klrlkayna
klrlkayna (üye)
Bursa / Amatör

Panasonıc Lumıx Fz28 - Canon Sx-10ıs ??

slmlar bu iki makina arasında kararsızım. özellik fiyat yönünden her yönden karasızım ve fikirlerinize ihtiyacım var.eğer başka bir makina tavsiye ederseniz onu da düşünebilir. ayrıca kompak makineler ve dslr arasındaki farkı merak ediyorum..

Tarih: 3 Şubat 2010, 17:49 - İp: 88.***.**9.134
soniquake
soniquake (üye)
Antalya / Amatör

Ben sizin yerinizde olsam bu modellerin bir üst modelleri arasında seçim yapardım. Yani;

Panasonıc Lumıx Fz35 (18x optik zoom)
Canon Sx20 ıs (20x optik zoom)

Her iki modelinde birbirlerine karşı üstünlükleri var. Mesela;

Canon, döner LCD ekrana sahip yani istediğiniz açıdan istediğiniz şekilde fotolar çekebilirsiniz. Ben Canon S5 kullandım ve bence mükemmel bir özellik.

Panasonic, Leica lens kullanıyor ve bu yüzden Canon'a nazaran netleme ve iso başarılarında bir adım önde. Özellikle Canon'un iso 400'ten sonraki kumlanma problemi gerçekten can sıkıcı.

Her iki makina da HD video çekiyor ve çekim sırasında optik zoom'u kullanabiliyorsunuz.

Fiyat olarak Panasonic bir nebze daha ucuz.




 

Tarih: 6 Şubat 2010, 21:24 - İp: 88.***.**2.32
klrlkayna
klrlkayna (üye)
Bursa / Amatör

hocam ilk önce fiyat benim için önemli. ama kullanılabilir yeni başlayan birisi için yeterli olabilecek bir makine arıyorum.makinelerden anlamıyorum çok yeniyim daha o yüzdende görüşleriniz benim için çok çok çok önemli..

Panasonıc Lumıx Fz35 (18x optik zoom)
Canon Sx20 ıs (20x optik zoom)

canonun zoom özelliği açısından diğer makineye göre biraz daha kötü olduğunu söylemişsiniz. ben parantezleri dikkate aldığımda tam tersidir diye düşünmüştüm.

bu arada fotoğraflara baktım.canonun ekranı çok hoş gerçekten ama zoom yaptığımda görüntü bozulucaksa o zamanda pek güzel olmaz.

siz olsanız hangi makineyi tercih ederdiniz.

ayrıca kompak makineler ve dslr arasındaki farkı merak ediyorum.

cvplarınızı bekliyorum

 

Tarih: 6 Şubat 2010, 22:33 - İp: 88.***.**2.120
klrlkayna
klrlkayna (üye)
Bursa / Amatör

bu arada ben öğrenciyim yani fiyat aralığım 650-700 tl civarında.. canonun fiyatına baktım. 1,200tl falan yani... bu kadar çıkamam. ama şu var bn bu işi yapmak istiyorum =)

 

Tarih: 6 Şubat 2010, 23:00 - İp: 88.***.**2.120
soniquake
soniquake (üye)
Antalya / Amatör

Evet seni çok iyi anlıyorum. Ben de öğrenciyim ve biriktirdiğin parayla tam istediğini almak istiyosun. Fiyat aralığın çok iyi. Eğer perakende satan elektronik mağazalara yani Teknosa, Bimeks vs. tarzı yerlere baktıysan evet bu fiyat. Ama ben mesela iki makinamı da Gittigidiyor'dan aldım ve eminim bu sitede makinasını bu siteden alan bir çok insan var.

Benim sana önerdiğim makinalar arasında Panasonic 660-670 lira arasında, Canon ise 710 tl civarında. Eğer gerçekten iyi bir makina almak istiyosan bu sitedeki güvenilir satıcılardan alabilirsin. 10 gün felan gelmesini beklersin ama olsun. Bence beklemeye değer. Diğer türlü bu fiyat aralığında piyasadan almak istersen üzgünüm ama çok düşük özellikli bir makina almak zorunda kalacaksın.

 

Tarih: 7 Şubat 2010, 00:48 - İp: 88.***.**2.32
klrlkayna
klrlkayna (üye)
Bursa / Amatör

selamlar bugün bir muhabir abiyle tanıştım elinde canon d beş yüz yada beş bin dedi bilmiyorum bir buçuk milyarlık bi makina vardı. bana dediki makina önemli değil ışığı iyi kullanan ve fotoğraf çekmeyi sev dedi.sonra konuştuk biraz eğer ikinci el alıcaksan muhabirlerden habercilerden güvendiğin varsa onlara sor onlar bulabilirler dedi.bana söylediğiniz fiyatlar ikinci el fiyatlarımı makinaların. internettede sıfır diye yazılı olan makinalar sizin söylediklerinizle benzer fiyatlarda.. ben yazın bu işe giricem çünkü elimdeki parayı başka bir iş için kullandım ama yazın muhakkak alıcam o yüzden şuandan bu piyasayı bilmek istiyorum..

 

Tarih: 20 Şubat 2010, 00:13 - İp: 88.***.**6.162
  • 1