murgur
murgur (üye)
İstanbul / Amatör

Samsung Pro 815

Samsung'un dslr-like bir makinası var, incelemesini bu linkte bulabilirsiniz: http://www.uruninceleme.com/incelemedetay.aspx?Id=3
Amerika fiyatı 700,-USD civarı. Yorumu ustalara bırakıyorum.

Tarih: 25 Şubat 2006, 00:58 - İp: yok
ozzyalp
ozzyalp (üye)
İzmir / Amatör

İzmir'de bir Samsung mağazasında inceleme fırsatım oldu. İlk izlenimlerim:
420mm'lik odak uzaklığına(15x) olması büyük bir avantaj. Aynı zamanda geniş açı(28mm) imkanı da sunuyor. Ancak(bir alışveriş merkezi yani kapalı bir mekanda denedim) zoom mesafesi arttıkça LCD'de göründüğü kadarıyla görüntü bir tuhaflaşıyor. Bilgisayarda yahut baskıda nasıl durur bilemem.
Viewfinder çok tuhaf biryerde. Bu da çok büyük(devasa demek daha doğru olur sanırım) bir LCD kullanılmasından kaynaklanıyor.(3,5") Bu büyük LCD'nin bir diğer dezavantajı adamlara düğmeleri nereye koyacakları konusunda bir şaşkınlık yaşatmış olması. Şaşkınlık yaşamış olmalılar çünkü düğmeleri gerçekten hiç efektif olmayan yerlere (tabir-i caizse) dağıtmışlar.
Bunun yanısıra üst LCD ekran düşük seviye(bel hizası gibi) çekimler için bir avantaj teşkil edebilir. İyi bir işlemcisi var. Süre tutmadım ama RAW ve Tiff dosyalarını gayet iyi bir sürede yazabiliyor.(Sizin verdiğiniz linkte tam tersini söylüyor gerçi ama)
Bunlar ilk aklıma gelenler. Sevgiler...

Tarih: 25 Şubat 2006, 10:49 - İp: 88.***.**6.11
alper1972
alper1972 (üye)
Zonguldak / Amatör

bir çok yorumlar yapıldı bu makina hakkında...çoğu insan yorum yaparken kağıt üzerindeki teknik detaylar ışığında düşündüklerini yazıyorlar...ama nedense kimse her malın bir alıcısı olabileceği mantığını kabul etmek istemiyor..

genelde en büyük yanlış dslr benzeri bir makinaya bu kadar para vereceğime dslr makina alırım mantığıdır. bu herkes için doğru değildir..neden mi? çok basit.. eğer dslr makina alacaksanız sadece fotoğraf çekmek ile yetinmek zorundasınız...eğer video çekmek isterseniz ayrıca bir masrafta daha bulunmanız ve her iki makinayı da yanınızda taşımanız gerekecektir. dslr makina aldığınızda objektiflerinin de dslr makina kadar para tuacağına hatta bir zaman sonra asıl masrafın lensler olduğunu da göreceksinizdir... amacım kesinlikle dslr makinanın dezavantajlarını sunmak değildir...elbetteki dslr makinaların fotoğraf kalitesi tartışılmaz...slr benzeri makinalar ile kıyaslanamaz bile...ama kişilerin önceliklerini belirlemek ve ona göre makina alımı yapmaları gerekir. örneğin ben hem tele zoom hem geniş açı olsun hem de video çeksin böylelikle her gittiğim yere rahatlıkla götürebileyim ve istediğim videoyu yada resmi çekebileyim diye slr benzeri bir makina tercih ettim....bunlar panasonic, samsung ve fuji idi...ben samsungu seçtim...bu diğerlerinin kötü olduğu anlamına kesinlikle gelmez...hepsi de güzel makinalar....sadece bir takım özellikleri beni cezbetti...başka insanları başka makinaların özellikleri cezbedecektir.şunu da unutmamak gerekir çok ama çok prof. değilseniz orada yazan çoğu özelliği kullanmıyorsunuz bile...önceden de belirttiğim gibi önceliklerinizi belirleyin ondan sonra makina alın.....

Tarih: 25 Şubat 2006, 14:32 - İp: 85.***.**8.150
  • 1