Fotoğrafçılık Forumları
Sony-nikon-canon Yardım
Öncelikle herkese selam,
Sizlerden bir ricam olacak, konu ile ilgili beni yönlendirebilirseniz sevinirim.Şu 3 model makinadan birini almak istiyorum ve pek fazla vaktimde yok, malum tatil falan, ve artık dijital makine almanın zamanı geldi diye düşünüyorum.Makinenin profesyonel-amatör arası birşey olmasını, geçe çekiminin tatmin edici olmasını ve birde resim kalitesinin iyi olmasını istiyorum.
1-Sony DSC-P200 veya Sony DSC-W17
2-Canon ixus 700
3-Nikon COOLPIX7900
Bu modeller arasında yorumlarınızı ve tavsiyelerinizi esirgemezseniz sevinirim.Hepinize teşekkür ederim.
#bodrum' tarafından 05.06.2005 19:32:21 tarihinde düzenlendi.
#bodrum' tarafından 05.06.2005 20:01:13 tarihinde düzenlendi.
Eğer tatil haricinde fotoğrafla ilgileneceğim ve gece çekimine merakım var diyorsan bence bir dslr almalısın.Ama sadece eş,dost fotoğrafı çekeceğim diyorsan 400-500 YTL lik bir makinada işini görebilir.Eş,dost çekeceğim diyorsan Canon a85 yada nikon coolpix 4100 ve 5100 e bakabilirsin.Ama fotoğrafla ilgileneceğim ve fotoğraf kalitesi süpper olsun diyorsan kesinlikle dslr almalısın.Bunun içinde en uygun makinalar Canon Eos350d,300d ve Nikon d70 i inceleyebilirsin.Fakat unutma dslr de iyi bir de objektifin olması lazım ayrıca bir tanede lens bir süre sonra yetmeyebilir.Bu durumuda bence göz önüne al.
murat 856 tavsiyeni dikkate alacağım, çünkü fotoğrafları genelde özel günler, tatil ve eş dostu çekmek için kullanacağım.Bahsettiğin DSLR makineler bana biraz fazla gibi geliyor.Bahsettiğim makinelerden alıp en az 2-3 sene gibi kullanmak isitiyorum, o yüzden bunlar hakkında öneri ve görüşlerinizi rica ederim.
işin çok zor,üçüde yeni çıkan harika makineler hangisi sana isim olarak cazip geliyorsa onu al derim ben,nikon mavi tonları gökyüzü deniz diğerlerine göre daha canlı farklı verir,canon doğal ne görüyorsan onu verir,sony ikisinin kombinasyonu diyebilirim,tabi bunun yanında başka birçok farklı üstünlükleri var birbirinden birde fuji f 10 incele derim ben daha çıkmadı yabancı bir dergiden karlıştırmalarda emsalleri yani nikon 7900,canon 700 gibi makineleri geride bırakmış 80-1600 iso aralığı var nois yok denecek kadar azmış,s3 pro ccd den kullanılmış.
SMC görüşlerin için teşekkür ederim, 1aydır zaten dağılmış vaziyetteyim Fuji, emsalleri falan derken iyi dağılıp toparlayamam, bizim emektar analog makineye talim ederiz.
Arkadaşlar görüşleriniz için teşekkür ederim,
uygun fiyatlı Nikon coolpix 7900 buldum fakat,Yukarıda yazdığım Canon ve Nikonun bir alt modellerinden (fiyat Yüzünden) yavsiye edebileceğiniz varsa sevinirim.
selam bodrum..
aslinda smc'nin dedigi gibi aralarinda cok da farklar yok.. ucu de gosterisli, son teknoloji makineler.. sanki birbirleriyle anlasmislar gibi butun ozellikleri de tipa tip ayni gibi..
ben iclerinden sony P200'u secerdim sanirim.. ama ixus700'u de cok begeniyorum o baska, hatta bir tane de ben mi alsam diyorum..
nikon 7900'da da D lighting (fotografda golge seklinde cikmis objeyi aydinlatiyor, cok kullanisli birsey bana gore..), face priority AF (autofocus'u yaparken kamera kendisi fotograf karesindeki yuz'u bulup focuslaniyor.. lcd'den izliyorsun..) denilen ozellikleri var..
..
diger yandan flash guide number'i yuksek olan ixus700; ki sana daha genis mesafede geceleri flash'ini kullanma imkanini verir.. ama aralarinda 1-2 metrelik farklar var o baska..
..
nikon 7900'un alcak isiktaki focus hizi o kadar da iyi degilmis..
..
ama sonucta sen hangisini begeniyorsan onu al.. her biri iyi..
Evet evet hangisini alırsan al yanlış yapmış olmazsın makinaları eline al bak hangisi daha estetik,alımlı duruyorsa onu al...
- 1
İlgili olabilecek konular
-
-
Canon 600d Görüntü Görüntülenemiyor, Bilgisayarda Yeşil
16 Ara. 2024, 08:32 alarissa
177525 Ara. 2024, 13:11
mete007 -
Sony Ccd-tr502e Pal Handycam Kristal Sorunu
28 Eki. 2024, 23:57 romantikhaydut
259229 Eki. 2024, 15:14
romantikhaydut -