Fotoğrafçılık Forumları
S5600
arkadaşlar merhaba!
bu işe yeni başlıyorum fakat bir çok konuda eksiğim var.yorumlarınızı okuyorum fakat bazı terimleri anlamıyorum ve ne işe yaradığını tam olarak bilmiyorum bunları öğrenebileceğim bi kaynak mevcut mu?
s5600 yeni başlayan biri için faydalı olur mu?
arkadaşım anlayamadığın terimleri forum aramada arattırırsan açıklamasını büyük olasılıkla bulabilirsin.. yeni başlayan birisi için gayet uygun bir makine.. eğer bulamadıkların olursa bildiklerimi cevaplamaya çalışırım..
saygılar..
Applemac arkadaşımı yakalamaya çalışıyorum bende.Makinesinin iyi ve kötü yönlerini bana ve diğer arkadaşlara açıklarsa sevinirim.Şu soruları merak ediyorum?
1.4adet 2500MA pil ile lcd açık ve kapalı halde kaç foto çekiyor?
2.Iso 800 ve 1600 gerçekten pratikte kullanışsız mı?
3.Video sırasında makine zoom yapmıyormuş.Sesli video çekim kalitesi nasıl?
4.Seri çekime alındığında hiç durmadan kart hafızası doluncaya kadar çekim yapabiliyormu,saniyede kaç kare çekim hızı var jpeg ve raw formatında karta yazım süresi için beklemek gerekiyormu?
5.Renk doygunluğu,keskinliği ve gölgelerdeki detaylar nasıl?
6.Makro 10 cm olduğu için,makro çekimlerde sorun yaşanıyormu(doğru dürüst bir s5600 makrosu bulamadım hiçbir yerde)?
7.Zoom yapma ve netleme hızı nasıl?Yani 10x optik zoom da çabucak 380mm ye gidiyormu objektif ve görüntüyü hemen netleyebiliyormu?
8.38 mm geniş açı çekim adına büyük sorun oluşturuyormu?
9.Anti blur özelliği hissedilir biçimde kaliteyi etkiliyormu?
10.S9500 ile aynı lensl(5.nesil HR) kullanıyor.Foto kalitesi adına S2,FZ 5,FZ 20 ve S9500 ile kıyaslarmısın makineyi?
Daha önce bana ulaşabilirsin dediğin yere mail yazdım ancak gönderme hatası verdi.Bayağı da uzun yazmıştım.
Yukarıda yazdığım soruları yanıtlayacak arkadaş varsa sevinirim.Mümkünse s5600 kullanıcıları olsun!
soruların tamamının cevabını ve karşılaştırmalı fotoğrafları 9500 ve 5600 testinde bulabilirsiniz.,
sevgili osmanlı,
şimdi sana üşenmeden cevaplayacağım bu soruları.. ve bunu da hakikaten içimden gelerek yapıyorum.. lakin sevgili beytullah'ın söylediği gibi forumda bunların hepsinin cevabı var ve arattırdığın zaman çok daha detaylı bilgilere ulaşabilirsin..
1. ben makine ile lcd açık iken ortalama 400-500 kare fotoğraf çekiyorum.. lcd kapalı iken hiç denemedim. ama tahminim üçte bir oranında bir artış olur..
2. iso 800 ve 1600 düşük ışık şartlarında kullanılan değerler bildiğiniz gibi.. ama aynı zamanda hareketli cisimlerin dondurulmasında da etkili oluyor.. çünkü ışığa hassasiyet artıyor.. yüksek isoyu birde siyah beyaz çekerken bilerek noise oranını artırmak içinde kullanabilirsin..bu fotoğrafa biraz eskilik katabilir.. ayrıca yine s5600 diye arattırırsan benim açmış olduğum bir forumda yüksek isoda soğuk floresan ışığında çekilmiş örnek resimleri bulabilirsin..
3. video da zoom yapamıyorsun fakat video çekim kalitesi gerçekten çok çok iyi.. ama şunu da unutmaki bu özelliği kullanmama olasılığın çok yüksek zaten.. çünkü asıl amaç fotoğraf çekmek oluyor belli bir süreden sonra..
