saltan
saltan (üye)
Kocaeli / Amatör

Sony Dsc H1

urunu az cok sitelerden inceledim
cok iyi gibi gorunuyor
sizca hangisi
1- panasonic fz20k
2-canon s2 is
3-sony dsc h1
yardımmm

Tarih: 10 Haziran 2005, 12:48 - İp: yok
centurion
centurion (üye)
İstanbul / Meraklı

fz20 başarısı kanıtlanmış çok iyi bir makine ama artık biraz eskidi. diğer ikisi arasından bir seçim yapmaksa hakikaten çok zor. ama sanki s2 bazı özellikleriyle biraz daha ağır basıyor. örneğin sensör boyutu h1'in daha ufak (1/2.4"). sony bu modelinde (muhtemelen maliyeti düşük tutmak için) carl zeiss lens kullanmamış. s2'de döner lcd olması da bir artı.
özetle, bence s2 is!

 

Tarih: 10 Haziran 2005, 13:44 - İp: yok
ocaklilar
ocaklilar (üye)
İstanbul / Amatör

centurion a katılıyorum.

s2 de
50 ISO
0 cm Makro
Daha fazla beyaz ayarı + Manuel
Dönebilen LCD

bence + özellikler.

 

Tarih: 10 Haziran 2005, 13:53 - İp: yok
kobra
kobra (üye)
Sakarya / Meraklı

Yanlış bilgilenilmemesi açısından yazayım bölen değer ufaldıkça bölüm büyük çıkar S2 nin ccd si 1/2.5 bu durumda Sony'nin ccd si fiziksel olarak daha büyük ancak bu önemsenmiyecek kadar az bir büyüklük

 

Tarih: 10 Haziran 2005, 14:31 - İp: yok
centurion
centurion (üye)
İstanbul / Meraklı

haklısın. aklımda 1/1.8" gibi kalmış. sanırım s1'le karıştırdım.
ama buna rağmen s2 is diyorum!

 

Tarih: 10 Haziran 2005, 14:41 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

burada s2 ve h1 ile cekilmis fotograflari karsilastirin arkadaslar.. bana kalirsa h1 daha iyi gibi.. siz ne dusunuyorsunuz? aralarindaki fark cok az aslinda..
ama degerlendirmede h1 yerine harika fz20 cok daha iyi bir secim olacaktir denilmis.. centurion'a katiliyorum; fz20 eskidi artik.. s2 daha iyi bir secim olacaktir..

 

Tarih: 10 Haziran 2005, 21:24 - İp: yok
upsmeh
upsmeh (üye)
Ankara / Meraklı

bende bu üç model arasında sıkıştım aslında s2 temmuz başı ile garantili TR de olacak fiyat belli değil ama s2 daha mantıklı geliyor banada sony carll olmayınca tadı cıkmaz birde 20 yerine FZ5 var TR fiyatıda S2 den ucuz ve 950 YTL çıvarında FZ20 ile arasındaki tam farkı bilmemekle beraber bunuda değerlendirmeni tavsiye ederim kolay gelsin.....

Uf BEEE Foto mak. almak ne zor bir işmiş Kafası karışıyor insanın....

 

