zamankekem
zamankekem (üye)
Ankara / Amatör

Sd Kart, Pil

Canon a510 almaya karar verdim ama bu hafıza kartları kafamı karıstırdı.

256 MB SD SECURE DIGITAL KINGSTON 39 milyon
256 MB SD SECURE DIGITAL SANDISK 57 milyon

Sandiskin kartında neden böyle fiyat farkı var anlamıyorum. Hangi marka oldugu cok mu önemli? Bİlen varsa söyleyebilir mi. Bird e a510la kullanabilecegim pil ve sarj aleti önerebilirmisiniz. Hem hesaplı hemde sorunlu olmasın istiyorum. Tahminen kart, pil ve sarj aletine toplam 150 harcayabilirim sıkarsam 200 e kadar cıkabilir.

Tarih: 11 Mayıs 2005, 01:20 - İp: yok
meka
meka (üye)
Trabzon / Meraklı

sandisk ömürboyu garanti veriyor diye biliyorum
an az 2300 mah ni-mh pil al, kodak olabilir

 

Tarih: 11 Mayıs 2005, 01:29 - İp: yok
centurion
centurion (üye)
İstanbul / Meraklı

sandisk flash kartları icat eden firma ve birçok firmaya da fason üretim yapıyor ayrıca. arkadaşın dediği gibi, mür boyu garanti veriyor. diğer taraftan, kingston'la ilgili olarak bellek kapasitesini doğru yansıtmadığı iddiaları var ama ben şahsen rastlamadım. yani, örneğin, 256 mb'lık bir sd kart alıyorsunuz, 225-230 mb çıkıyor diyorlar. bir diğer sorun, kartların hızlılığı ile ilgili. çektiğiniz fotoyu karta kaydetme süresi birinde 1 sn sürer, diğerinde 5 sn sürer. bu durum daha çok makineyle ilgiliyse de kartın da rolü var. o nedenle, 15-20 ytl için riske girmeye değmez, sandisk'i öneririm.
pil konusu ise, 2300 olması şart değil. 2100'lük pil de gayet güzel idare eder. ideefixe'de 4 adet 2100 mA'lık piliyle birlikte GP markalı şarj şarj aleti satılıyor, 23 ytl'ye. tavsiye ederim.

 

Tarih: 11 Mayıs 2005, 09:07 - İp: yok
ugur photo
ugur photo (üye)
Ankara / Firma

insanların bilmediği konularda yol göstemeleri çok büyük bir hatadan başka birşey değil.
öncelikli olarak sandısk 5 yıl garantili
kıngston ömürboyu
hepinize iyi günler

 

Tarih: 30 Mayıs 2005, 10:08 - İp: yok
bitpire
bitpire (üye)
İstanbul / Amatör

O kadar hatayı herkes yapabilir. Kesinlikle çok büyük bir hata değil. Sırf birbirinize destek olmak adına en küçük hatada böyle abartılı ifadeler kullanırsanız inandırıcılığınızı kaybedersiniz. Bir tüketici olarak benden uyarması.

 

Tarih: 30 Mayıs 2005, 11:01 - İp: yok
centurion
centurion (üye)
İstanbul / Meraklı

bu ömürboyu garanti iddiası da pratikte hiçbir anlam ifade etmeyen bir pazarlama taktiğinden başka bir şey değil. bu kartları vazgeçtim ömürboyu olmasından, 5 yıl sonrasında bile kullanabileceğinizi sanıyor musunuz? ayrıca kingston ömür boyu garanti veriyor diye, sandisk'ten daha iyi olduğunu iddia edebilecek kimse var mı acaba, merak ediyorum. bir tarafta çinde fason olarak ürettirilmiş bir mal var, diğeri ise flash card'ları bulan, geliştiren firma.

 

Tarih: 30 Mayıs 2005, 11:10 - İp: yok
ugur photo
ugur photo (üye)
Ankara / Firma

yukarıdaki mesaj için ÖZÜR..!
benim tarzım olmayan sözler..!
bilgisayarın başına oturan bir müşterimiz, açık olan forumdaki bu mesaja bizim adımıza cevap vermiş..!

sandisk 5 yıl ömürlü bir kart,yalnız bununla birlikte,özellikle kingston a göre çok az hata veren kartların başında..!

pil konusuna gelince ise, piyasada şu anda en hesaplı ve en kaliteli malzemeler arasında fransız malı UNIROSS var, 6 adet 2100 mA kalem pil şarj cihazı ile birlikte 30 YTL..!

sevgili zamankekem,256MB SD ve 6 pilli şarj aletini sana 90 YTL...
saygılar!
ugur

 

Tarih: 30 Mayıs 2005, 20:51 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

herkese selamlar..

kingston kartlar sandisk kartlar kadar iyidir.. ben de kullaniyorum, hicbir sikayetim yok.. sd kartlar zaten normal cf kartlara oranla daha hizli, eger ki ultra veya extreme gibi kartlardan konusmuyorsak arada fark yok denecek kadar azdir buyuk ihtimalle.. bence %50 fiyati fazla oldugundan degmez.. onun yerine kingston'in 512mb'lik bir kartina bak, eminim ki fiyat olarak ayni gibidir..
artik bircok firma kendi damgalarini vurup bu kartlardan satiyor.. biri digerinden birkac kilobyte hizli olabilir, ama bence bu onemli birsey degil A510 konusunda.. aslinda hicbirinde onemli degil..
..
pilin en cok kapasiteye sahip olanindan al bence.. bazi pilleri sarj eden cihazlar daha cabuk sarj ediyorlar.. fiyatlari yuksek olabilir ama bazen hizli sarja ihtiyacin olabilir.. butcenin yettigi olcude tabii.......

 

Tarih: 31 Mayıs 2005, 04:39 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

bu arada son birsey daha eklemek istiyorum..
ben 350D makinemi satin alirken, cf kartlara da baktim dukkanda.. satici bana ilk olarak "impact" marka 256mb'lik bir karti gosterdi.. fiyati 9 pound'du.. hizli bir kart alincaya kadar yetinirim diye dusundum ve aldim.. diger sandisk, lexar gibi kartlar en azindan 25-30 pound'du..
canon'un hediye olarak gonderdigi 256mb'lik sandisk karti da aldim postadan, 20 gun sonrasinda..
impact ile sandisk arasinda kesinlikle hicbir fark yok..
her ikisinde de ayni hizda calisiyor makinem..

...

hafiza kartlarina zaten kolay kolay birsey olmaz.. veya en azindan benim basima hicbir sorun gelmedi simdiye kadar.....

 

Tarih: 31 Mayıs 2005, 04:48 - İp: yok
centurion
centurion (üye)
İstanbul / Meraklı

sevgili uğur photo,
inanın ilk mesajınızı okuduğumda içimden "bu uğur photo'nun tarzı değil" diye geçirdim. nitekim siz durumu açıklayınca düşüncemde haklı çıktım. forumda belirli bir seviye çizgisine sahip, tartışma adabını bilen az sayıda kişiden birisiniz.
selamlar...

 

Tarih: 31 Mayıs 2005, 09:13 - İp: yok
  • 1