4. evet kart hafızası doluncaya kadar seri çekim imkanı var. saniyede 2 kare çekim yapabilmekte.. jpeg dosyaları yazarken gayet hızlı, raw dosyasını yazarken daha yavaş.. ama bunlar çokta etkilemiyor.. raw olarak seri çekim imkanı yok..
5. renk doygunluğu ve detaylardaki başarısı sınıfının üst sıralarında. bunlar için lütfen dpreview veya fujinin kendi sitesinden örnek resimlere bakınız..
6. evet makro konusunda 10 cm ile sınıfının en kötüleri arasında.. ama close-up veya makro lensler ile bu sorunun üstesinden makul seviyede gelebiliyorsunuz.. ama distorsiyon ve kenarlardaki flulukda bu lensler ile beraber geliyor.. yine bir makro örneği için forumda arattırma yaparsan ben örnek olarak eklemiştim..
7. zoom ve netleme sınıfının yine üst sıralarında bir hızda.. özellikle düşük ışık şartlarındaki netleme hızı çok iyi..TTL 64 nokta netleme özelliği ile birlikte kontrast duyarlıklı netleme bir arada..geniş açıdan telenin sonuna gidiş hızı ise makul olmakla birlikte canon s2 den daha yavaş.. ama bunlar çok da sorun sayılmayacak özellikler..
8. 38 mm'de sorun oluşturuyormu sorusu biraz yanlış.. bu senin neyi daha çok çektiğine bağlı.. makine ile alakalı bir durum değil.. 38 mm heryerde aynı 38 mm.. ama daha geniş açılı bir objektifi olsaydı tabiki çok daha iyi olurdu..
9. çok da hissedildiğini söyleyemem.. ama özellikle düşük ışık şartlarında noise olarak size geri dönüyor tabiki.. ben aldığımdan beri anti blur kullanma ihtiyacı hissetmedim örneğin..
10. s9500 ile aynı lensi kullanmıyor öncelikle.. aynı ccd sensörü kullanıyor. yani 5. nesil bir sensör.. ama iki makinenin sensöründede temelde farklılıklar mevcut.. daha detaylı bilgiyi fujinin sitesinden alabilirsin.. birisi HR birisi SR sensör kullanıyor ama şu an tam olarak ne anlama geldiklerini hatırlayamadım.. (yanlışım varsa bilen abilerimiz veya arkadaşlarımız düzelteceklerdir.) foto kalitesi adına bir kıyaslama yapmak olanaksız.. ben çok beğeniyorum ama sen beğenmeyebilirsin mesela.. fotoğraf kalitesi olarak çok çok iyi, özellikle gece çekimlerinde.. ama diğer makineleri yabana atmak imkansız çünkü onlarda mükemmel çekim yapıyor.. anlıyacağınız göreceli bir kavram.. buna siz karar vereceksiniz..
umarım yardımcı olmuşumdur..sağlıcakla..
Ellerine sağlık.Sana çok zahmet oldu.Bu denli uzun yazı yazdırdığım için özür dilerim.Senin çekmiş olduğun fotoları beğendim.Sevgili pazarbey geçen gün seni galeride aratıp en son çektiğinden ilk çektiğin foto ya kadar atlaya atlaya baktım.Burada ya s9500 ya s2 ıs yada z2 ile z3 kullanmışsın.Senin çektiğin s5600 fotoları bir türlü bulamıyorum.
Arkadaşlar bende yeni bir makina arıyordum.S5600 gayet güzel geldi.Ama max. kart ne takabilirim.Ve mesela 1gblik karta ne kadar video kaydı yapılabilir.Cevaplarsanız sevinirim...
- 1
İlgili olabilecek konular
-
Fuji Finepix S5600neden Beni Yoruyorsun?
17 Ağu. 2010, 23:47 inadinagoztepe
1125418 Ağu. 2010, 01:44
gaijin -
-
-
-
-
-
-
-
-