Tarih: 11 Haziran 2005, 02:37 - İp: yok
droral
droral (üye)
Ankara / Amatör

Merhaba agk, ben de senin gibi bu forumu uzun zamandır takip ediyor ve çok yararlanıyorum.
"Cekimler agirlikli olarak sahne ve dans uzerinde yogunlasiyor. Bunun yaninda gece ve doga cekimleri de ilgimi cekiyor " diyorsun, kimse kusura bakmasın söyleme ihtiyacı hissediyorum: çözümün DSLR! Gece çekimi diyorsun sahne ve dans diyorsun. Özür dileyerek sormak isterim sevgili Dadanagast : 30 saniye pozlamayla sahne ve dans gösterisi nasıl çekilebilir?
Ben Kodak DX6490 ve Panasonic FZ20 kullanıyorum. İkisinden de (kendi çaplarında) memnunum. Fakat sonuçta kompaktlar.
1/2.5'lık CCD neticede 100 ISO üzerinde (hangi makina olursa olsun) noise yaratmaya başlıyor. Aynı şey uzun pozlama yaptığında da geçerli. Oysa DSLR bir makinayı değil 400, 1600-3200 ISO'da bile kullanabilme şansın var. Üstelik neticeleri kompakt bir makinede 200 ISO ile çekilenlerden bile iyi. Böylece düşük ışıklı ortamlarda dahi yüksek ISO sayesinde istediğin diyafram ve shutter hızlarıyla oynayabiliyorsun.
Aşağıdaki linkte belirttiğin her 3 makinayı da aynı sayfada inceleyek karşılaştırabilirsin:
http://www.dpreview.com/reviews/compare_post.asp?method=sidebyside&cameras=canon_s2is%2Csony_dsch1%2Cpanasonic_dmcfz20&show=all

 

Tarih: 12 Haziran 2005, 20:15 - İp: yok
droral
droral (üye)
Ankara / Amatör

İlla DSLR istemem diyorsan ben naçizane FZ20 derim. Kafa flaş kullanabilmesi senin için avantaj olabilir. Gerçi S2IS de flaş kabul ediyor ama hot-shoe ile yani FZ 20deki gibi kızakla değil kablo bağlantısıyla(Yanılıyorsam düzeltin lütfen). Bu da bence özel aparatın yoksa pratik bir kullanım değil (Kodak' tan biliyorum.) FZ 20 nin bence tek hendikapı düşük ışıkta ne vizörde ne de LCD de yeterli görüşün olmaması. (Aah DSLR ahh!). Yine bence SONY ve Canon içi acele etme çünkü yabancı forumlarda henüz oturmadı bu makinalar, detaylı incelemleri henüz yok ve kullanıcı şikayetleri tam belirmedi. Sevgili agk belirtmek isterimki tüm bu yazdıklarım senin makinayı ağırlıklı olarak sahne, dans ve gece çekimlerinde kullanacağını varsaydığım içindir. Sonuçta karar verdiğin makinaların hepsi güzel ve hiç birinin açık havada, güneşli doğa çekimlerinde sorun yaratmayacağına eminim.
Gelelim" bi de bu makinelerde ek tele/wide filtre takma imkani var mi ya da hangilerinde var?" soruna . Ben FZ20 için yurtdışından Olympus'un TCON14B (tele), WCON08(geniş açı) ve MCON35 (makro) lenslerini getirttim. Burada makinaya tornacıma aliminyumdan adaptör yaptırttım. Şimdi bu adaptör sayesinde bu lensleri ve her türlü 62 mm filtreyi kullanma şansına sahibim.
Saygılarımla...

 

Tarih: 12 Haziran 2005, 20:18 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

selam doral..
oyle demek istemedim aslinda..
"shutter suresi kisa olsun diyorsun da flash kullanmayacaksan; gece sahnedeki adami fotograflaman icin 30 saniye gibi shutter kullanman gerekecek, yani tripod kullanmak zorunda kalacaksin.."
demistim.. aslinda demeye calistigim ama diyemedigim :
"flash kullanmazsan 30 sn gibi shutter kullanmak zorunda kalirsin.." di.. sonrasinda da ilave edecektim ama 30 sn kullanamazsin diye, fakat 30sn aklima sahah sabah girince birden tripod akllima geldi.. hay essek arisi soksun...
(konu burada)
...
tabii haklisin 30sn shutter falan kullanilamaz.

 

Tarih: 12 Haziran 2005, 20:49 - İp: yok
droral
droral (üye)
Ankara / Amatör

Sevgili dadaganast zaten teknik bilginin düzeyi hakkında fikir sahibi olduğum için ya agk'nın sorusunu tam okumammış ya da cevabı çok hızlı yazmış diye içimden geçirmiştim. Nitekim doğru düşünmüşüm.
Aman ha arı ne dilini ne de başka bir yerini soksun! Sen bu foruma lazımsın....
Saygılarımla...

#droral' tarafından 12.06.2005 21:43:55 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 12 Haziran 2005, 21:49 - İp: yok