindan kaynaklaniyor.

p100 w1'e gore daha hizli default ayarlari olan bir makina ben yaklasik 7-8 aydir kullaniyorum ve cok memnunum. w1'in avantaji kalem pil ile calismasi, p100'un pili ise 300'un uzerinde fotograf cekebiliyor...... bunun disinda odaklama, gece odaklama, ccd vs hep ayni...

arkadas flas odaklamasi demis tam anlamadim ne dedigini ama flashin yeri degismeyecegi icin gece flashli cekimlerde olusan golge devamli olusacaktir. en azindan ben bugune kadar 30.000 uzerinde foto cektim bunun onune gecemedim...

HOLOGRAM AF konusu da belki google da aratma yaparak ne oldugunu ogrenmek gerekebilir bu forumda yazmadan evvel. yani bu makinalarda laser'li halagram af var demek yalan olacak..... kullanilan odaklamaya yardimci olan kirmizi isiksa soz konusu olan onun adi da halogram af degil, hem de red eye ile hic alakasi yok.... red eye onlemenin yolu makinanain gercek flasi patlatmadan evvel bir iki defa dusuk seviyede flasi yakarak goze bir nevi feyk atmasi... falan falan...

Tarih: 17 Şubat 2005, 02:38 - İp: yok
yigitp
yigitp (üye)
Kocaeli / Amatör

selam arkadaşlar bana P100 ün Türkçe kullanma klavuzu lazım,sayın oray42 eğer sizde varsa bana mail atabilir [email protected]

Tarih: 8 Haziran 2005, 20:20 - İp: yok
  • 1