Fotoğrafçılık Forumları
Sony Dsc W-1(12) İle İlgili
Önümüzdeki günlerde başlıktaki dijital fotoğraf makinasını almayı düşünüyorum, bu modeli kullanan, şu an sahip olan arkadaşlardan ürünle ilgili düşüncelerini, makinanın ekslilerini artılarını öğrenebilirmiyim, kısaca tavsiye edermisiniz ?
w1 kullandım, çok iyi makinedir. manuel ayar imkanları, geniş lcd (2,5 inch) ekranı, carl zeiss lensiyle ileri amatör bir kullanıcıyı fazlasıyla memnun edecek bir alet. kesinlikle tavsiye ederim. bir ara 700 ytl'ye 128 mb memorystick card ve orijinal çantasıyla birlikte satılıyordu. ama sanırım stokları tükendi, ortalıkta pek gözükmüyor bugünlerde...
Centurion cevabınız için teşekkürler. Makinayı elinizden çıkarma sebebinizi ( makinadan kaynaklanan bir sorunsa ) öğrenebilirmiyim, ayrıca bazı yabancı forumlarda w-1 in bazen renk ve detayların keskinliğini tam olarak yansıtmadığına dair yorumlar var (sharpness le biraz oynanarak bu sorun gideriliyormuş), böyle bir problemle karşılaştınız mı ?
#dagon' tarafından 23.03.2005 01:28:50 tarihinde düzenlendi.
makineyi elden çıkarmadık (çıkarmadık diyorum zira yeğenimin makinesi, zaman zaman ben kullanıyorum.). şu kadarını söyleyeyim, ful manuel bir makine ama otomatik de çekim yapabiliyorsunuz. makrosu da gayet iyi. belki problem olarak bir tek şunu söyleyebilirim: "noise-reduction" diye bir olay var, yani parazit diye türkçeye çevirebileceğimiz özellikle yüksek ISO değerlerinde ortaya çıkabilen kirlilikleri otomatik olarak gideren bir sistem. işte bunu yaparken diğer tüm sony'lerde olduğu gibi biraz aşırıya kaçıyor ve böylece özellikle de düşük kontrastlı alanlardaki bazı ince detaylar kaybolabiliyor. ama bunu normal bir kullanıcının farketmesi kolay kolay mümkün değil. ve diğer markalarda da bu ve benzeri sorunlar ne yazık ki var. bir arkadaşımızın dediği gibi, her şeyiyle mkemmel bir makine maalesef henüz yok. kolay gelsin...
- 1
İlgili olabilecek konular
-
Bilgisayardan Wifi Şifresi Öğrenme
18 Oca. 2025, 19:54 prodersler
021218 Oca. 2025, 19:55
prodersler -
-
Sony Ccd-tr502e Pal Handycam Kristal Sorunu
28 Eki. 2024, 23:57 romantikhaydut
247429 Eki. 2024, 15:14
romantikhaydut -