fot
fot (üye)
İstanbul / Meraklı

Özellikle Gece Çekimi

Amatöründe amatöründe olduğum için. Pek bi bilgim yok. Forumdada araştırdığım kadarıyla karar verdiğim. Canon A95 fakat.
Benim için önemli olan gece çekimleri. Kullananlar yada bilgisi olanlar yardımcı olursa sevinirim. A95'in sınıfında gece çekimi ve genel olarak fotoğraf kalitesi daha yüksek olan bi makina varmı acaba ?
Ayrıca genel olarak araç çekimleri yapıcam. Motosiklet, otomobil vs...
Yardımınız için teşekkür ederim

Tarih: 24 Şubat 2005, 16:01 - İp: yok
bozo
bozo (üye)
Kocaeli / Amatör

sevgili FOT üzgünüm ama canon a95'in sınıfını geç, prosumer 8 mp'lik Nikon 8700, canon pro1, olympus c8080, sony F828 ve konika-minolta a2 bile yüksek isolarda (200 den sonra) noise 'ler kabul edilmeyecek düzeylere çıkmakta.

gece çekiminden kastın flashlı yakın plan arkadaş fotolarımı yoksa, flashsız şehir ışıkları gibi fotolarmı?

Süper bir kalite beklemen gerek ama senin için yeterli kaliteyi sunacaktır .. Olympus C310 ile kendime göre yeterli gece çekimleri elde etmiştim. önemli olan senin için neyin ne kadar yeterli olduğu..

Genel kullanım için amatör uğraşlarda bence çoook düşünmeye gerek yok a95 'de sana yeterli görüntü kalitesini sunacaktır veya o düzeyde başka bir alternatifte.
küçük compact gelişmiş bi makine arıyorsan amenna..
ben de bir zamanlar küçük ile başaldım duramadım bir kaç ayda.. elimden bir sürü makine geçti.. şimdi F717'imle mutluyum bana yetiyor..

Tarih: 24 Şubat 2005, 16:39 - İp: yok
fot
fot (üye)
İstanbul / Meraklı

Amatöründe amatörü olduğum için daha öncede söylemiştim.
iso ve noise tam olarak nedir bilmiyorum. bunlar ne anlama geliyor?
Ayrıca flashlı yakın plan arkadaş fotolarından çok şehir ışıkları. Yada otomobil çekimleri. Sonuçta gece flashlı çekimlerde araba yada motobike gibi şeyleri çektiğinizde kötü oluyor. Benim daha çok istediğim flashsız ama olabildiğince aydınlık ve net gözükmesi. Bu makineyle bu istediklerime yaklaşık bir değer elde edebilirmiyim acaba.
Zaten A95 ten sanırım fiyatına ve sınıfına göre çok birşey beklememin bi mantığı yok.
Şu an için beni idare edebilirmi. Ayrıca dediğim çekimleri orta düzeyde bile olsa bu makinayla elde edebilirmiyim acaba.
Yardımı için çok teşekkür ederim.

Tarih: 25 Şubat 2005, 08:28 - İp: yok
bozo
bozo (üye)
Kocaeli / Amatör

unutmaki bu arada elinde makine ile gece çekimi yapamazsın .. mutlaka makineyi sabitlemen lazım.. üç ayak ile mesela..

ayrıca a95 e ne kadar vermeyi düşnüyorsun? peşinmi alacaksın kredi kartı taksitle mi?

Tarih: 25 Şubat 2005, 09:14 - İp: yok
fot
fot (üye)
İstanbul / Meraklı

tripod zaten alıcam. Araştırdım dediğin gibi zaten tripodsuz gece çekimi çok zor.
A95'i taksitle alıcam aydınlar'dan alıcam sanırım tabi sirkecide daha ucuza taksit yapabilcek bi yer bulursam tabiki sirkeciden düşünürüm. Araştırıyorum zaten hemende almak istemiyorum almışken güzel birşey olsun istiyorum.
Peki bu sınıfta sanırım en üst bu. Bi üst sınıfta bahsettiğim özelliklere sahip makul fiyatta bi makine varmı.
Gece çekiminde başka kullanılan aparatlar varmı. Ayrıca A95 sanırım gece çekimi için yeterli değil yani seni tatmin etmez diyosun doğrumu ?

Tarih: 25 Şubat 2005, 10:43 - İp: yok
bozo
bozo (üye)
Kocaeli / Amatör

beni yanlış anlama, kötü demiyorum ama senin ne beklediğine bağlı. bazıları SLR makineden elde edilebilecek görüntüyü bekler bazıları için benim kötü kalite diyeceğim bir foto bile yeterli olabilir.

peki sana 3x-4x zoom yetecekmi? makro çekim yapacakmısın?
bunlar için farklı alternatiflere bakman gerek.
Ben her halükarda Canon A serisini seçmezdim. çünkü o fiyatı türkiyede alacaksan başka alternatifler var..
A serisi kötü demiyorum. hatta çok beğendiğim bir seri..o sınıfta..

ama sana bir kaç marka model verecek olursam..
a95 alana kadar o fiyata..
Olympus C765.. en küçük 10x zooma sahip makinelerdendir.. Özellikle Cio 'nun fotolara bakabilirsin neler yapabildiğini görmek istersen... (fotokritik'te de cio ya bak)
çok daha farklı alternatifler var..
ama bunları özelden konuşmayı tercih ederim..

Tarih: 25 Şubat 2005, 11:19 - İp: yok
fot
fot (üye)
İstanbul / Meraklı

başka fikri, bilgisi olan arkadaşlar varmı acaba bu konuda

Tarih: 25 Şubat 2005, 16:32 - İp: yok
kobra
kobra (üye)
Sakarya / Meraklı

Kompakt sınıftan hangi makineyi alırsan al uzun pozlama yapacağın gece çekimlerinde noise (fotoğrafta oluşan kirlilik) sorunu yaşarsın

Tarih: 25 Şubat 2005, 18:23 - İp: yok
  • 1