puma
puma (üye)
İçel / Amatör

Sony Dcs H-1

arkadaslar merhaba, sony dsc h-1 hakkında bilgisi olan varmı? bu makinayı almayı düsünüyorum kullanan arkadaslar varsa yada bilgisi olan arkadaslar bilgi verirlerse sevinirim. amerikadan getirtecem sanırım 480 dolar. fikrimi bir baska makinadan yana kullanmassam temmuzda arkadasıma bunu siparis verecem. alternatif makina ne olabilir, ve bunu türkiyeye getirirken vergi harc v.s. ödemesi gerekiyomu arkadasımın? ceveplarınız icin saolun dostlar.

Tarih: 20 Haziran 2005, 23:04 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

benim sana tavsiyem; arkadasina amerikadayken makineyi alip kullanmasini soylemen bir sure.. cunku kutusunda getirir buraya, iki gun sonra da bozulur, sonra hadi isin yoksa amerikaya geri yolla makineyi.. digital cihazlar arizayi ya aldiktan hemen sonrasinda (bir iki hafta icinde) ya da cok sonralar verirler.. o yuzden arkadasin gelmeden iki hafta oncesinden almasini ve kullanmasini soyle.. tabii aman dikkatli olsun kullanirken..
gelirken kutunun icinde getirmezse problem cikmaz buyuk ihtimalle gumrukde.. ben simdiye kadar kac kere gittim turkiyeye, bir kere olsun cantami acip bakmaadilar.. tabii sans meselesi bu..
diyelim ki gumruge yakalandi arkadasin; H1 kutunun icindeydi.. aslinda yakalanma olayi cok farkli; cunku gostermemeye calisiyorsun, o halde senden belli bir ucreti daha ceza olsun diye talep edebilirler.. o kotu iste..
sana tavsiyem; ritzcamera'dan, H1'i ara ve sepete ekle.. international checkout yap.. sana turkiyeye ne kadar geldigini -gumruk bedelleriyle birlikte- soyluyor.. ustelik arkadasina da yuk olmamis olursun, arkadasin makineni de kullanmamis olur..
..
ama baktin ki gumruk falan derken cok pahaliya geliyor; arkadasina, ben olsaydim, H1'i kutusuyla birlikte acilmamis bir sekilde getirmesini soyle.. hatta hediye paketi yapsin.. gumruk ile karsilasirsa da: "babama hediye olarak aldim" der.. hediye kapsamindaki urunlerden gumruk bedeli isteyemezler.. evet evet, en iyi yontem bu.. hediye paketi yapsin..
yine de elinde sallaya sallaya ecmesin gumrukten..
tamam buldum.. dutyfree torbasinin icine koysun gumrukten gecmeden once..

 

Tarih: 20 Haziran 2005, 23:30 - İp: yok
puma
puma (üye)
İçel / Amatör

dostum dedigin yere baktım. bana maliyeti 706 dolar oluyor vergisi falan filan derken ordaki satıs fiyatı ise 499 dolar, bir iki site var 459 dolara falan ama pek güvenmiyorum, hoş arkadasım oradan alacak ama ben yinede güvenmiyorum. yani arada yaklasık 210 dolar falan fark var o yüzden ben arkadasıma yük edeyim en iyisi gelirken diyorum boynuna assın gecsin iceri kim ne diycek ki yardımın icin saol. ya peki ne bilim aslında kararımı tam vermis degilim, baska hangi makinalar var alınabilecek bu fiyata? yada bu makinaların almanya fiyatları nedirkuzenimde orda oda eylülde gelecek izne, yoksa onamı getirtsem ha ne dersin, kafdanı ütüledim valla ha)

 

Tarih: 20 Haziran 2005, 23:51 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

diger konu altinda yazdim birseyler puma..
ama iste su da olsun bu da deyince fiyat cok yukseliyor..
diger alternatifin bence canon s2 is olabilir.. cunku yuksek zoom istiyorsun.. eger yuksek zoom olmazsa da olur dersen bence sony'nin dcs-v3'si de harika bir makine.. ona da bir bak..

 

Tarih: 21 Haziran 2005, 00:12 - İp: yok
  • 1