ohara
ohara (üye)
İstanbul / Doğa Fotoğrafçısı

Panasonic Lumix Fz20s

Makineyi görmek için TIKLAYIN.

IS teknolijili 12x Optik zoomuyla piyasadaki en gelişmiş zoomlu makine. Bu yönüyle çok cezbedici. Ben makineyi çok beğendim. Diğer FZ20 modeline göre daha küçük ve hafif.

Her yönüyle güzel alet yalnız 5 tane kusuru var:

-Çok sık aşırı pozlamaya neden oluyor
-Kırmızı göz olayı çok sık yaşanıyor
-ISO 100'den sonra noise görülüyor
-SD kart kullanıyor
-Video kalitesi çok düşük(320x240) ve quicktime formatında.


Tarih: 27 Ocak 2005, 03:11 - İp: yok
ohara
ohara (üye)
İstanbul / Doğa Fotoğrafçısı

"-Panasonic Lumix Fz20s Video kaydında zoom yapabiliyor mu? "

Trigoly bu çok önemli bi soru ve bunu kesinlikle bir lumix kullanıcısına sorarak öğrenmelisin. Bu bilgi nette bulabilirmisin bilmiyorum, yabancı forumları takip edip soru sorabilirsin. S1 video çekerken zoom yapabiliyor belki Lumixte de aynı özellik vardır.

Yalnız ondan daha kötüsü video formatının quictime olması. Bunu VCD yapman falaz çok zor olur ve convert etmen halinde kalite kaybı yaşarsın. Bir de zaten çözünürlük düşük onu da göz önünde tut. Ben S1'le çektiğim videoları VCD yapıp TV'de izleyebiliyorum veya direkt olarak kamerayı TV'ye takip resim ve videoları görüntülyebiliyorum.


-Şarjlı batarya olması dezavantaj mı?
Bu pilin gücüne bağlı. Eğer pil uzun süre dayanıyorsa çok sorun olacağına sanmıyorum. Ama dağda bayırda gezen bir doğa fotoğrafçısı için her zaman kalem pil idealdir. Alırsın yanına 4 tane yedek kalem pil bol bol gez dolaş.

Ama şarjlı pillerin yedekleri çok pahalı ve unutma şarjlı pillerin de ömrü vardır.Galiba 300 kez dolum yaptıktan sonra pili çöpe atman gerekiyor.

 

Tarih: 27 Ocak 2005, 17:32 - İp: yok
nebiliyim
nebiliyim (üye)
Ankara / Meraklı

Dün Dubai ye giden bir arkadaşıma sordurdum.740 milyon TL fiyat almış (Türkiye den almak zorunda olanların içi cız etmiştir. ) fakat bulunduğu yer ile makineyi sorduğu yer arasında oldukça mesafe varmış maalesef .Ben yalvar yakar oldum tabii gidebilirsem dedi Bugün dönüyor almadan gelirse benimde içim CIZ edecek

 

Tarih: 28 Ocak 2005, 14:58 - İp: yok
digimania
digimania (üye)
Ankara / Amatör

Sevgili nebiliyim arkadaşım
Arkadaşının Dubaiden fiyat aldığı yerin adresi, web adresi, ya da telefonun bana iletebilirmisin. Bende bu yakında almayı düşünüyorum da. Türkiye de 2 katı fiyatla satılıyor herhalde.

 

Tarih: 28 Ocak 2005, 22:23 - İp: yok