evrentopbas
evrentopbas (üye)
Bursa / Amatör

Profesyonele Geçmeden Önce Kompak Makina

kolay gelsin arkadaşlar siteye yeni üye oldum yorumları okudum ve profesyonel bi makina almak için daha erken olduğunu düşünüyorum ama ileride kullanmak istiyorum bana geçiş yapabileceğim daha iyi öğrenebileceğim kompak bir cihaz önerirmisiniz
ufak bi araştırma yaptım panasonic fx500 sony h20 veya canon g10 -g9 buldum ama doğru kararmıdır diye size soruyorum
tavsiyelerinizi beklerim ve şimdiden teşekkürler

Tarih: 26 Ağustos 2009, 18:22 - İp: 78.***.**9.127
bolubeyi
bolubeyi (üye)
Ankara / Amatör

Çok genel bir soru olmuş bu. Ne tür çekimler yapmayı planlıyosunuz ve bütçeniz ne kadar? Boyutları ne kadar önemli? Canon A590 da işinizi görebilir, panasonic fz28 de... Bu makineler içinde tele çekim yapmayacaksanız g10 diğerleriyle kıyaslanamaz bile.

Tarih: 26 Ağustos 2009, 23:42 - İp: 78.***.**9.55
evrentopbas
evrentopbas (üye)
Bursa / Amatör

Genelde makro ve manzara resimleri çekmek istiyorum fiyata gelince en fazla 1000 tl civarı düşünüyorum makina boyutu ise çok faza önemli değil daha önce birisi sony hx1 tavsiye etti ama fiyat olarak beni aştı ve daha sonra lensleri derken bi makina parası daha çıkıyor o yüzden kompak makinaya yöneldim

Tarih: 27 Ağustos 2009, 15:37 - İp: 78.***.**9.127
bolubeyi
bolubeyi (üye)
Ankara / Amatör

g10 nispeten büyük sensör boyutuyla kompakt sınıfın en iyilerindendir bana göre. yine canon un sx10 modeli de önerebilceğim bi makinedir. bunların yanısıra düşük fiyatıyla fz28 bu makineleri aratmaz.

Tarih: 27 Ağustos 2009, 17:28 - İp: 193.***.**9.51
  • 1