enjoy_76
enjoy_76 (üye)
Ankara / Amatör

Sony Dsc-n1 Alınır Mı?

n1 almak istiyorum makineler hakkında çok bir bilgim yok. çok profesyonel bir iddiam yok yalnızca kaliteli fotoğraf çekecek ve de idare eder bir görüntü kaydı almak istiyorum. bu makineyi tanıyor iseniz tavsiyelerinizi bekliyorum.yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Tarih: 5 Temmuz 2006, 10:45 - İp: 81.***.**2.79
bruss
bruss (üye)
İstanbul / Stüdyo Fotoğrafçısı

sevgili arkadaşım sony-nr makina 8.1 megapiksel fakat amatör bir makinadır birazda pahalı bir üründür dokunmatik ekran 3 inç ekranı vardır ekranı kalemiyle kontrol edelir fakat dalında kompact makinada yani ufak slim modellerde daha iyisini bulamazsın hafızasına müzik yükleyim slayt yapabilirsin tek kelimeyle müthiş bir slim makinadır mega piksel demek net fotograf anlamına gelmez ama mükemmel bir makinadır sony bayisi olarak tanıdığım ve sattığım bir makinadır iyi bir seçim

 

Tarih: 5 Temmuz 2006, 15:11 - İp: 85.***.**2.191
enjoy_76
enjoy_76 (üye)
Ankara / Amatör

bruss, ilk cümlen okurken eyvah kötü bir makine beğenmişim diycek oldum devamında olumlu gelince rahatladım teşekkür ederim bilgin için..

 

Tarih: 5 Temmuz 2006, 15:24 - İp: 81.***.**2.79
bruss
bruss (üye)
İstanbul / Stüdyo Fotoğrafçısı

rica ederimmm sevgiler iyi günlerde kullanman dileğiyle o makina yarı profesyonel makinalardan daha iyidir emin olabilirsin fakat iyi bir baskı yapan bir yer bulabilirsen müthiş bir netice alırsın

 

Tarih: 6 Temmuz 2006, 21:06 - İp: 85.***.**1.174
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

Bu N1 hakkında yapılan yorum bana biraz saçma geldi.Hiçbir kompakt makina,yarı profesyonel bir makinadan daha iyi olamaz.Öyle olsaydı kimse hem fazla para verip bu makinaları almaz,birçok manuel ayarı öğreneceğim diye sabretmezdi.N1 sınıfının da en iyi makinesi değildir üstelik,bırak yarı profesyoneli.Bilmiyorum enjoy duydun mu Canon S80'i.İşte bu makina compakt sınıfın en iyilerinden biridir(dikkat edersen en iyidir diye bir kelime kullanmadım).Üzerinde istersen manuel ayarda yapabilirsin.
Ancak şunu söylemeliyim fiyat olarak 1000 ytl sınırında dolaşmaktadırlar.Bu fiyata alabileceğin başka ürünlerde bulabilirsin.İyice araştırıp kararını vermelisin.

 

Tarih: 7 Temmuz 2006, 09:30 - İp: 85.***.**3.164
bruss
bruss (üye)
İstanbul / Stüdyo Fotoğrafçısı

sony n1-makinanın ccd ve mega pikseli çok yüksektir buda mesala sony h-2, h-1 gibi makinalardan daha iyi ne tice alırsın anlamına gelmektedir sony slim ufak cihazlarda taktir edersinizki nikon ve canon daha iyi satıyor buda demekki iyi bir cihaz olduğunu ıspatlar prof makinalarda nikon canon kompack makina sony dir unutmayalım arkadaşlar ben fotoğraf çeken bir insan değilim ama noritsu baskı makinası kullanan bir labaratuvarda çalışıyorum onun için her makinanın baskısını görme imkanı bulabiliyorummmm tşkler

 

Tarih: 7 Temmuz 2006, 11:38 - İp: 81.***.**6.76
buffalo
buffalo (üye)
Ankara / Amatör

1/1,8'' süper HAD CCD sensör kullanıyor bu makine. bu haliyle teorik olarak h1 h2 benzeri makinelerden daha iyi fotoğraf çekebileceğini söyleyebiliriz. ama daha iyi fotoğraf geniş bir kavram, burada her drumda daha iyi fotoğraf değil kast etmek istediğim. aynı durumda daha iyi fotoğraf çeker demek daha doğru olur.

n1 teknoloji harikası bir cihaz. fakat fiyat/performans oranı düşük. fiyatı gözardı edersek amatör bir fotoğrafçıyı çok tatmin edeceğini söyleyebiliriz.

 

Tarih: 7 Temmuz 2006, 12:16 - İp: 81.***.**4.144
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

selamlar arkadaslar..

sony n1'de 8 milyon pixel ve 1/1.8" sensor var.. h1, h2 gibi makinelerde ise sensor 1/2.5" dir ama daha az pixel vardir.. sonucta birbirinden cok da farkli sonuclar vermeyeceklerdir.. (her bir pixeli olusturan parcanin buyuklukleri tahminimce yakindir birbilerine.. su anda hesaplayamayacagim dogrusu..)
ama su noktada anlasmazlik cikiyor; bu makinelerden cikan fotograf kaliteleri ille de ayni olmak zorunda degiller.. veya n1'de manuel ozellikler olmasi da gerekmez.. ben oyle dusunuyorum..
cunku satin alacak kesim farkli olacaktir.. mesela kivancin bahsettigi makineyi alan kesim, daha cok fotografla ilgilenen, birseyler yaratma hevesinde olacak insanlardan olusuyor; cunku manuel ayarlari mevcut..
fakat eger ki hem gosterisli hem kullanimi kolay hem de kaliteli cikti verecek makine isteniyorsa, sony n1, harika secim olacaktir..

acikcasi ben sony n1'i cok begeniyorum, begenmeye de devam edecegim.. o makineyi alirsam da manuel ozellikle falan ugrasmazdim dogrusu.. ekranda kalem kullanabiliyorsun mesela.. harika.. tam keyif isi sony n1..

bu arada, bruss, artik sony profesyonel alanda da canon ve nikon gibi kaliteli ciktilar veren olacak sanirim.. sony r1 bunun canli kaniti.. ve iste dslr yaptilar. tabii bekleyip gormek lazim..

#dadanagast' tarafyndan 07.07.2006 17:36:22 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 7 Temmuz 2006, 17:35 - İp: 62.***.**2.10
enjoy_76
enjoy_76 (üye)
Ankara / Amatör

arkadaşlar bilgilerinizi ve fikirlerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim. Almaya gittiğimde yeniden kafamı karıştırmazlarsa haftasonu elimde olur inşaallah...

 

Tarih: 10 Temmuz 2006, 12:14 - İp: 81.***.**2.79
byportre
byportre (üye)
İstanbul / Meraklı

KONUŞÇAKTIM

BU SÖZÜNDEN SONRA SÖYLENECEK Bİ SÖZÜM YOK

SAYGILAR

 

Tarih: 14 Temmuz 2006, 18:14 - İp: 85.***.**5.222
  • 1