yekaga
yekaga (üye)
İstanbul / Amatör

Panasonic Lumix Fx8

Panasonic'in yeni model ultrakompak makinesi hakkında incelemem.
- Küçük boyutları 2.5" LCD ekranı ile çok şık ve kaliteli
- Hızı çok iyi fotoğraf çekerken anı kaçırmıyorsunuz. Ayrıca LCD den izleme yaparken diğer bazı makinelerde gördüğüm yükleme hızının yavaşlığı yok anında görüntüler arasında dolaşabiliyosunuz.
- Video çekim modu 640x480 30 fps ve görüntü kalitesi aynı çözünürlüklü video kameralar kadar iyi. Tabi video için hızlı bir sd kart almak gerekiyor . Sandisk ultra2 512 aldım ve çok memnunum.
- FX7 ye göre güçlendirilmiş power. 300 foto çekeceğini teknik verilerde yazıyor ancak ben o kadar çekemedim. Ancak LCD ekranın cazibesine kapılıp aynı fotoğrafları defalarca izleme yaptık belki ondandır.
- makro çekim modu 5cm ve eğer nesne hareket etmiyorsa çok güzel çekiyor.
- optik image stabilizer çok iyi 2 konumu var. Biri sürekli aktif diğeri shutter'a basarken aktif oluyor. Kapalı konumu da var farkı görüyorsunuz.

Tarih: 20 Temmuz 2005, 00:21 - İp: yok
gucsav
gucsav (üye)
Ankara / Profesyonel Fotoğrafçı

bu arada fx9 un duyurusuda yapıldı 6 mp lik bir makine. panasonic ürünlerini arka arkaya çıkarıyor.

 

Tarih: 20 Temmuz 2005, 12:01 - İp: yok
yekaga
yekaga (üye)
İstanbul / Amatör

bakalım tekofaks bu modelleri türkiyeye getirecek mi?

 

Tarih: 21 Temmuz 2005, 10:24 - İp: yok
centurion
centurion (üye)
İstanbul / Meraklı

getirir getirmesine de, artık 6 ay mı yoksa 1 yıl sonra mı getirirler, paşa gönülleri bilir! panasonic gibi firma ne diye tekofaksla çalışır onu da anlayabilmiş değilim... bakın sony'ye, türkiyede kendi şirketleri vasıtasıyla faaliyet gösteriyorlar (sony eurasia) ve dünyada pazara sundukları bir ürün, en fazla 1 ay sonra türkiyede de satılmaya başlanıyor. anlaşılan matsushita türkiye pazarını pek önemsemiyor...

 

Tarih: 21 Temmuz 2005, 10:28 - İp: yok
yekaga
yekaga (üye)
İstanbul / Amatör

matsushita türkiye ofisi var ama yetkili distribütor firmalar varken kendisi bunlarla uğraşmıyor. Panasonic Consumer ürünleri Tekofaks broadcast ürünleri distribütörü Başarı'dır. Sony ile birlikte bu pazarda en büyük firma zaten. Sony eurasia yeni kuruldu ama her önüne gelen sony getirtebiliyor hala.

 

Tarih: 21 Temmuz 2005, 10:35 - İp: yok
centurion
centurion (üye)
İstanbul / Meraklı

getirtiyor ama en azından fiyat vb. politikalar daha "customized" belirlenebiliyor. nitekim, sony ürünlerinde yurtdışı-yurtiçi fiyat farkı minimum düzeyde + pazar payı da oldukça iyi. oysa panasonic, nal topluyor. üstelik sadece dfm pazarında değil, çok güğçlü olduğu audio ve tv pazarında dahi olması gereken yerden çok uzakta...

 

Tarih: 21 Temmuz 2005, 13:53 - İp: yok
  • 1