ufukk
ufukk (üye)
Ankara / Amatör

Pentax Optio 50-minolta Dimage E500

Dün akşam sipariş verdiğim Optio 50 stok problemi nedeniyle iptal oldu. Şimdi tekrar karar vermem gerekiyor. Sizce bu iki makineden hangisi?

Tarih: 12 Temmuz 2005, 14:06 - İp: yok
ufukk
ufukk (üye)
Ankara / Amatör

İki makine de pek bilinmiyor
LCD'si daha büyük olduğu, shutter speed'i daha geniş bir aralıkta olduğu, kasası daha sağlam olduğu için Minolta'yı seçtim.

 

Tarih: 12 Temmuz 2005, 17:36 - İp: yok
ufukk
ufukk (üye)
Ankara / Amatör

Tabii Pentax da hoparlör olmaması ve pil ömrünün daha düşük olması da Minolta için avantaj.

 

Tarih: 12 Temmuz 2005, 17:42 - İp: yok
musci
musci (üye)
İstanbul / Amatör

Aynı kafadayız, ben de bu iki makina üzerinde duruyorum, zaten burayı da google da arama yaparken buldum. Bir önceki mesajında pentax aldım deyince, saldırdım kanguruma ama bu mesajını görünce vazgeçtim. Minoltadan memnun musun, gerçekten pili pentaxgöre çok mu dayanıyor. Minoltada sevmediğim tek şey, vizör olmaması. Bu arada nerden ve kaça aldınız?

 

Tarih: 19 Temmuz 2005, 17:40 - İp: yok
ufukk
ufukk (üye)
Ankara / Amatör

Yalçınlar'da 330 YTL civarı sanırım, ben 350'ye Teknosa'dan aldım. Aslında iyi bir araştırmayla 300'e alınabilir. Ben üşendim açıkcası ve biraz aceleci davrandım.

Makineden genel olarak memnunum, pilleri de iyi dayandı. Ancak Pentax'a göre nasıldır bilemem. USB 2.0 olması kesinlikle Pentax'a göre avantaj. Her iki ürünün manuel'ini indirip inceleyin, büyük ihtimalle ortak bir çalışmanın ürünü. Manuel'de kullanılan örnek fotolar bile aynı Cihazların teknik özellikleri de hemen hemen aynı. Fakat söylediğim sebeplerden ötürü Minolta'yı tercih ettim. Özellikle ekranın büyük olması ve USB 2.0 olması kesin bir seçim nedeni. Şahsen adında Konica geçtiği için Minolta'ya eskisi kadar sempati beslemiyorum, Pentax'a daha sıcak bakıyordum ama bence Minolta'nın avantajları kayda değer. Optik vizör bence dij. makinelerde çok da gerekli değil. Zaten kalem pil kullandığından, pil azaldığında yedek temin etmek sorun değil.

 

Tarih: 20 Temmuz 2005, 14:40 - İp: yok
  • 1