omalko
omalko (üye)
Ankara / Profesyonel Fotoğrafçı

Sony mi Canon Mu?

Merhaba arkadaşlar.

Yeni bir dijital fotoğraf makinesi alacağım ama sony ve canon arasında kararsız kaldım. İki markada bu türün en üst sınıfı. Modeller hakkında tam karar veremedim ama canon a95 ve sony DSC-V1 den birini seçeceğim sanırım. Canon gözüme daha hoş görünüyor ve daha çekici duruyor. Makro çekimde 5 cm kadar inmesi, şık tasarımı, manual ayar zenginliği, dönebilen ekranı çok güzel. Sony nin ise 4x optik zoomu (eğer dsc-v1 i seçersem) güzel. Kalite olarak çok farklarının olduğunu sanmıyorum. Gönlüm canondan yana (benim bu markaya karşı bir zaafım var sanırım ) fakat alacakken en iyisi olsun, en mantıklısı olsun istiyorum. Canon ve Sony hakkında ki genel görüşlerinizi ve yukarıda belirttiğim iki model arasındaki görüşlerinizi bildirirseniz çok mutlu olurum.
şimdiden teşekkürler.

Tarih: 25 Kasım 2004, 19:53 - İp: yok
murat 856
murat 856 (üye)
Çanakkale / Doğa Fotoğrafçısı

hangi makinayı aldığında mutlu olacağını düşünüyorsan onu al aralarında fark yok gibi bir şey ama canon üstün..

 

Tarih: 25 Kasım 2004, 20:03 - İp: yok
omalko
omalko (üye)
Ankara / Profesyonel Fotoğrafçı

canon sanki dediğin gibi daha üstün duruyor. Başka yorumlarınızıda beklerim.
Sizlere bir sorum daha olacak hazır konu açılmışken. Bazı sitelerde canon a95 için film çekme süresi max. 30 saniye diyor. Bu acaba içinde gelen hafıza kartının kapasitesi nedeniyle mi böyle denmiş yani daha büyük hafızalı kartla daha uzun filmler çekebiliyor muyuz yoksa kart ne olursa olsun filmlerimizi hep 30 sn. lik mi çekmek zorundayız? Bileniniz varsa ve yardımcı olursa mutlu olurum.

 

Tarih: 26 Kasım 2004, 11:33 - İp: yok
burkay
burkay (bilir kişi)
Ankara / Firma


Sony ürünlerinde miadlı parçalar bol...Biz akdeniz kültürüne sahip bir ülkeyiz ve bizim kitabımızda "evladiyelik" kavramı vardır oysa gelişen tüketim toplumu kültüründe bu kavram yerini "teknoloji kiralama " olarak değiştirdi. Sony alırsın özelliklede garanti bittikten sonra bozulur tamirciye gidersin ve bu seferde yenisini mi alsam yoksa tamir mi ettirsem diye ikilem yaşarsın Tıpkı yazıcıların kartuşu gibi....bence canon a 95 de değil ama konica-minolta ve fujinin ürünlerinide incele...duygular adamı yanıltır ama akıl her zaman üstündür....

 

Tarih: 26 Kasım 2004, 13:40 - İp: yok
omalko
omalko (üye)
Ankara / Profesyonel Fotoğrafçı

burkay verdiğin bilgi için teşekkür ederim. Bu konuyu meslek haline getirmiş biri olarak senin vereceğin bilgiler çok değerli tabi ki. Yalnız ben konica-minolta ve fuji ninde makinelerini inceledim. Konica pek bana göre değil. fujinin güzel aletleri var fakat fujinin çekim kalitesi her zaman canon ve sony nin arkasında kalıyor. Onun için elemiştim fakat aklımda hala birkaç fuji makine duruyor. Sony ler dayanıksız dediniz peki canon bu konuda nasıl? Size bozuk canon da çok geliyor mu?

 

Tarih: 26 Kasım 2004, 14:23 - İp: yok
zekai s.
zekai s. (üye)
İstanbul / Meraklı

Bikaç gün önce bi arkadaşım da bana aynı soruyu sordu verdiğim cevap Sony V1 oldu .
Neden: Dpreview sitesindeki V1 incelemesine bakarsanız G5 le karşılaştırıldığını göreceksiniz ; ben bunu düşünerek arkadaşıma V1 i önerdim , tabi karar sizin .

 

Tarih: 26 Kasım 2004, 16:56 - İp: yok
murat 856
murat 856 (üye)
Çanakkale / Doğa Fotoğrafçısı

nikon coolpix modellerini inceledin mi?bence çoğu modeli sony,canon gibi markaları gölgesinde bırakıyor...kesinlikle ben nikon derim....

 

Tarih: 26 Kasım 2004, 21:53 - İp: yok
  • 1